• millikan

Lähiöiden ruutitynnyri

Suomessa on tarvetta avoimen kriittiselle mamu-keskustelulle, niinpä on aika minunkin tarkastella Suomen holtitonta maaltamuuttajapolitiikkaa: pääkaupunkiseutu on jo kestämättomän täynnä näitä epämääräisiä hiippareita kaikenmaailman Läyliäisistä ja Uukuniemeltä.

Tämä heinäsirkkalauma tulee Stadiin kuluttamaan meidän verovaroillamme tuotettavia palveluja, vievät tyo- ja opiskelupaikat ja seisovat vasemmalla puolella rullaportaissa samalla solkaten mitälie savvoo tai oulua. Nämä loiset järjestelmällisesti myos mm. äänestävät Keskustapuoluetta, mikä on täysin vastoin paikallista kulttuuria. Samoin uskonnollinen fanatismi ja homofobia on huomattavasti yleisempää maaltamuuttajien keskuudessa. Suomen nykyisen hymistelypolitiikan johdosta ei myoskään voida esimerkiksi puhua maaltamuuttajien tekemistä rikoksista suhteessa kantaväestoon.

Toki maaltamuuttajien välillä on myos eroja: mm. turkulaiset ja tamperelaiset ovat lähes yhtä sivistyneitä kuin me pääkaupunkiseutulaiset ja myos muiden uusimaalaisten integraatioprosessi sujuu usein ilman suurempia ongelmia. Myos jotkut parhaista ystävistäni ovat savolaisia mutta nämä ovat integroituneet hyvin valtakulttuuriin, äänestävät RKP:ta tai SKP:ta ja asioivat Stockalla niinkuin kunnon stadilaisen kuuluukin.

Kulttuurien yhteentormäyksien välttämiseksi olisi parempi jos maaltamuuttoa pääkaupunkiseudulle kontrolloitaisiin tehokkaammin ja määrät pidettäisiin pienempinä jotta integraatio kantaväestoon sujuisi paremmin ja gettoutuminen estyisi. Integraation edistämiseksi tarvitaan mm. pakkoruotsin lisäämistä.
Tarvittaessa niille muille voitaisiin lähettää kehitysapuna vaikka Massikan varaosia tai jotain, kunhan vain pysyvät siellä muualla.

6 kommenttia

noksu

8.4.2009 13:38

Hahaaa!

Splenetic

8.4.2009 17:26

:D

"[ä]änestävät RKP:ta tai SKP:ta"... tai Vihreitä.

kesäpoika

9.4.2009 11:28

:D

millikan

9.4.2009 11:55

Juu, vihreät toki myos, joskin nuo mainitsemani puoluevalinnat olivat viittauksia spesifisiin tuttuihin :)

Roope2

9.4.2009 19:41

Halleluja!

Rokkihomo

12.4.2009 10:52

Ja: turkulaisethan eivät niihin lähiöihin muutakaan, paitsi Turussa (jonka omien lähiöiden asukkaista valtaosa vastaavasti on mynämäkeläisiä vyölaukkuineen).