ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Yökerho Herculeksen omistaja uhkaa bloggaajaa asianajajalla

Sami Mollgren • 05.07.2017 13:28 • 32 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Hercules toimii Helsingissä Pohjoisella Rautatiekadulla.
Helsinkiläisen homoyökerho Herculeksen omistaja Erkki Koski uhkaa nimellä Tämän kylän homopoika tunnettua bloggaajaa Eino Nurmistoa asianajajalla.

Tapahtumien juuret ovat sosiaalisessa mediassa jo pitkään käynnissä olleissa keskusteluissa, joissa esillä ovat esimerkiksi rasismiin liittyvät kysymykset.

Syksyllä 2016 käytiin keskustelua turvapaikanhakijoiden sisäänpääsystä Helsingin hlbti-vähemmistöille suunnattuihin yökerhoihin. Huhtikuussa 2017 puolestaan yökerho Herculeksen Facebook-seinällä julkaistiin päivitys, jossa Espoon valtuustoon noussutta maahanmuuttajataustaista seitsemän lapsen yksinhuoltajaäitiä käsiteltiin halventavasti. Päivitys poistettiin myöhemmin, kun asiasta alkoi keskustelu.

- Herculeksen Facebook-tilillemme on viime yönä ilmestynyt yksityisen henkilön henkilökohtainen päivitys, joka on samantien poistettu asian tultua ilmi. Joku ehti jo reagoida, että kyseessä on tilin kaappaus, mutta kyseessä on ollut ilmeisesti kirjautumisvahinko väärälle tilille, tai joku on päässyt yhtiön tietokoneelle. Valitettavasti asiaton viesti ehti myös levitä, kirjoitti ravintolan omistavan MOEK Trading Ltd:n toimitusjohtaja Erkki Koski FB-päivityksessä 11. huhtikuuta.

- Asiaton viesti ei edusta missään muodossa yhtiömme kantaa. Olemme olleet seksuaalivähemmistöille suunnattu ravintola-alan yritys jo yli 20-vuoden ajan ja irtisanoudumme yrityksenä kaikesta syrjinnästä ja politiikasta kaikissa sen muodoissaan, jatkoi Koski.

Jotkut ovat ihmetelleet, miksi tarkempaa selvitystä ei ole annettu siitä, miten, missä yhteydessä ja missä tilanteessa päivitys ravintolan sivulle joutui. Omistajan kommentti ja samalla sen ympärille syntynyt keskustelu myös poistettiin pariin otteeseen ravintolan FB-sivulta. Närkästystä herätti samoin se, ettei ravintola esittänyt selvää julkista anteeksipyyntöä espoolaisvaltuutetulle. Monet kokivat ravintolan väistäneen vastuutaan tapahtuneesta. Esimerkiksi valtakunnallisen Setan puheenjohtaja Viima Lampinen otti kantaa tapaukseen Facebookissa. Lampinen totesi päivityksen sisältäneen rasistista vihapuhetta. Jotkut ovat myös ottaneet esille Kosken omalle henkilökohtaiselle Facebook-seinälleen tekemät postaukset.

Hercules ja Mann's Street eivät osallistuneet prideen

Keskustelu aiheesta käynnistyi uudelleen Helsinki Priden alla, sen jälkeen kun Erkki Koski oli Facebookissa ilmoittanut, etteivät Hercules ja saman omistajan toinen ravintola Mann's Street osallistu Helsinki Priden kulkueeseen Setan puheenjohtajan kommenttien vuoksi. Ravintolat ovat olleet useana viime vuonna mukana Helsinki Priden kulkueessa omalla ajoneuvollaan. Priden boikotoimispäätöksen kerrotut perustelut ovat kuitenkin hämmästyttäneet joitakin, sillä Helsinki Priden järjesti helsinkiläinen paikallinen yhdistys HeSeta, ei valtakunnallinen järjestö Seta.

Helsinki Priden alla rovaniemeläinen kaupunginvaltuutettu Miikka Keränen vaati Twitterissä ruotsalaisen QX-sivuston suomenkielistä osiota poistamaan Herculeksen heidän karttasovelluksestaan, perusteena yökerhon omistajan asenteet. Keränen esitti vastaavan kehotuksen myös ranneliike.netille. Asiasta käytiin Twitterissä keskustelua, johon osallistui joukko muitakin. Kumpikaan sivusto ei kuitenkaan löytänyt välittömiä perusteita poistaa ravintolaa ainakaan toistaiseksi palvelusivuiltaan.

- Ranneliike.netin palveluoppaassa on esillä erityisesti hlbti-vähemmistöille palvelua tarjoavia sekä muita sellaisia toimijoita, jotka sitoutuvat palvelemaan yhdenvertaisesti hlbti-vähemmistöön kuulumisesta riippumatta. Mikäli oikeus tai viranomaiset toteavat jonkun oppaassa olevan yrityksen tai muun palveluntarjoajan toimivan rasistisesti tai muuten syrjivästi, niin sellainen on tietysti peruste toimenpiteille. Jos muuten tulee esiin tietoa yrityksen syrjivästä toiminnasta, luonnollisesti pyrimme selvittämään asiaa tarkemmin ja toimimaan sen mukaan. Seuraamme tilannetta, sanoo ranneliike.netin taustayhdistyksen Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtaja Mikko Kivinen.

Myöhään tiistai-iltana 4. heinäkuuta alkoi aihepiirin puiminen jälleen Twitterissä, kun Tämän kylän homopoika kommentoi aihetta - ja tuon keskustelun yhteydessä Koski viittasi asianajajan ottamiseen mukaan keskusteluun ja loukattuun kunniaan. Koski kysyy twiitissään Nurmistolta, että "Vastaatko minulle vai asianajajalle?" ja twiittaa myöhemmin lakitekstiä kunnianloukkauksen määritelmästä.


Helsinkiläisyökerhojen ovipolitiikkaa on käsitelty pitkään

Syksyllä 2016 syntyi keskustelua, kun ravintola dtm ei päästänyt Regnbågsankanin tapahtumaan sisään turvapaikanhakijaa, koska tällä ei ollut esittää virallista henkilöllisyystodistusta. Ravintola kertoi sisäänpääsyn epäämisen syyksi viranomaisen hyväksymän henkilöllisyystodistuksen puutteen ja viranomaisten antamat anniskeluun liittyvät ohjeet. Ravintolan mukaan yksityistilaisuudessa, jossa tarjoiltiin alkoholia, oli tulijoiden ikä tarkistettava henkilöllisyystodistuksesta.

Ravintola dtm alkoi sittemmin hyväksyä oleskelulupakortin iän todistamiseksi, mutta Hercules ei muuttanut käytäntöä. Herculeksen ovella kerrotaan vaadittavan muilta kuin kantasuomalaisten näköisiltä varttuneemman näköisiltäkin henkilöpapereita tiukemmalla seulalla.

Iän tarkastamisessa hyväksyttäviä todistuksia ovat viranomaisen myöntämä ja voimassa oleva henkilökortti, passi ja sellaiseksi on vakiintunut myös ajokortti. Turvapaikanhakijoille myönnetty oleskelulupakortti taas ei ole virallinen henkilöllisyystodistus.

Twitterissä käydään väittelyä.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Herculeksen Facebook-seinällä julkaistiin päivitys, jossa Espoon valtuustoon noussutta maahanmuuttajataustaista seitsemän lapsen yksinhuoltajaäitiä käsiteltiin halventavasti."

Noihin juttuihin ei voi paljoakaan muuta sanoa, kuin että Suomessa on palkittu vuosikymmeniä 13-tms-lapsisia lestadiolais-yms-äitejä Vuoden äiteinä.
Vastaavantyyppisistä asioista nousseet älämölööt liittynevät persu-uussuntalais-dementiaan.


Useampi aikaansaamaton, omasta poterostaan kun lyö päänsä yhteen, niin kumisee ontosti moniäänisesti. Setalaisena, hercculaisena yms panisin hynttyyt yhteen ja ottaisin viranomaisia kimppakivasti raiveleista ja vaatisin käytännön pahaan ongelmaan korjausta. Parhaisten se etenisi tapahtumakutsulla vaikkapa Hercun eteen, jonne kutsuttaisiin henkilöllisyystodistus-anniskelulupa-turvapaikkakäsittely-ministerit ja johtajat, joille herculaiset yms ja turvapaikanhakijat ystävineen näyttäisivtä, mille järjesttömän epäinhimilliselle sekasotkulle on saatava loppu. Mutta onkohan Setalla, Herculla tai muilla yhtään kykyjä?


Herculeksen toisen omistajan kamujengissä tosin on esitetty aivopieru-vaateita että juurikin "ketään lähi-itäsyntyisen näköistä ei pitäisi Herccuun päästää, koska ne Lähi-itäsyntyiset voivat olla varallisia ja heidän läsnäolonsa voisi aiheuttaa turvattomuuden tunnetta", mikä menee sitten jo ihan täysin rasismin piikkiin ja unohtaa täysin sen, mitkä tahot Suomessa seksuaalisuuteen liittyviä viharikoksia tekevät. Puhumattakaann siitä että tuollaisilla vaateilla homojen asettaminen eri kasteihin on täysin epäkäypää.


Mutta, kuten sotkuihin usein liittyy, niin tuostakin syrjintä-viranomaiskäytäntö-sotkusta on tullut hyvääkin. Helsingissä on järjestetty jo yli vuoden ajan kahvila-tansseja ei-alkoholiannaiskelupaikassa, erityisesti em. sotkun uhreiksi joutuneiden pakolaisten ja maahanmuuttajien elämän virkistykseksi ja myös heidän kanssaan kohtaamispaikkana. Tuo LGBT cafe järjestääkin ensi viikolla, säästä riippuen tiistaina tai keskiviikkona, 11. tai 12. heinäkuuta Aleksiskivenkatu 1:ssä, Dallapepuistossa LGBT puistopiknik (&nyyttikesti) illanvieton klo 18 - 21, jossa ounastelen myös tanssittavan lähi-idänkin partymusan tahdeissa. Joten eiköhän mennä sinne : )
p.s. Paikalla on jonkin verran talkoojärjestäjien piknik-safkatarjontaa, mutta mahdollisuuksien mukaan tuokaa (etenkin vegeruokaa) ja alkoholitonta juotavaa.

dabke-tanssiletka on tosi gay-kätevän iloinen c1.staticflickr.com

Kommenttia muokattu: 06.07.2017 klo 02:03
  human • 06.07.2017 01:38
Onpas omituista aktivismia ja painostusta yksityistä yritystä kohtaan.

Jos Herculeksen toimintatavat ja palvelut eivät kelpaa, ne voi aina jättää käyttämättä. Yritysten julkinen nolaaminen ja mustamaalaaminen ei ole asianmukaista. Jos on kiistoja omistajien kanssa ne voi hoitaa yksityisesti.

Vaikuttaa siltä, että virallinen homoaktivismi, SETA etunenässä, on jo politisoitumassa niin, että aletaan puuttumaan yritysten toimintaan ja painostamaan poliittiseen korrektiuteen.
  Jotain rajaa (ei rekisteröitynyt) • 06.07.2017 01:44
"omituista aktivismia ja painostusta yksityistä yritystä kohtaan"

Jo kymmenien vuosien ajan Euroopassa ja Amerikassa kansalaisjärjestöt ovat valvoneet yksityisten yritysten toimintaa ja reagoineet, jos luonnovaroja tai ihmistyövoimaa käytetään häikäilemättömästi tai ihmisiä kohdellaan epäeettisesti. Kun ostat t-paidan, sitä todennäköisesti ei ole valmistettu lapsityövoimalla. Kansalaisjärjestöt ovat tehneet tarkkailua ja yritykset muuttaneet toimintaansa oman maineensa vuoksi. Myös homovihamielisesti toimineet yritykset ovat yleensä joutuneet muuttamaan toimintatapojaan kansalaisjärjestöjen kiinnitettyä asioihin huomiota. Ei siinä ole mitään "omituista".
  vaeltaja2006 • 06.07.2017 09:16
Kielteinen julkisuus ei ole Herculesille hyväksi. Hesari on tunti sitten julkaissut aiheesta pitkän uutisjutun

www.hs.fi
  vaeltaja2006 • 06.07.2017 09:43
Kävin lukemassa keskusteluja ja blogimerkintöjä.

Olipas poikkeuksellinen tilanne: ainutkaan keskusteluun osallistuja ei nimittäin vaikuttanut täyspäiseltä. Yleensä riitatilanteissa kuitenkin löytyy se asiallisempi ja järkevämpi osallistuja, mutta nyt ei.

Herculeksen Koski ei selvästikään osaa hoitaa julkisuuskuvaa ollenkaan.

Tämän kylän homopojan ja Keräsen vaatimukset Herculeksen poistamisesta sivustojen palvelulistauksista oli puolestaan myös tilanteeseen nähden ylireagointia. Ja ylireagointi toki nyt onkin Tämän kylän ulisijapojan kohdalla ihan sääntö eikä poikkeus oli tilanne mikä tahansa.

Toisaalta taas QX-lehden twiitit ja jotkut Facebook-kirjoitukset oli muotoiltu aika päin helvettiä mitä asialliseen vastaamiseen ja julkisuuskuvaan tulee.
  Is • 06.07.2017 10:02
Taas yksi hyvä syy lisää, miksi en todellakaan halua olla osa LGBT-yhteisöä, eikä koskaan liittyisi SETA:an, vaikka suuntautumisen perusteella voisi olettaa.

Näyttävät olevan yhdenlainen piiri-pieni-pyörii -porukka, missä vain oikeanlaiset mielipiteet ovat sallittuja. Eikä pelkästään tämän kyseessä olevan asian tiimoilta.
  If you win, you lose (ei rekisteröitynyt) • 06.07.2017 10:53
"Jo kymmenien vuosien ajan Euroopassa ja Amerikassa kansalaisjärjestöt ovat valvoneet yksityisten yritysten toimintaa ja reagoineet"

Tottakai, mutta tässä on selvästi kyse muutaman ihmisen aktivisimista yrittää saattaa Hercules ahdinkoon mitättömästä asiasta.

Tällä bloggarikaverilla on ilmiselvästi jotain hampaankolossa yrityksen omistajia vastaan. Hän ei edes tiennyt, että Manstreetilla on samat omistajat mutta osaa silti neuvoa muita olla käyttämättä heidän palveluja.

Sitten on tämä vihreiden poliitikko, joka jankuttaa Facebookissa miksi QX.fi mainostaa Herculesta. Hänen mielipide olisi tullut selväksi yhdellä kommentilla jos jotain välttämättä pitää sanoa. Hän kuitenkin jatkaa valittamista sivukaupalla QX:fi:n edustajalle. Aika onneton tapa yrittää rahasta poliittisia pisteitä keksityllä rasismikohulla.

Jostain syystä Setakin, joka siis on "virallinen" homoyhdistys, sekaantuu homoyrittäjien asioihin. Minkä ihmeen takia heidän pitää laittaa arvovaltansa tällaisten henkilökiistojen taakse ja yrittää painostaa yksityinen yritys toimimaan heidän tahdon mukaan.

Koko kiista on ylipäätään ihan naurettava. Joku ei-niin-poliittisesti-korrekti facebookkommentti on lipusunut väärään paikkaa ja nyt muutamat henkilöt ottavat asiakseen toimia homojen äänitorvena ja ojentaa Herculeksen omistaja ja palauttamaan hänet poliittisesti korrektiin ruotuun.

Asianomistaja, se ulkomaalainen henkilö, jota facebookkommentti ilmeisesti koski, ei edes ole mukana koko jupakassa. Vaan jälleen kerran poliittisesti korrektit suomalaiset valkolaiset päättävät puhua muiden puolesta ja yrittävät painostaa yritystä ryömimään ristille ripittäytymään.

Arvailen, että suuri homoyleisö ei ole tällaisen yrityslynkkauksen ja mielipidepainostuksen takana. Minä en ainakaan ole vaikken ole edes käynyt Herculeksessa vuosiin.
  Jotain rajaa (ei rekisteröitynyt) • 06.07.2017 10:54
Yritit vain sanoa ensimmäisessä viestissäsi, ettei meille muille kuulu miten yksityinen firma toimii. Kyllä kuuluu.
  vaeltaja2006 • 06.07.2017 12:58
Yleisellä tasolla jos puhutaan, niin olisi hyvä muistaa muutama asia. Kun julkisuudessa esittää näkemyksiään, ne voidaan yhdistää kaikkeen mitä tekee. Esimerkiksi yhdenvertaisuutta koskeva lainsäädäntö koskee yhtäläisesti kaikkea yritystoimintaa, samoin odotukset ihmisten kunnioittavasta kohtelusta. Jos tarjoaa palveluaan siten, että julkisesti ilmaisee palvelun kohderyhmäksi erityisesti jonkin tietyn viiteryhmän, niin palveluntarjoajan tekemiset/sanomiset ovat ainakin jollain tasolla koko viiteryhmän asia.
  smo • 06.07.2017 13:34
Bye Bye seta. Ihana syy erota teidän höpöhöpö kerhosta.
  Kansainvälinen (ei rekisteröitynyt) • 06.07.2017 17:14
Vaikuttaisi siltä, että Herculeksen omistajalla ei saisi olla tämän tyhjäntoimittajablogistin mukaan lainkaan omia mielipiteitä eikä hän varsinkaan saisi niitä tuoda esille, koska edellä mainitun bloggaajan maailmankatsomus on niin kapea-alainen, että sananvapaus jää sen ulkopuolelle.

Nykyaikana on hyvin tavallista joikua rasismista, että tietenkään näitä rasismisyytöksiä ei pidä ottaa vakavasti. Pelkkää puskista huutelua.
  Schawbe (ei rekisteröitynyt) • 06.07.2017 17:48
Ja kaikki lähti liikkeelle siitä ettei Hercules suostunut maksamaan n. 3000 euroa vuokraa HeSetalle kuorma-auton romusta marssille...

HeSetan kassa on ryöstetty jo ainakin yhden kerran (tekijä tuomittu ja kärsinyt rangaistuksensa) mutta nyt tuntuu siltä että pussin pohja ammottaa tyhjyyttä. Ainakin jos katseli Priden pääjuhlan asiakasmäärää... Tai ainakin viimeiset roposet viety "vapaaehtoisten" taskuun. Jotain taisi jäädä hampaankoloon. . .

Yhden konkurssin jo tehteen dtm:n (ei enää Setan omistama jonkun vatkauskuvion ansiosta) liiketulos viime tilikaudella -162 000 euroa (
www.asiakastieto.fi ).

Johtavatko jäljet sylttytehtaalle?
  Roskakuski • 06.07.2017 18:43
Haiskahtaa hurjasti nyt salaliittoteorialta... siis mikä "kaikki" lähti liikkeelle ja miten, mainitun 3 000 euron kuorma-auton vuokran tähden?
  smo • 06.07.2017 20:24
Aika erikoinen soppa kerrassaan.
Tuo ensimmäinen vahinkopäivitys ei epäasiallisuudestaan huolimatta kyllä varsinaisesti täytä rasismin tuntomerkkejä. Siinähän hyökättiin somalitaustaisen henkilön lapsilukua vastaan ja epäiltiin sitä, että kuinka nuorehko nainen voi olla niin monen lapsen yksinhuoltaja, sillä täytyyhän sieltä löytyä joku joka ko. neidon saattaa toistuvasti raskaaksi.
Kyseinen syytös nyt oli aika erikoinen, koska voihan se olla, että tämä on jäänyt leskeksi tai eronnut vaikka ihan askettäin. Rasistinen sävy voidaan kyllä olettaa tämän kaiken alta, mutta mitään varsinaista rasistista loukkausta ei tuossa päivityksessä ollut. Vähän sama jos joku kommentoi homo-yksinhuoltajan lapsilukua ei kyseessä automaattisesti ole välttämättä homofobia, vain siksi että ko. henkilö on homo. Niin voi toki olettaa, mutta ei syyttää ilman todisteita.

Nyt siis Koskea syytetään rasismista pelkän oletuksen perusteella ilman varsinaista todistetta, samalla tapaa, kun Koski itse syytti somalitaustaista poliitikkoa sosiaaliturvan petoksesta ilman varsinaista todistetta.

Koski on myös hyökännyt sosiaalisessa mediassa rajusti islamia vastaan, joka on myös saanut aikaan rasismisyytöksiä, huolimatta siitä, että islam ei edelleenkään ole rotu.
Vaikka Koski ei ole sitä erityosen asiallisesti tehnyt, ideologioita tulee saada vapaassa maassa kritisoida, oli sitten kyseessä yliluonnollinen ideologia (islam, kristinusko, mikä tahansa uskonto) tai jokin muu ideologia. Eli esim. kommunismin vastustaja ei ole automaattisesti rasisti kuubalaisia kohtaan, tai kristinuskon vastustaja suomalaisia kohtaan, aivan kuin islamin vastustaja ei ole automaattisesti rasisti arabeja/somalialaisia yms. vastaan. Pitää osata erottaa toisistaan aate ja ihmisryhmät.

Ainoa suorastaan rasistiseksi tulkittava termi, jota olen nähnyt Kosken somessa käyttävän oli "rättipää", siinä ei enää liikuta kovin epäselvällä alueella.

Hercules ei tosiaan ole hoitanut tämän kohun siivoamista kovin ammattimaisesti, mutta en myöskään koe näitä mainosten poistovaatimuksia ja lynkkausmentaliteettia erityisen asiallisina.

Kommenttia muokattu: 06.07.2017 klo 20:43
  iiz • 06.07.2017 20:35
Nimimerkille "Schawbe" haluaisin sanasen sanoa sananvapaudesta, kun näyttää käsitteen merkitys olevan hakusessa. Sananvapaus tarkoittaa oikeutta vapaasti ilmaista julkisuudessa mielipiteitään ja vastaanottaa muiden mielipiteitä. Sananvapaus ei tarkoita vastuuvapautta sanoistaan tai sitä, että ilmaistut mielipiteet nauttisivat jotain erikoista koskemattomuutta.

Erkki Koski on käyttänyt sananvapauttaan (lähinnä Facebookissa). Jokainen hänen postauksiaan nähnyt voi muodostaa oman mielipiteensä siitä, onko niissä rasistisiksi luettavia yksityiskohtia vai ei. Joidenkin mukaan on ja joidenkin mukaan ei ole. Itse en kirjoittaisi siten kuin Koski on joissain postauksissaan kirjoittanut, koska: ainakin käytöstavat.

Vastuu sanomisistaan (tai kirjoituksistaan) voi sitten tulla kannettavaksi vaikkapa yleisön reaktioiden kautta.
  smo • 06.07.2017 22:27
Muistuu mieleen yksi ystäväni tekemä mainoslause muutamia vuosia sitten: "paska on paskaa sananvapaudesta huolimatta".
  sananvapaus (ei rekisteröitynyt) • 06.07.2017 23:34
Koko rasisti sana on kärsinyt täyden inflaation. Sitä käytetään nykyään siinä vaiheessa, kun ei enää keksitä muuta sanottavaa.
  Hoh hoijaa (ei rekisteröitynyt) • 07.07.2017 01:08
Heh, heh... Halla-ahokin kommentoi (hän esitti hyvän pointin): mvlehti.net
  Roskakuski • 07.07.2017 11:24
Minusta taas Halla-ahon kommentti ei ollut erikoisen hyvä. Se oli melkoisen tarkoitushakuinen ja yksisilmäinen ( ranneliike.net ). Halla-aho laittaa vastakkain kaksi hyvin erilaista asiaa: puolueen (jolla on ideologioihin perustuva agenda ja jossa vaikuttavat ihmiset ovat lähteneet sen agendaa edistämään) sekä uskonnon/kulttuurin (jonka piirissä olevat ihmiset ovat syntyneet/kasvaneet siihen ja jonka oppia yksilöt lopulta tulkitsevat oman elämänsä osalta hyvinkin monilla eri tavoilla).

Käytännössä ideologian (tässä tapauksessa uskonnon/kulttuurin) arvosteleminen tapahtuu useimmiten enemmän tai vähemmän halventamalla uskontoon/kulttuuriin sitoutuneita yksilöitä. Pitäisi muistaa, että ihmiset ovat lähtökohtaisesti yksilöitä - ja kaikkia pitäisi kohdella aina kunnioituksella.

Toden nimissä on sanottava, että poteroihinsa kaivautuneet aihepiiristä käytävään keskusteluun osallistuvat syyllistyvät puolin ja toisin vähättelyyn, liioitteluun, ohi puhumiseen, aggressiivisuuteen ja kaikenlaiseen muuhunkin, joka on tyypillistä tunteita herättävissä aiheissa.
  smo • 07.07.2017 11:38
Kyllä se on todella osuva. Pride-kulkueessa turvapaikanhakijat näyttivät kaula poikki -käsimerkkejä Gay Muhammed -kylttiä kantaneelle ja kun mainitsin asiasta alkoi keskustelu korkokengistä ja transsukupuolisista... ja ne, jotka yrittivät mustamaalata ja leimata Herculesta saivat kakun naamaansa ja haukkasivat p...aa (lehmän tai kamelin oman maun mukaan)!

Kommenttia muokattu: 07.07.2017 klo 12:13
  Roskakuski • 07.07.2017 11:51
Osuva toki, jos fetissinä on yleistäminen.
  smo • 07.07.2017 12:32
Yleistämisestä ja tiedonpuutteesta on tässä sopassa juuri pitkälti kysymys. Monelle muslimi ja arabi ovat synonyymejä, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä keskenään. Kuten iiz yllä hyvin kirjoittaa, pitää osata erottaa ihmiset ja ideologia.

Kosken kommentteja ja näitä uutisia lukiessa saa minusta aika selvän käsityksen, että Koski ei erityisemmin diggaa islamia, mutta hänellä ei ole mitään arabeja tai mustia vastaan henkilöinä. Vaikka HS.n toimittajan mukaan faktat siitä, että Herculeksessa työskentelee arabeja ja mustia ja tietääkseni 3. Herculeksen omistajakin on afrikkalainen, eivät todista, etteikö Koski voisi olla rasisti. Olen kyllä eri mieltä. Oikeasti rasisti henkilö ei kaveeraa inhoamiensa ihmisten kanssa tai palkkaa heitä omistamaansa yritykseen töihin. Vai luuletteko, että Suomi Ensin -mielenosoittajilla käy kotona mamu auttamassa kotitöissä?

Sanansa Koski olisi kyllä voinut hiukan paremmin valita eikä kirjoittaa nettiin mitä sylki suuhun tuo. Mutta puutteellinen tilannetaju ja ajattelematon kielenkäyttö ei sellaisenaan kenestäkään rasistia tee. Teot ratkaisee. Kuinkahan monta värillistä kaveria TKHP-Nurmistolla itsellä on?

ps. Oleskelulupakortin voisi Hercules kyllä ajokortin tavoin hyväksyä...
  pekka.punavuori • 07.07.2017 13:32
Ei ole yleistämistä jos sanoo että kaikki merkittävät islam-suuntaukset tuomitsevat homot kuolemaan. Eli kenellä on tiedonpuutetta ja kuka elää haavetodellisuudessa?
  Roskakuski • 07.07.2017 13:51
Tuota tuota... (huom. liittymättä tapaus Herculekseen) pieni huomio...

Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää ( fi.wikipedia.org ). Rasismi ei edellytä inhoa ketään kohtaan. Oikeasti rasistisesti ajatteleva henkilö voi hyvinkin palkata ja olla jopa muutenkin tekemissä sellaisen henkilön kanssa, jota on valmis kohtelemaan eriarvoisesti/syrjivästi tai käsittelemään arvottavasti; "onhan se naapurin herra ihan jees seuraa ja kuulemma kova työntekijäkin, mutta en halua nähdä niitä sen rukouksia".

Uskonnollinen maailmankatsomus ja siihen sidoksissa oleva kulttuuritausta on ainakin jossain mitassa rinnastettavissa etniseen taustaan.

ja Roskakuski; viittaukseni yleistämiseen koski Halla-ahon lausumaan asennoitumista laajemmin, ei yksittäistä huomiota.
  smo • 07.07.2017 13:56
Kas kun kukaan ei vielä ole Kosken kannanottoja kohuun tuonut esille:
www.facebook.com

Myös Qx kirjoittaa asiasta:
qx.fi

"Mitään näyttöä syrjinnästä tai siitä, että asiakkaat olisivat joutuneet rasismin kohteeksi ei ole. Tiedossa ei ole yhtään todeksi näytettyä kertomusta rasistisesta kohtelusta Herculeksessa tai Mann’s Streetilla."
  Roskakuski • 07.07.2017 15:07
smo kirjoittaa: "Oikeasti rasistisesti ajatteleva henkilö voi hyvinkin palkata ja olla jopa muutenkin tekemissä sellaisen henkilön kanssa, jota on valmis kohtelemaan eriarvoisesti/syrjivästi." Oikeasti? Aikuisten oikeasti? Sanoisin kyllä, että rasisti ei käytännössä, oikeassa elämässä, palkkaa henkilöä tai halua muutenkaan lähipiiriinsä sellaista, joka kuuluu siihen ryhmään, jota hän haluaa eriarvoistaa/syrjiä. Määritelmätasolla näin voi olla, mutta tosielämässä siinä ei olisi juuri mitään tolkkua. Rasistinen syrjintä tulee siinä kohtaa kun joku palkkaa omaan ryhmäänsä kuuluvan vähemmän osaavan henkilön mielummin kuin pätevää 'väärästä ryhmästä'.

En väitä, etteikö koskaan niin voisi olla, mutta on todella vaikea kuvitella, että rasisti missään tilanteessa ajattelisi 'vääräryhmäisen' olevan "hyvää seuraa". Hän voi ehkä sanoa näin jossain tilanteessa poliittisen korrektiuden takia, mutta ei oikeasti ajattele niin. Valitettavasti he taitavat ajattella kohderyhmästään varsin musta-valkoisesti. Ja luultavasti heidän koko rasistinen ajattelu ja käytös pohjautuu ennakkoluuloihin ja tietämättömyyteen tai yhteen huonoon kokemukseen, minkä perusteella koko ryhmä on leimattu.

Voin tietty olla täysin väärässä, sillä en ole rasistien sielunelämää tutkinut. Pikemminkin olen pyrkinyt heidät kohteliaasti välttämään. Henkilöt, jotka olen henkilökohtaisesti kokenut rasistisiksi, eivät minusta muutenkaan ole olleet suuria ajattelijoita tai muutenkaan "hyvää seuraa".

Hmmm.... tarkoittaako tämä siis sitä, että olen itse rasisti kun en tykkää rasisteista ja jos olisin rekrytoija ja asia tulisi esiin hakijasta haastattelussa, jättäisin rasistin varmasti palkkaamatta? Tietysti varmistaisin, että minulla on jokin muukin peruste olla häntä palkkaamatta ja voin tarvittaessa puolustaa valintaani. Tällä tavalla varmasti myös oikeasti rasisti asian hoitaisi, jotta ei joudu käräjille. Ja tämä piilorasismi on kaikkein pahin rasismin muoto, koska siihen ei oikein millään pääse käsiksi.

Ja palatakseni takaisin jutun aiheeseen: Hercules on arabeja ja muita ei-valkonaamoja palkannut, joten ei vaikuta kovin rasistiselta......

Kommenttia muokattu: 07.07.2017 klo 15:52
  pekka.punavuori • 07.07.2017 15:28
Rasisteista tykkäämättömyytesi ei tarkoita sitä, että olisit rasisti. Rasismi ei ole siten (rotuun, etniseen taustaan tai biologisiin eroavaisuuksiin) henkilöön liittyvä ominaisuus, että sen perusteella voisi määritellä varsinaista kansanryhmää.

Edellä *nimenomaan* Herculekseen liittymättömästi koetin selittää, mitä rasismi on ja mitä se ei ole.

Ja vielä... ainakaan minun tietooni ei ole tullut, että Hercules tai sen omistava yritys olisi toiminut rasistisesti. Itse jutussakin on tuotu esiin, ettei ole olemassa näyttöä rasistisesta toiminnasta, jonka perusteella Hercules (ja Mann's Street) pitäisi poistaa ranneliike.netin palveluoppaasta.
  smo • 07.07.2017 16:35
Joidenkin ihmisten logiikalla varmaan Yhdysvaltain etelävaltioissakaan ei ole perinteisesti esiintynyt rasismia, hehän pitivät afrikkalaisia jopa ihan omissa kodeissaan orjina!
  Public eye • 07.07.2017 16:40
Ikävä kyllä homopiireissä on paljon äärioikeistolaisia, monet entisiä kokoomuslaisia joten aika lähellä jo silloin olivat!
  Sattuu (ei rekisteröitynyt) • 07.07.2017 21:06
Hienoa että tämä on framilla, tuntui siltä että tuo olisi lakaistu pois näkyvistä. Aika pitkään herra Koski sai rauhassa kirjoitella "kriittisiä" päivityksiään Facebookissa. Varmaan saisi vieläkin, ellei päivitys olisi eksynyt väärälle tilille (netti siis toimii Hercussa?). Aika monelta taholta on kuultu että Kosken "mielipiteet" olivat tiedossa, kukaan ei vaan ilmeisesti puuttunut asiaan. Kosken mielipiteet ovat toki hänen omia, ei niinkään erikoisia sateenkaarivähemmistöön kuuluvalle. Nyt ne on nostettu näkyvästi pöydälle. Hyvä niin.


"Ja palatakseni takaisin jutun aiheeseen: Hercules on arabeja ja muita ei-valkonaamoja palkannut, joten ei vaikuta kovin rasistiselta."

Päivi Räsäselläkin oli homoystäviä, ei hänkään ollut homo-ongelmainen?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 08.07.2017 13:19
Nyt menee kovasti jutun aiheesta ohi, mutta koska poimit lauseeni yllä, niin en voi olla kommentoimatta tota Räsäs-heittoa. Tietääkö ja tunteeko joku noita hänen homoystäviä? Ovat he oikeasti homoja? Ja jos ovat, niin millaisesti olevat ja elävät? Mitä he oikeasti ajattelevat Räsäsestä?

Ainakaan minä homona en usko voivani olla ystävä jonkun kanssa joka tuomitsee elämäntapani. Räsänen on tainnut sanoa, ettei hän tuomitse henkilöä, vaan ainoastaan teon. Eli voisi olla homo, jos ei elä homona. Sehän on helppo nakki. Tykkää toisista miehistä, mutta ei koske heihin. Onnistuu varmaan helposti, jos on 80-vuotias ja rullaattorilla meno huimaa päätä. Tai on ikuinen sinkkuhomo, joka ei seksistä perusta. Seksiksihän ei lueta cruisailua levareilla ja puistoissa tai nettipanoa anona, koska kukaan ei pimeässä näe tai muuten häntä tunne. Julkisesti elää vain selibaatissa. Tai Räsäsen tuntien ehkä ystävä onkin pappismies, joka vain kourii kuoripoikia, mutta eihän sitä lasketa, koska setähän vain jakaa jumalan rakkautta. Että sellaisia Räsäsen homoystäviäkö tarkoitat?

Luulen, että selitys Räsäsen 'homoystäville' on paljon yksinkertaisempi. Hän tuntee joitakin homoja, joita vain kutsuu ystäviksi, mutta ko. henkilöt itse eivät pidä Räsästä ystävänään. Joten mitään homoystäviä ei ole.

Niinpä xxx, keksipä jokin parempi vertaus, jos olet sitä mieltä, että rasisti ajattelee rasistisesti, mutta tekee ei-rasistisia tekoja (hyvittääkseen rasistisia ajatuksiaan). Minusta teot kuvastaa kyllä hänen todellista ajatusmaailmaansa. Minusta on vaikea kuvitella, että henkilö, joka vetää laukkunsa lähelleen/laittaa käden rahapussinsa suojaksi nähdessään mustan tulevan nurkan takaa, menee seuraavalla nurkalla tarjoamaan norkoilevalle mustalle tupakkaa. Teot puhuvat puolestaan. Jos siis herra Koski netissä laukoo törkeyksiä islam-ideologiaa (ei siis henkilöitä) vastaan ja palkkaa firmaansa arabin, ei hän minusta sen pohjalta ole rasisti. Tahditon ja ehkä moukkamainen laukomisissaan kylläkin. Kommenttini pohjaan siis puhtaasti näissä uutisissa olleisiin kirjoituksiin, sillä en häntä henkilökohtaisesti tunne tai ole edes keskustellut hänen kanssaan.
  pekka.punavuori • 11.07.2017 12:23
En väittänyt Kosken olevan rasisti, vaan hän käyttää tätä henkilöstöpolitiikkaansa argumenttina häntä kohdistuneisiin syytöksiin samalla tapaa kuin Räsänen homoystäviään puolustellessaan homofobisia näkemyksiään (muulla kuin raamatulla). Mielestäni rinnastus toimii sinänsä, että sekä Koski että Räsänen molemmat kuvailevat persoonaansa liitettyjä piirteitä uskottelemalla meille, että heidän ystävistään/työntekijöistä löytyy henkilöitä, joita he jonkin virheellisen näkemysen mukaan vastustavat, ja näin eivät mitenkään voi olla "fobisia" tai "rasistisia". Koski on tosin framilla islamiin kohdistuneesta "kritiikistä", ei rasismista sinänsä. Tältä osin hänen puolustuksensa hieman ontuu.

En lähtisi spekuloimaan keitä nämä Räsäsen homoystävät ovat - tai onko heitä edes olemassa. Olen kyllä törmännyt sateenkaarivähemmistön edustajiin, joille rekisteröity parisuhde on ihan tarpeeksi eikä se heidän mielestään sisällä mitään syrjintää tai eriarvoista ihmisiä.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 12.07.2017 15:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy