ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Vinokinon sateenkaarielokuvat Helsinkiin 8.-10. marraskuuta

Sami Mollgren • 07.11.2013 03:31 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino on Helsingissä 8.-10. marraskuuta.

Turun Setan järjestämä "toisinkatsomisen sanansaattaja" Vinokino järjestetään nyt 22. kerran. Vinokino lupaa tarjota viihdettä ja ajankohtaisia näkökulmia elokuvan ystäville. Elokuvanäytösten ohella festivaaliin kuuluu muutakin ohjelmaa. Myös Oulussa on 8.-9.11. Vinokinon elokuvanäytöksiä.

Vinokino on nostanut esiin ohjelmistosta erityisesti kolme lauantainäytöksenä olevaa elokuvaa:

James Francon tähdittämä dokufiktio Interior. Leather Bar.


www.interiorleatherbar.com
www.vinokino.fi


Kotimaisena ensi-iltana nähdään Riikka Kaihovaaran Jotain siltä väliltä, joka kuvaa transsukupuolista Ninoa. "Dokumenttielokuva Ninosta, joka päätti ryhtyä elämään poikana. Millaista on etsiä itseään ja sukupuoltaan maailmassa, jossa tarjolla tuntuu olevan vain kaksi vaihtoehtoa?"

www.facebook.com
www.vinokino.fi


Määreellä "anti-jukebox-musikaali" kuvattava Peaches Does Herself.


peachesdoesherself.com
www.vinokino.fi

Elokuvien lisäksi Helsingin Dubrovnikissa ja Andorrassa on muutakin Vinokinon ohjelmaa.

Ajankohtainen Venäjän ihmisoikeustilanne on aiheena Dubrovnikissa lauantaina 9.11. järjestettävässä paneelikeskustelussa "Homopropagandaa - Sateenkaaritaiteilijat julkisuudessa Suomessa ja Venäjällä". Vinokinon järjestämässä paneelissa ovat mukana mm. kuvataiteilija Tiina-Rakel Liekki, elokuvaohjaaja Elias Koskimies, venäläinen ohjaaja Rinat Minnekhanov sekä valtakunnallisen Seta ry:n puheenjohtaja J-P Hippi. Keskustelun päätteeksi esitetään lyhytelokuvakooste Oi Venäjä!. Sekä paneeli että lyhytelokuvakooste ovat kaikille avoimia ja ilmaisia tapahtumia.

Lauantai-iltana vuorossa ovat Peijajas <3 Vinokino <3 FemF -pääbileet, joissa esiintyy elektrobändi Rainbowlicker. DJ:nä ovat LCMDF ja Wino 4ever. Festarilauantain käynnistää aamulla pian Suomeen saapuvan amerikkalaisen komediatähden Margaret Chon Cho Dependent stand up -taltiointi. Se nähdään ilmaisnäytöksenä leffabrunssin yhteydessä.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta, aikatauluista ja pääsylipuista kerrotaan tapahtuman nettisivuilla www.vinokino.fi

Liput elokuvanäytöksiin maksavat opiskelijoille ja Setan jäsenjärjestöjen jäsenille 6 euroa. Muille lipun hinta on 8 euroa.


Turun Seta ry:n toteuttama Vinokino keskittyy yksinomaan sateenkaariteemaisiin elokuviin. Helsingissä vuosittain alkusyksystä järjestettävän Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ohjelmistoon on myös vakiintunut joukko hlbti-vähemmistöjä koskettavia filmejä. Turussa vuoden 2013 Vinokino järjestettiin 25.-27. lokakuuta, ja festivaali oli pienimuotoisempana myös Tampereella (31.10-3.11.), Jyväskylässä (1.-2.11.).


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy