• arkadas

En olisi uskonut...

... joutuvani työtehtävissäni lomautetuksi. Näin kuitenkin tulee käymään. Kaksi kertaa kaksi viikkoa - ensimmäinen kaksi viikkoinen nyt juhannuksen aikoihin ja seuraava sitten ennen vuoden vaihdetta.

Myyntimme kaksi henkilöä pitää tuon lomautuksen sovellettuna, eli tekevät lyhennettyä työviikkoa kesäkuun alusta lähetien niin että 30 pv tulee molemmilla täyteen. Eli parhaimmillaan (pahimmillaan?) kesäperjantaisin paikalla on vain yksi henkilö kerrallaan (todennäköisesti siis vain toimari).

Nolointa tilanteessa on se, että tehdastilauksista vastannut henkilö ei ollut ajantasalla tilauskannasta henkilökohtaisten ongelmiensa takia. Ennakkotilauskannan mukaan tulostamani tilausehdotukset tuotteista menivät siis harakoille. Tässä vaiheessa tilattavat tuotteet saapuvat maahan vasta heinäkuussa - sesonki on silloin kuumimmillaan, asiakkaamme ovat hankkineet täydennykset muualta kun maahantuomiemme merkkien pitäisi olla asiakkaillamme juuri nyt esillä.

Ai, etteikö henkilökohtaisten (perhe)ongelmien vaikutus näkyisi työssä? Kyllä näkyy... M.O.T.
Hyvillä mielin voin todeta, ettei tuo asia ole ollut omista ongelmistani johtuva - itselleni otan syyn ainoastaan yrityksen websivujen päivityksen viivästymisestä. Sitäkään en tee enää vapaa-aikanani. Jos ehdin, teen työaikana. Jos en ehdi - en ota stressiä siitä. Logistiikasta vastaavana priorisoin tehtävissäni tällä hetkellä tuottavuuden muiden asioiden edelle.

Lomautuksen tuoma lisähuoli ei ole mikään pieni, koska puolisoni taitaa jäädä ilman kesätyötä. Eli pistetäämpä sitten kerran taas kesäsuunnitelmat uusiksi. Itse jo parista paikasta kyselin lomatuurausta lomautusviikkojen ajaksi.
Katsotaan miten käy...

PS... Jos jollakulla on vinkkejä ohjelmointiin (C++/PHP/SQL) ja/tai muuten tietotekniikkaan liittyvistä kesätyöpaikoista puolisolle, pistä viestiä tulemaan...

1 kommentti

Torontosta

27.5.2009 03:07

Lomautukset on niin fashionable joka puolella maailmaa. Jotkut firmat kayttavat sita hyvakseen koska se on yleista ja tarpeellista useille. Hyva tekosyy karsia menoja (ilman pakkoa) se vaikuttaa parempaan tulokseen in the long run.
Se tietysti vaivaa sinun bottom line, vahemman rahaa. Toivottavasti asiat normalisoituu pian.