• mopsi22

Aivot ylikierroksilla

Olen stressaantunut koko ajan lomasta huolimatta. Eilen oltiin mussukan kanssa anoppilassa ja muutenki viettämässä päivää maalaisessa Uudessakaupungissa. Oli stressivapaa päivä.

Nyt mietinkin kuinka paljon jatkuvasta varpaillaanolosta ja ärsyyntyneestä olosta johtuu siitä, että pienessä asunnossa on pidettävä kuumalla ikkunat auki ja liikenteen melu on suhteellisen häiritsevää taustamelua. Jatkuvaa sellaista vieläpä.

Olen melulle herkkä ja se saa aivot sulamaan kyllä. Ehkäpä voisin tosiaan kadota maalle viikoksi pariksi lepuuttamaan hermojani.

____

Kaikki menee muutenkin pieleen. Tietokone hajosi, jee jee. Sähköposti vittuilee juuri tänään kun sieltä pitäisi saada tietoa ulos, ja parasta, se tarvitsemani viesti näyttää kadonneen johonkin. Täytyy siis soitella perään.

Nyt työskentelen äitini ikivanhalla kannettavalla, joka win xpn kanssa valitettavasti kyllä toimii jouhevammin kuin hajonnut kannettavani, joka oli monin verroin tehokkaampi, mutta vistalla varustettu.

Vista on paska, piste. Nyt säästä macia varten. Kallis, joo, yhteensopivuusongelmia, joo, mutta niin kiva, pieni, nätti ja toimiva. Sellainen sitten joskus.

____

Palkanlaskenta, tai no rehtori, oli sitten unohtanut laittaa palkkani maksuun. Se tulee myöhässä. Iso palkka onkin ja olin sen varaan laskenut jo viime viikolla. Nyt se tulee vasta perjantaina.

Meni ensimmäistä kertaa tänä keväänä tili miinukselle, kun olin vuokrat sun muut maksanut. Vitutti.

Palkanlaskija opiskelijoiden äitinä sen sijaan yllätti. Hän oli kovasti huolissaan ja tunsi rahattomuustilanteen hyvin. Sanoi, että jos en pysty lainaamaan tuttavilta, hänkin voisi auttaa.

Kyynikkona olen sitä mieltä, että epäpätevä ihminen, joka lähtee lähes tarjoamaan lainaa tuntemattomille ja on kuitenkin palkanlaskijan asemassa. Ihmisenä olen aika tyytyväinen, että tällaista solidaarisuutta löytyy ja täysin odottamattomista paikoista.

Vastasin ystävällisesti, että opiskelijataitojani otan tässä käyttöön ja venytän viimeistä euroa vähän pidempään :)

____

On ärsyttävää, että aivot käyvät ylikierroksilla, eivätkä pääse lepäämään. Olen äärimmäisen ärtyisällä tuulella, koko ajan ja jatkuvasti. Ehkä viikonloppuna Uuteenkaupunkiin. Olisi 12 kpl vanhoja eriparia olevia puutuoleja, jotka pitäisi hio ja liimata kasaan. Ajattelin hioa ne valmiiksi jos ja kun joskus sitten haluan ne käyttöön, on ne nopea vain pintakäsitellä haluamallaan tavalla.

Ehkä mustiksi kaikki, kiiltävän mustiksi ja seeprakuvioinen istuinosa. Olisi makea pari suuren valkoisen ruokapöytäni kanssa :9

Nykyisen kirpparipöytänikin ajattelin vetäistä liuottimella ja karhunkielellä, pakkeloida vähän naarmuja umpeen ja vetäistä telalla kiiltävän valkoista maalia päälle. Tällä kertaa ehkä pohjamaalin kera.

Ja kyllä, uusi pieni pöytäni toimii sopivasti. Pyörät rullaavat kevyen kevyesti (=sormella vetäen saa pöydän ja tietokoneen sohvan edustalta sänkyyn), toimii alustana viinilasille ja tarvittaessa jalkarahina.

Moon niin hyvä. Pieni itsekehu ja omanpäänkasvatus tekee hyvää välillä.

Seuraavaksi teen telineen paperikassille, johon saan sitten heitellä kierrätyspaperini. Muotoilu muhii vielä, mutta ajattelin ko. laitoksen päällystää sanomalehdillä ja lakalla, to fit the style to purpose so to speak.

Olen väärällä alalla, sanoisin.

____

Lotossa olisi rahaa jaossa. Mitä tekisikään 7 miljoonalla?

Itse varmaan ostaisin asunnon, alkaisin soittaa pianoa urakalla sekä maalata ja piirtää (kaikki tämä toki yksityisen opettajan avulla, ehkä kotiopetuksessa). Palkkaisin trainerin itselleni kirittämään kuntoilussa ja tekisin muutaman kuukauden kielikylpymatkoja Saksaan, Ranskaan ja Englantiin, ehkä jopa Venäjälle.

Vapaaherralaisuutta, itsensä vapaata kehittämistä, älyllisiä haasteita ilman tarvetta maksimoida aikansa elannon hankkimiseen. Miettikää ihmiset kuinka arvokasta vapaa-aika onkaan...

____

Miten aivot taas saikaan käännettyä off-asentoon?