ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

YK:n ihmisoikeusneuvoston uusin päätöslauselma: perheitä on suojeltava

"Perheitä on suojeltava". Tämä YK:n ihmisoikeusneuvoston torstainen päätös tähtää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoisia oikeuksia ajavien aseman heikkenemiseen. Aluksi ihmsioikeusvaltuutettujen on tehtävä selvitykset perheiden tilanteesta.

Päätöksen sanavalinnat ilmaisevat, mistä on kysymys. Näin asia ilmaistaan: "Perhe on luonnollinen ympäristö perheen jäsenten ja erityisesti lasten hyvinvoinnille. Lapset ovat erityisryhmä, joka vaatii valtion suojelua."

Usein perheiden erityisellä suojelulla tarkoitetaan vaihtoehtoisten elämäntapojen ja erityisesti homoparien yhteiselämän torjumista ja huonommaksi arviointia. Saudi-Arabia ja Pakistan olisivat halunneet resoluutioon maininnan siitä, että avioliitto solmitaan miehen ja naisen välillä. Se yritys epäonnistui. Chile, Uruguai, Irlanti ja Ranska olisivat halunneet laaja-alaisen avioliittokäsitteen, mutta sekin kaatui äänin 22-20.

Päätöslauselma perheiden erityisestä suojelemisesta meni läpi äänin 26 - 14. Kuusi maata pidättäytyi äänestämästä. Puolesta äänestivät yksinvaltaisesti hallitut maat kuten Kiina, Venäjä, Venezuela, Katar ja Vietnam. Egypti ja Sierra Leone olivat tuoneet esityksen äänestykseen. Erityisesti Afrikan maat ja arabimaat olivat päätöslauselman puolella.

Päätöslauselmaa vastaan äänestivät Euroopan maat ja mm. Chile, Etelä-Korea, Japani ja USA.

Päätöslauslemaa kritisoitiin ankarasti. Mm. Human Right Watch kertoi, että tässä ei oteta huomioon perheiden monenlaisuutta. Itävaltalainen meppi Ulrike Lunacek oli harmissaan Venäjän ja 21 muun maan taktiikasta. Ne torppasivat keskustelun perheiden monenlaisuudesta.

- - - - -

Vuonna 2006 perustetussa ihmisoikeusneuvostossa on ollut ristiriitaisia tunnelmia alusta alkaen. Vuonna 2011 saatiin päätös, jossa krtisoitiin homojen ja lesbojen syrjintää ympäri maailmaa. Nyt on siis astuttu askel taakse päin.

Syrjivän päätöslausleman puolesta äänestivät: Etiopia, Algeria, Benin, Botswana, Burkina Faso, Kiina, Norsunluurannikko, Gabon, Intia, Indonesa, Kasakstan, Kenia, Kongo, Kuwait, Malediivit, Marokko, Namibia, Pakistan, Filippiinit, Venäjä, Saudi-Araba, Sierra Leone, Etelä-Afrikka, Venezuela, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Vietnam.

Puolesta äänestivät: Chile, Saksa, Viro, Ranska, Isobritania, Irlanti, Italia, Japani, Montenegro, Itävalta, Romania, Etelä-Korea, Tsekki, USA.

Äänestyksestä pidättäytyi: Argentiina, Brasilia, Costa Rica, Makedonia, Mexiko, Peru. Kuuba ei osallistunut äänestykseen.

Pohjoismaita ei ole mukana ihmisoikeusneuvostossa. Mm. Ruotsi on pelattu siitä ulos, vaikka Ruotsi on ollut jonkinlainen liberaali mallimaa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy