ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Blogit: Piled Higher and Deeper

Sivu 1 / 1 Blogia pitää Bertarido

-
Kirjoitettu: 13.10.2006, 13:41:55
Vanhan musiikin viikkokin loppui eilen. Päätöskonsertti oli hyvä, nautin etenkin Locatellin ja Vivaldin teoksista. Orkesterina oli mainio Euroopan unionin barokkiorkesteri johtajana loistava sellisti Christophe Coin.

Hullut Päivätkin ovat menossa, eipä siellä mitään huomionarvoista juuri ollut. Matkatarjouksia oli pari, olisi voinut lähteä, mutta nyt juuri ei kyllä pysty. Tuleehan niitä uusia...
Kommentit (1)

Vanhat musiikit ja muut
Kirjoitettu: 12.10.2006, 13:07:11
Blogi-parka on jäänyt taas vähemmälle huomiolle viimeisen parin kuukauden aikana; tosin onhan mukaan mahtunut kaikenlaista: muutto takaisin Suomeen, opettamista yliopistolla yms. yms. yms. Nyt täytyy yrittää taistella kulttuurishokkia vastaan, selvitä byrokratiasta, etsiä pysyvä duuni jne.

Asiasta ihan kolmanteen, olen istunut nyt muutamankin illan Helsingin Vanhan musiikin viikoilla vanhan musiikin suurena ystävänä. Konsertit ovat olleet yleisesti hyviä. Odotin paljon maanantaiselta Riccardo Minasin konsertilta, mutta ao. viulisti -niin lahjakas kuin onkin- ajoi minut aivan raivon partaalle manerismeillaan. RM jähmettyi jokaisen sonaatin jälkeen viulu kädessä sellaiseen ekstaattisuutta osoittavaan asentoon moneksi sekunniksi, että luulisi soittajan juuri soittaneen läpi jonkin merkittävänkin pitkän konserton. Mutta ei, ohjelmisto ei nyt vaan ollut mikään suuri vahvuus tässä konsertissa. Myöskään Minasin muut manerismit (mm. kuljeskelu pitkin kirkkoa so. yleisön joukossa soiton aikana ja pomppiminen tasajalkaa) eivät keränneet minulta pisteitä ollenkaan ja lähdinkin kävelemään sieltä väliajalla.
Kommentit (0)

Synttäreiden jälkifiilarit
Kirjoitettu: 07.08.2006, 02:07:57
Eilen oli 29-v. synttärit. Syötiin kämppäkaverin kanssa tänään kakkua, kaverilla on synttärit maanantaina, joten pistettiin bileet puoliksi. Tai siis eihän ne mitkään bileet olleet strictu senso, mitä nyt kauhisteltiin vanhenemista yms. yms. Aiemmin alkuviikosta oli tullut viesti vanhalta ala- ja yläasteen luokkakaverilta, että ensi kuussa olisi luokkakokous. Se yhdistettynä synttäreihin aiheutti jo ensimmäisiä merkkejä kolmenkympin kriisistä. Tuli vähän sellainen olo, että mihin kaikki aika on oikein mennyt. Vastahan se oli eilen, kun sai yo-lakin päähän.

Vaikka sinänsä en olekaan istunut takapuolellani viimeistä kymmentä vuotta, tuli fiilari, että enemmän olisi tietenkin voinut tehdä. Kaverit ovat tahoillaan naimisissa/vak. parisuhteessa, monilla on omistuskämpät (+tietenkin asuntolaina) ja ns. pysyvät työpaikat. Lue: kaikki, mikä kuuluu aikuiselämään, on vielä kaukaista haavetta. Vaikka jatko-opiskelut onkin loppusuoralla ja kohta olen filosofian tohtori, ei mistään duunista tai vakikämpästä ole puhettakaan. Vieläkin eletään kädestä suuhun kuten mikäkin kiertolainen. Sinkkuuden korjaaminen vaatinee oman effortinsa, mutta sitä energiaa ei juuri nyt ole.
Kommentit (2)

Kuntosalin suihkut
Kirjoitettu: 28.07.2006, 03:44:27
Pitkän tauon jälkeen taas äänessä... Ehdin käymään koto-Suomessa hiukan aikaa, käväisin ihmettelemässä Helsingin Prideakin. Kiva meno oli, ei mikään hillitön bakkanaali. Minua jotenkin ahdistavat jenkkien ja sakujen miljoonien homojen megapridet, vaikka onhan toki kiva nähdä, että meikäläisiäkin piisaa.

Nyt ollaan taas normaaleissa töissä. Kävin tänään koulun kuntosalilla tässä päivällä ja siellä oli pitkästä aikaa kunnon meno päällä. Kundeista varmaan noin puolet oli tänään homoja ja silmäpeli/kundien patsastelu oli sen mukaista. Suihkussa oli erityisen kostea meininki (pun intended, hahhah) - kolme jamppaa täydessä taisteluvalmiudessa, joten suihku jäi vähän lyhyeksi. Eihän minulla siinä salin skenessä mitään ongelmaa ole, ei vaan ole minun juttuni...

Viime viikolla tuli ulos suosittuun gaysarjakuvaan The Mostly Unfabulous Social Life of Ethan Green perustuva leffa. Sääli vaan, että lehdet ovat lytänneet sen ihan täysin, olin jo odottanut sitä. Pitäisi se varmaan käydä kuitenkin katsomassa...
Kommentit (0)

Keskilännestä ja lentomatkustamisesta
Kirjoitettu: 02.05.2006, 05:41:07
Tulin juuri takaisin konferenssista Illinois'n Urbana-Champaignista, oli hyvä konferenssi - omasta esitelmästä ilmeisesti pidettiin. Muutenkin konferenssin henki on hyvä: joukko vanhoja ja muutamia uusia tuttuja.

Vaikka Chicago on Illinois'ssa, on muu osavaltio yhtä suurta preeriaa ja meininki aika maaseutuhenkistä, mikä tarkoittaa, että koti, uskonto ja isänmaa on kunniassaan. Hotellin vastaanottovirkailija valitteli sitä, kuinka Chicagon lehdet julkeavat arvostella presidenttiä (!). Niin, mitäs siihen sanot...

Käveltiin parin kollegan kanssa kadulla ihan normaaleissa konferenssivarusteissa (kauluspaita ja ihan normaalit housut yms., ei todellakaan mitään pukumeininkiä), kun sieltä sitten joku paikallinen murrosikäinen pentu huutaa ohiajavan auton ikkunasta "Why do you look like you're going to church". Siis anteeksi että mitä?! Mitä helvettiä se tälle pennulle kuuluu, vaikka käveltäiisin tappi takamuksessa?! Joskus tuntuu, että amerikkalaisia lapsia voisi kasvattaa Suomen vanhan mallin mukaan s.o. "saa näkyä, vaan ei kuulua". Kuuluvat vähän turhan hyvin...

Toinen vastaava tapahtuma oli, kun kävin hakemassa Subwaysta vähän purtavaa. Samassa rakennuksessa toimii huoltoasema ja huoltiksen kassalla notkui joku 19-20-v. kundi, joka näytti aivan sikafarmarilta ja tod.näk. sitä olikin. Se tillotti meikäläistä monttu aivan totaalisen auki. Olisi pitänyt heittää kundille "What the F*CK are you staring at?!". Siinä olisi varmaan saanut turpaansa, kun pari sikafarmarikaveria olisi liittynyt joukkoon iloiseen, eikä poliisista olisi ollut mitään apua, joten jätin väliin. Nyt täytyy sanoa, ettei siihen tuijotukseen minusta ollut mitään aihetta, minä kun en näytä ns. fägäriltä ollenkaan, vaikka asu olikin huolitellumpi kuin 90% vastaantulijoista ja loput olivat hotellissa majailevia bisnesmiehiä.

Tuli ihan mieli jo palata kotiin, siellä sentään voi kadulla kävellä rauhassa. Tosin Harvard Yardillakin pitää olla varovainen, läheisen high schoolin enimmäkseen mustat oppilaat ovat takavuosina hakanneet homoiksi katsomiaan opiskelijoita kävellessään/valuessaan Yardin poikki.

Koska osavaltiossa oli ukkosmyrsky- ja tornado(!)varoituksia päällä, katsoi lentoyhtiö voivansa peruuttaa lentoni sunnuntailta. Näin ollen jouduin jäämään Champaignin jännittävän kaupungin jännittävään esikaupunkiin ylimääräiseksi päiväksi - omalla kustannuksellani, koska peruutus oli "weather-related", ei niiden tarvitse korvata latin latia. Tuskaa helpotti upgrade ensimmäiseen luokkaan Chicagosta Bostoniin. Onneksi älysin ottaa läppärin mukaan, sillä saattoi hoidella rästimaileja, -duuneja yms. Otin tietenkin kunnon päiväunet, katsoin TV:tä pitkästä aikaa, ihan hauskaa nähdä mm. West Wingiä ja muutama hulvaton jakso South Parkia. Tänään sitten back in business.
Kommentit (0)

"Kun kuulen sanan "lisäaika", poistan aseestani varmistimen"
Kirjoitettu: 20.04.2006, 04:53:53
Mikä ihme perusopiskelijoita vaivaa tätä nykyä!?! Tänään yksi kurssilla olevista kundeista mailasi ja sanoi, että nyt vähän ahistaa ja nyt sitten tarvitsisi lisäaikaa kotitehtävien tekemiseen, kun viikonloppu meni ahistuksen potemiseen. Ehkä olen ollut jenkeissä liian kauan, mutta nyt pulssi kyllä kohoaa, kun tullaan ruinaamaan kaikkea mahdollista ties millä tahansa verukkeella. Täällä on erityinen toimisto, jonka funktio tuntuu olevan kaikenlaisten lappusten kirjoittaminen ja sitten opiskelija saakin elää kuin pellossa. Meikäläisen sympatiapankista on nyt krediitti loppu! Miksei voida olla kaikki aikuisia ja tehdä töitä kuin aikuiset, kun vielä ollaan yliopistossa ja kaikki?

Kyseessä ei ole empatian puute niitä kohtaan, joilla on ihan oikeita ongelmia, vaan lähinnä vit*tusta siitä, että joka siunatun kurssilla tulee joku pallinaama avautumaan ja vaatimaan erikoiskohtelua mitä erilaisimmissa muodoissa. Kyllä joskus olisi itsekin mieli tehnyt marssia lekurille ja pyytää saitsua erilaisiin ahdistuksiin / masennuksiin / työuupumuksiin tässä vuosien varrella, kun ei ole napannut tehdä toitä, mutta kun se ei vaan toimi niin. Jos meikäläinen on opetusassarina poissa, se tarkoittaa sitä, että kurssia pitävä proffa vitt**ntuu meikäläiseen hyvin nopeasti, koska se joutuu itse tekemään ne likaiset hommat, ja tarkastettavat kotitehtävät kasantuu poydälle yms. yms., joten helpommalla pääsee, kun ottaa kolme Buranaa ja painaa sisulla läpi. Olen opettanut keuhkokuumeessa, kuultuani kotoa rakkaan koiran kuolemasta, unettomien öiden jälkeen yms. yms., mutta show must go on - ei niitä poissaoloja kukaan kollega paikkaa, chacun pour soi.
Kommentit (1)

Homososialiseerausta
Kirjoitettu: 15.04.2006, 23:41:14
Koulun Gay and Lesbian Caucus ja muutama muu järjestivät eilen social hourin jatko-opiskelijoille tai professional schoolien väelle. Järkytys oli melkoinen paikalle tullessani, kun suurin osa paikallaolijoista oli ilmeisesti lähinnä perusopiskelijoita, ja teiniangsti ja -attitude oli sen mukaisia. Joko jatko-opiskelijoiden keski-ikä on pudonnut 21:een tai kundien henkinen ja fyysinen kehitys on hidastunut vuoden 1980 jälkeen.

Ei millään pahalla blogin nuorempia lukijoita kohtaan, mutta nämä happeningit ovat tarkoitettu tietylle yleisölle. Eihän meikäinenkään millään muotoa ole tervetullut undergradien vastaaviin social houreihin (yksi kaveri lensikin kerran pihalle sellaisesta) tai muihin tapahtumiin. Sikstoisekseen ei nappaa katsella sitä undergradien lapsenomaista intoa, kun bileissä saakin yllättäen viinaa (drinking age siis täällä 21), vähän aikuismaisempaa menoa odotin...

Kulttuurisena taustana: joka koululla on yliopistolla oma LGBT-ryhmänsä, jotka eivät hirveästi sekoitu. Tämä oli nyt Law Schoolin, Design Schoolin ja muutaman muun yhteisyritys puhaltaaa vähän henkeä yhteistyöhön, mutta ei näköjään mikään järkyttävä menestys.
Kommentit (0)

Tehty mikä tehty
Kirjoitettu: 15.04.2006, 02:56:23
Tänään kirjoitin väitöskirjani viimeisen virkkeen. Ei tämä hauskuus tähän lopu, nyt alkaa armoton viilaus, koska aika suuri osa analyysista varmaan menee uusiksi, kunhan kolme lukijaani pääsee iskemään siihen hampaansa. Ja onhan sitä viilattavaa, osa siitä tekstistä on niin huonoa, että itku meinaa päästä, kun sitä itse lukee korjauksien jälkeenkin.

Luulen, että tänään ymmärsin, miltä kirjailijoista tuntuu, jos heidän hengentuotteensa teilataan julkisesti. Jos joku leikkelisi oman tuotokseni palasiksi osoittaen kaikki sen puutteet armottomasti, ottaisi se varmaan aika ilkeästi sydänalasta. Tiedemaailmassa toimiminen on kuin koulun musiikintuntien laulukokeet - jokainen virhe ja epäpuhtaus on välittömästi kaikkien kuultavana.

Väitöstilaisuus on kolmen viikon päästä; jos jollakulla on pakottava tarve kuulla germaanisten kielten vertailevasta kieliopista, tervetuloa joukkoon iloiseen.

Ehkäpä tämä antaa kuitenkin aihetta palkita itsensä puolikkaalla vapaapäivällä, ihan jo pääsiäisen kunniaksi.
Kommentit (2)

Taas se aika vuodesta
Kirjoitettu: 13.04.2006, 05:52:27
...on aika tehdä jenkkien veroilmoitus. Onneksi omat verot on aika iisi juttu, koska tulot on tasan yhdestä lähteestä, eikä ulkkarisinkkuna ole mitään asiaa vaikeuttavia tekijöitä kuten vaimoa, lapsia, taloa, asuntolainaa, toisessa osavaltiossa olevaan tyopaikkaa jne. Useimmat jenkit siirtävät veroilmoituksensa teon tilitoimistolle ihan suosiolla, mikä ei ole mikään ihme. Paikallinen erityispiirre on, että liittovaltion veroilmoitus on ihan eri kaavake kuin osavaltion veroilmoitus, joihin pätevät myös sitten ihan eri säännöt.

Kävin eilen kaljalla yhden uuden tutun kanssa, jolle sitten outtasin itseni (ei kuulemma näy päälle, katsos kummaa), josta saatiin pitkä keskustelu aikaan. Homouden selittäminen heteroille on aina jotenkin elähdyttävää, koska niitä reaktioita on niin montaa eri tyyppiä: shokki, ällistys, suuttumus, hämmennys, ihastus jne.

Aloin miettimään eettistä ongelmaa: jos kerran käyn helposti heterosta, pitäisikö sitten yrittää olla homompi? Onko homoyhteisön pettämistä, jos tahallani sulaudun hetskumassaan? Yksi homoaktivistikaveri totesi tähän "Just because you can doesn't mean you should..."
Kommentit (0)

"Opetusportfolio"
Kirjoitettu: 09.04.2006, 05:09:25
Olen hakemassa yhtä akateemista duunia Suomesta ja sinne vaaditaan "opetusportfolio", jossa pitäisi kuuleman mukaan kuvata "opetusfilosofiaa". Sanokaa minua vanhanaikaiseksi, mutta mitä järkeä on siinä, että selitän niille ummet ja lammet, kuinka opetus on minusta tosi tärkeää ja kuinka "oppimisen itsearviointi" ja "oman osaamisen ylläpitäminen" ovat superloistavia ideoita?! Ihan yhtä kaikki voisin kertoa, mitä ajattelen maidon hinnasta Ruotsissa tai Helsingin raitiovaunujen täsmällisyydestä, koska niillä on aivan yhtä vähän relevanssia ja kaikki perustuu aivan yhtä vähän todennettaville faktoille.

Don't get me wrong, pidän toki opettamisesta paljonkin, mutta minusta on aika vähän järkeä kyykyttää aikuisia ihmisiä sepustamaan moista enimmäkseen dokumentoimatonta mutu-fiilistelyä. Meneehän sinne portfolioon varmaan ihan järkevääkin matskua, mutta tuo ns. "opetusfilosofia" on sellaista amerikkalaista hapatusta, jonka mielellään jättäisin tälle mantereelle.
Kommentit (0)

Puolikas vapaapäivä
Kirjoitettu: 07.04.2006, 20:19:10
Tänään meinaan repäistä ja pitää puolikkaan vapaapäivän. Käyn muutaman kaverin kanssa päivällisellä ja sitten aikaisin nukkumaan, että jaksaa viikonlopun. Aloitettiin parin kollegan kanssa muutama vuosi sitten traditio käydä ravintolassa nimeltä Cheesecake Factory, jossa nimensä mukaisesti tarjoillaan juustokakkua (+paljon muutakin tietenkin). Ei siis mitään samaa kuivaa rahkakänttyä kuin Suomessa, vaan täyteläistä, herkullista ja ehdottoman epäterveellistä oikeaa juustokakkua. Se on siitä hassu paikka, että sisustus on sekoitus pastellivärejä, uusklassisismia ja amerikkalaista dineria, mikä takaa ehdottomasti mauttomimman yhdistelmän mitä keksiä voi. Itse ruoat ovat ihan jees, annokset aivan liian suuria, mutta eihän sinne kukaan mene pääruokien takia... Siellä on myös kiva käydä ystävällisen palvelun takia (mikä ei tietenkään ole aitoa, mutta mitäs pienistä - kyllähän minäkin osaan teeskennellä kohteliaan kiinnostunutta oppilaitteni aktiviteeteista).
Tosi suloinen on ruokalistojen välissä oleva pieni "kansainvälisille vieraillemme"-lappu, jossa ystävällisesti kerrotaan tippauksen tärkeydestä. Jostain syystä kaupungin perusopiskelijat ovat keksineet, että Cheesecake Factory on loistava deittiravintola. Minusta raflassa on ihan yhtä paljon romantiikkaa kuin villasukissa ja kumisaappaissa, mutta jos kitsch vetoaa, niin mikäs siinä.

Nyt kun jenkkiruoka tuli puheeksi, oman vakiruokalan sapuskat alkavat tulla korvista. Siellä syöminen kun on pakollista, jos meinaa haluta asua jatko-opiskelija-asuntolassa (tai siis niistä sapuskoista maksaminen on pakollista, ei syöminen). Yhden aterian hinnaksi tulee $11,70. Tietenkään asuntolassahan ei ole pakko asua, mutta on se kyllä erinomaisen käytännöllinen tapa asua ja ihan suhteellisen halpa verrattuna vapaisiin markkinoihin - sitä paitsi kuka voi sanoa asuvansa viiden minuutin kävelymatkan päässä tyopaikaltaan?
Kommentit (2)

Silmiä painaa ei uni anna lainaa
Kirjoitettu: 06.04.2006, 00:51:22
Tänään alkoi uusi kurssi, jolla on tällä kertaa neljä opiskelijaa. Henkensä pitimiksi pitää opettaa aika tavalla ja tällä kertaa ohjelmassa on kakkosvuotisille pidettävä kuusiviikkoinen historiallisen lingvistiikan tutoriaali. Amerikkalaiset undergradit on sitten suloisia, ovat niin energeettisiä ja innostuneita kuin koiranpennut. Tosin niillä fiilarit heittelee aikamoista vuoristorataa, koska monilla on ihan opiskeluihin asti vaikuttavia ongelmia ja sitten sen seurauksena meikäläinen soittelee kaikenlaisille tuutoreille ja muille tukimekanismeille, kun ei ole miehestä/naisesta kuukauteen kuulunut.

Yksi opiskelijoista on aivan selkeästi klubin jäsen. Onneksi ei mikään supersöötti, muuten tulisi kiusaus pyytää käymään vastaanottotunnilla... Jotkut undergrad-pojat ovat kyllä ihastuttavia...

Väitöskirja lähenee valmistumistaan, mutta nyt ei tänään jaksa vetää koko yötä läpi, silmiä painaa siihen malliin ja päässä suhisee jo. Viime yönä jäi unet vähiin tuntien valmistelun ja muun duunin takia ja tämäkin päivä on mennyt tähän asti Starbucksin voimin. Kai sitä tulee vanhaksi, vaikka ikää on vasta 28, mutta all-nighter käy jo voimille; muutama vuosi sitten olisi vielä mennyt.
Kommentit (0)

Tohtoroituminen jenkeissä
Kirjoitettu: 04.04.2006, 21:10:14 (Muokattu: 04.04.2006, 22:05:02)
Yleisön pyynnöstä ja ihan oman muistin virkistykseksi alla vähän infoa, miten jatko-opiskelu sujuu Amerikassa. Kaikki tämä pätee vain humanisteihin ja sosiaalitieteilijöihin, luonnontieteissä ja insinööritieteissä on ihan omat jutut.

Ensimmäinen vuosi on kuherruskuukautta, kaikki ovat innostuneita ja kaikilla riittää energiaa ja ihmiset paahtavat kirjastossa extra readingeita pää punaisena. Jossain vaiheessa iskee stressi ja grad school-angsti, kun normaalien kurssien (yleensä neljä per lukukausi) lisäksi aletaan valmistautumaan general exameihin ja aletaan opettaa undergrad-lapsukaisia, yleensä kolmantena vuonna.

General exam (aka. qualifying exam) vaihtelee valtavasti aloittain. Oma oli suhteellisen tuskaton: 72 tunnin kotikoe oman alan keskeisistä kysymyksistä, kolme kysymystä, kunkin vastaus noin 10 sivua singlespaced. Tosin siitä stressistä palautumiseen meni kuukausi. Historian laitoksen tutuilla general exam oli neljän historian osa-alueen (75-80 kirjaa/alue) suullinen tentti, eli noin 300 kirjan tentti, joihin valmistautumiseen menee aikaa noin vuosi. Omiin meni vain puoli vuotta. General examit on siitä ongelmallisia, että niissä ei oikein saisi epäonnistua, koska sitten käydään ohjaajan kanssa keskustelua, kannattaako koulussa jatkaa vai vaihtaa maisemaa. Yleensä annetaan toinen mahdollisuus, mutta se ei sitten saa epäonnistua.

Muutama kuukausi general examien jälkeen kuuluu jättää dissertation prospectus eli väitöskirjan tutkimussuunnitelma, käytännöt vaihtelee. Sitten kun on saatu laitokselta vihreää valoa, voi alkaa kirjoittaa itse opusta. Aikaa tähän menee sitten X vuotta, tosin ei kuitenkaan pidempään kuin kymmenennen vuoden loppuun (tässä vaiheessahan ollaan jo kolmannen-neljännen vuoden opiskelijoita), sitten osoitetaan kylmästi ovea, jollei ole jotain disability-lappua.

Oma kirja alkaa olla jo lopuillaan, itse asiassa jo siinä pisteessä, että huomenna ohjaajat (3 kpl) saavat paksun nivaskan eteensä sisältäen ensimmäisen draftin. Sitten sitä korjataan ja korjataan ja vielä korjataan, kunnes ohjaajat ovat niin tyytyväisiä, että kirjoittavat nimmarinsa acceptance certificateen. Itse väitöstilaisuus ei ole ollenkaan samanlaista pönöttamistä kuin Suomessa, pikemminkin informaali kyselytuokio, jossa jutellaan mukavia väitöskirjan alalta. Huomattakoon kuitenkin, että niitä teoksia oikeasti hylätään väitöstilaisuuksissa.

Kirjoittelen sitten tulevaisuudessa enemmän edesottamuksista... Melkoinen taistelu lienee odotettavissa rekisteritoimiston ilkeiden mummojen kanssa, ne kun mittailevat viimeistä painettua tuotosta viivottimella, että vasemman laidan marginaali on varmasti 1,5 tuumaa, ja että alaviitteet on varmasti single-spaced, mutta alaviitteiden väli on double-spaced jne. jne. Tietenkin pitää myös varmistaa, että paperi on varmasti vuosisataisen ydintalven kestävää kallista kuitupaperia ja maksaa $115 siitä ilosta, että tuotokseni ikuistetaan mikrofilmille.
Kommentit (2)

-
Kirjoitettu: 04.04.2006, 03:39:56
Tämä on nyt blogini ensimmäinen posti, saapa nähdä, eksyykö tänne kukaan... Lupaan yrittää kirjoitella suurempaakin yleisoä kiinnostavista aiheista, mutta juuri nyt mielessä pyörii jatkuvasti vain V. V eli Väitöskirja, jonka olisi tarkoitus valmistua pikemmin kuin haluaisin, mutta jos meinaan sen diploman plokata harrypotterpukuisena dekaanilta kesäkuussa, sen olisi parempi valmistua pikemmin ennemmin kuin myöhemmin.

Se kiva jenkkiyliopistoissa on, että kaikille valmistuville pistetään pystyyn kunnon bileet sen sijaan, että yliopisto antaa lämmintä kättä ja lasin halpaa kuoharia kuten HY:ssa. Ei se valmistuminen kuitenkaan halpaa lystiä ole, tohtorinkaapu kaikkineen maksaa kuutisensataa.

Blogin nimi on muuten saanut inspiraationsa Jorge Chamin loistavista sarjakuvista:
www.phdcomics.com/comics
Suosittelen lämpimästi kaikille jatko-opiskelijoille ja sellaisiksi haluaville (miksi?!).
Kommentit (3)

[ Blogien etusivulle | Uusimmat bloggaukset | Blogipalvelun ohjeet | Blogilista ]

Blogit

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy