ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Venäläinen sateenkaarijärjestö vältti sakot - toistaiseksi

Sami Mollgren • 26.07.2013 01:20 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Ainakaan toistaiseksi Venäjällä toimiva Coming Out (Vyhod) -järjestö ei joudu maksamaan puolen miljoonan ruplan (12 500 euron) sakkoa "ulkomaisia agentteja" koskevan lain rikkomisesta.

Russian LGBT Networkilta saatujen tietojen mukaan syyttäjän esittämät todisteet Vyhod-järjestön epäillyistä lainrikkomuksista olivat Pietarin Vasileostrovskin alueen tuomioistuimen mukaan epämääräisiä ja asia palautettiin torstaisella tuomarin päätöksellä alemman oikeusasteen käsiteltäväksi, ja alemman tuomioistuimen antama sakkotuomio kumottiin. Perustelut päätökselle julkaistaan keskiviikkona 30. heinäkuuta.

Aiemmin alempi oikeusaste tuomitsi Vyhod-järjestön ja Side by Side LGBT-elokuvafestivaalin sakkoihin. Vyhod-järjestön mukaan on syytä olettaa, ettei tuomioistuin toiminut asiassa puolueettomasti.

Tällä hetkellä järjestössä arvioidaan kumoamispäätöksen taustoja ja seurauksia: päästiinkö tällä kertaa pälkähästä vai palaako syyttäjä asiaan paremmin valmistautunena? Järjestö pitää kuitenkin myönteisenä sitä, että on myös tasapuolisesti ja puolueettomasti toimivia tuomareita, ja ettei päätöstä ollut ennalta tehty.

Venäjällä valtaapitävät ovat viime aikoina kiristäneet merkittävästi otettaan kansalaisjärjestöistä.

- Olemme saaneet tottua olemaan "tuntemattomalla vyöhykkeellä" ja vainon eturintamassa "ulkomaisia agentteja" koskevan lain osalta, emmekä tiedä kuinka "homopropagandalakia" sovelletaan. Joka päivään mahtuu yllätyksiä ja tiukkoja käänteitä. Meidän täytyy pysyä hereillä, pysyä joustavina ja olla valmiina muuttamaan taktiikkaamme milloin vain, samalla kun jatkamme työtä puolustaaksemme Pietarin LGBT-yhteisöä. Olemme kiitollisia kumppaneillemme heidän ymmärryksestään ja halusta seistä tukenamme ja olla tukemassa työtämme näinä epävarmoina aikoina, sanoo Polina Andrianova Vyhod-järjestöstä.

Ulkomaista tukea saavat järjestöt joutuvat rekisteröitymään "ulkomaisiksi agenteiksi" ja kesäkuun lopussa presidentti Vladimir Putinin hyväksymä "homopropagandalaki" puolestaan käytännössä estää asiallisen tiedottamisen homoseksuaalisuudesta.

Järjestön työntekijä Anna Anisimovan 7 500 euron (300 000 ruplan) saamista sakoista tehdyn valituksen oikeudenkäynnin päivämäärää ei ole vielä määrätty.

Sakkojen maksamiseksi Venäjän ulkopuolella kerättiin rahaa, jotta Vyhod-järjestö pystyy jatkamaan työtään. Järjestöstä kerrotaan, että varjoja saatiin kerättyä niin paljon, että ne kattavat niin järjestön puolen miljoonan ruplan (12 500 euron) sakot kuin järjestön työntekijän 300 000 ruplan (7 500 euron) sakotkin. Järjestöstä ilmaistaan kiitos kaikille tukijoille.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy