ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Venäjä: Kaapistatulo rangaistavaksi?

Sami Mollgren • 25.10.2015 17:20 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Joukko Venäjäjän parlamentin eli duuman jäseniä haluaisi kieltää "ei perinteisen seksuaalisen suuntautumisen julkisen tunnustamisen". Käytännössä kaapista tulosta tulisi laitonta. Rangaistus olisi 5 000 ruplan (noin 73 euroa) sakosta 15 vuorokauden vankeuteen.

Lakiehdotuksen tekijät edustavat Venäjän kommunistista puoluetta, ja aloitteen taustalla oleva Ivan Nikitsuk kertoo odottavansa puolueensa siunausta ennen sen viemistä duuman käsiteltäväksi.

Nikitsukin mukaan homoseksuaalit ovat mielisairaita, ja heidät tulisi sulkea yhteiskunnan ulkopuolelle. Moskovan kaiku -radioasemalla haastateltu Nikitsuk ihmettelee sitä, että Napoleoniksi itseään sanova laitetaan lukkojen taa, mutta pidämme henkilön oikeutena sitä, että tällä ei ole selvää kuvaa seksuaalisuudestaan.

Venäjällä hyväksyttiin vuonna 2013 ns. homopropagandalaki, joka käytännössä estää kertomasta asiallista tietoa seksuaalivähemmistöistä alaikäisille.

Uusi lakialoite on herättänyt kritiikkiä hlbti-vähemmistöjen asemaa puolustavilta tahoilta. Esitystä on kritisoinut myös homopropagandalain isänä tunnettu Vitali Milonov, jonka mukaan nykyinen lainsäädäntö on riittävä, koska se estää julkitulot, jotka voisivat vaikuttaa lapsiin.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mitä hittoa! Meininkihän käy päivä päivältä sairaammaksi tuolla Venäjällä. Mitä pahaa, tai rangaistavaa on tunnustaa oma seksuaalinen suuntautumisensa, joka ei vaikuta muihin millään tavalla, ääneen? Jopa vertaus mielisairaisiin ontuu, kuinka montaa masennuksesta, tai kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivää on tuomittu sakkoihin, kun he ovat maininneet ongelmistaan? Jär-kyt-tä-vää!
  Homokundi1999 (ei rekisteröitynyt) • 25.10.2015 21:26
Kyseessä on siis toistaiseksi vielä venäläisten parlamentaarikkojen aloite. Näin järjetön aloite ei muuten antaisi aihetta kommentointiin, mutta koska kyseessä on Venäjä, täytynee tätäkin seurata aavistuksen huolestuneena.
  TjaaTjaa • 25.10.2015 22:10
Toinenkin Ivan The Terrible.
  Torontosta • 26.10.2015 16:26
Jos sinulla ei ole lapsia etkä ole naimisissa tai seurustele vastakkaisen sukupuolen kanssa, onko se jo vähän kuin kaapista puoliksi ulos. Vankilaan siis suoraan? Entä oletko kaapista jo ulos jos satut kuuntelemaan homon tekemää musiikkia tai jos pukeudut muodikkaasti? Entä voitko kävellä enää samaa sukupuolta olevan kanssa kadulla vai onko sekin jo kaapista tuloa? Mitä h-l-e-t-ä?
  Höpöhöpö (ei rekisteröitynyt) • 26.10.2015 21:03
Kysehän on siitä, että tässä (Venäjän) maassa tehdään maailman eniten avioeroja. Ja HIV tartunnat lisääntyvät eksponentiaalisesti Afrikan tasolla samalla, kun kansalaisten elinajanodote laskee. Vastasyntyneitä vauvoja jätetään nimettöminä valtion 'säilytysluukkuihin' (opittu mm. Ranskasta) jne. Kehitysvammaiset lapset huostaanotetaan jopa 3000 lapsen syöttölaitoksiin, koska perheellä on 'oikeus aloittaa "alusta"'.
Homot ovat savuverhona epäonnistuneelle yhteiskuntapolitiikalle, jos sellaista edes on.
Kiusallista hallinnolle.
Jotenkin kuvaavaa on, että duuman 400-jäseninen 'kansan'edustuslaitos äänesti aikanaan yksimielisesti (!!!!) ns. homopropagandalain puolesta.

Eurobarometrin mukaan vain 2% eurooppalaisista voisi kuvitella asuvansa tuossa unelmien maassa, kun venäläisten vastaava luku eurooppaan muuttamisesta oli luokkaa 70+%.
Tämän vuoksi on luotava länsivihollinen informaatiotila (vrt. S. Oksanen), muuten venakkokin voisi alkaa kysellä: "Miksi kaasunviejämaan mummoilla ei ole hampaita?"

Lisää ydinvoimaa Suomeen idän ystävältä!
  JETT (ei rekisteröitynyt) • 26.10.2015 21:49
Todella sairasta ja huolestuttavaa, eikö ihmiskunta tai varsinkaan venäläiset opi mitään. Seuraavaksi homot kerätään leireille ja kyyditään Siperiaan. Boikotteihin on todella syytä. Länsimaissa ja varsinkin suomessa ollaan niin naiveja ja valmiiksi kontallaan peppu pystyssä venäjän heteroille.
  JiiKoo (ei rekisteröitynyt) • 28.10.2015 15:30
Kaapistatulo rangaistavaksi? Eikö jo nykyinen, taktisen epämääräisesti muotoiltu laki periaatteessa kiellä kaapista tulemisen siinä missä muunkin "homouden mainostamisen"? Niin kutsutun homopropagandalain laatijakaan ei näe syytä uudelle kaapistatulolaille, koska tietää hyvin, että nykyistä lakia voi tarpeen tullen käyttää samaan tarkoitukseen.
  Masa • 01.11.2015 19:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy