ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Venäjän suurlähetystöllä Helsingissä mielenosoitus Tsetsenian vainoja vastaan

vaeltaja2006 • 25.04.2017 18:14 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Noin 60 henkeä oli mukana mielenosoituksessa Helsingissä Venäjän suurlähetystöllä tiistaina 25.4.2017. Vastaavanlaisia mielenilmauksia on ollut monissa kaupungeissa Euroopassa. Mielenosoituksessa vaadittiin, että Venäjän hallitus puuttuu Tsetsenian harjoittamaan vainoon.
Ennen mielenosoitusta Setan hallituksen jäsen Krister Karttunen kertoi, mitä Seta on tähän mennessä tehnyt Tsetsenia-asiassa. Setan keräyksessä on saatu kokoon yli 10 000 euroa.Mielenosoituksen virallisen puheenvuoron piti Setan hallituksen puheenjohtaja Viima Lampinen. Hän sanoi, että tämä on lähihistorian laajin homovaino ja muistuttaa Ugandan tapahtumia joitakin vuosia sitten. Lampisen mukaan nämä eivät ole hirmutekoja, jotka liittyisivät johonkin uskontoon vaan ne syntyvät diktatuurissa.

Viima Lampinen vaati välittömiä toimia homomiesten kidutuksen ja heihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Tapahtumien kulku voidaan vielä pysäyttää. Venäjän hallitus voi halutessaan vaikuttaa asiaan.

Vainojen on loputtava ja niihin syyllistyneet on saatettava vastuuseen. Ihmiset on vapautettava. Ihmisten turvallisuus on taattava myös heidän kotimaassaan.
Mielenosoituksen puheen aikana Tehtaankadun alkupäähän saapui ambulanssi. Siellä oli tapahtunut jokin onnettomuus.

Setan hallituksen jäsen Krister Karttunen kertoi, mitä seta on tähän mennessä tehnyt Tsetsenia-asiassa.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nämä tsetseenimiehet nyt turvaan Suomeen. Nyt lupaus turvapaikasta niin uskaltavat tulla tänne. Jo pelkästään tuollainen vaino varmasti oikeuttaa turvapaikkaan, varsinkin kun Venäjä ei ota asiassa mitään vastuuta.
  ._. • 25.04.2017 18:31
Tänä iltana, tiistaina 25.4.2017, on ranneliike.netiin tulossa artikkeli, jossa on uusimpia tietoja Tsetsenian vankileireistä ja homovainosta.

Kommenttia muokattu: 25.04.2017 klo 19:20
  vaeltaja2006 • 25.04.2017 19:18
Venäjällähän Novaja Gazeta -lehti paljasti aiemmin Tsetseniasta kaksi homomiesten pidätys- ja kidutus-keskitysleiriä, mutta äskettäin Novaja Gazeta raportoi saaneensa tietoonsa vielä neljä lisääkiin, eli sen tiedossa on pidätys-keskitysleirejä jo ainakin kuusi. Novaja Gazeta on myös ilmaissut pelkonsa koko tomituksensa journalistien puolesta, koska se pelkää Venäjän otteita, paljastettuaa Tsetsenian tragediasta jo noinkin paljon.

homo-fobinen persu-uskoministerimme Timo Soini ei varmaankaan korviaankaan lotkauta asian suhteen, eikä valaise ulkoministeriön rakennusta sateenkaari-tsetsenia -valoin.

Kommenttia muokattu: 25.04.2017 klo 20:35
  human • 25.04.2017 20:31
Mielenosoituksessa oli mukana myös HeSetan puheenjohtaja, tunisialaissyntyinen Hassen Hnini, joka (ilmeisesti itse muslimina) kokee varmasti Tunisiassa kamppailujen lisäksi Tsetseniankin diktatuurin harjoittaman vainotilanteen omakohtaisestikin hyvin vakavana ja traagisena asiana seksuaalivähemmistöjen ihmisille.
  human • 25.04.2017 20:57
Täällä taitaa olla Novaja Gazeta -lehden viimeisintä artikkelia tuosta Tsetsenian homovaino-tilanteesta (venäjää taitamattomalle artikkelin teksti kääntyy hyvin englanniksi google translatella)

www.novayagazeta.ru

Artikkelissa kerrotaan mm. että noissa kidutuskeskuksissa

- on sähkötuoleja, joissa pidätettyjä on kidutettu

- keskuksiin on viety myös huumeiden käyttäjiä, jotka on laitettu tai pekotettu hakkaamaan homoja

- leirille vangittuja homoja on pakotettu hakkaamaan toisiaan

- on vieraillut useampaan otteeseen Tsetsenian parlamenti puhemies Daudov

- niitä pidätettyjä, joiden miespuoliset sukulaiset ovat suostuneet maksamaan lunnaat ja tulleet hakemaan pidätetyn on pidetty puhuttelussa isomman ihmisjoukon läsnäollessa. Em. Daudov on pitänyt puheen, jossa tuominnut homoseksuaalisuuden ja ettei "sellaisille ihmisille" ole sijaa Tsetseaniassa. Sitten hän on sanonut pidätetyn nime ja sukulaisen on pitänyt astua esiin, pää nöyrästi kumarassa ja kuunnella Daudovin tuomitsevia sanoja. Sitten omaisen on pitänyt osoittaa ja sanoa tuomittu häpeäksi koko perheelleen ja erottaa hänet perheestä. Sitten pidätetyn on pitänyt tunnustaa homoutensa (tai muuen ei ole päässyt vapaaksi).

- vangittuja, joiden lunnasvaateita ei ole tultu lunastamaan, ei ole päästetty pois keskitysleiriltä ...

Kommenttia muokattu: 25.04.2017 klo 23:03
  human • 25.04.2017 22:41
perussuomettununut presidenttimme ja pipipääministerimme eivät ole saaneet lupaa tuomita vainoja?
  neuvostoliittolaiset (ei rekisteröitynyt) • 26.04.2017 02:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy