ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Vauva-lehti käsittelee lapsen saamaa tilaa olla sellainen kuin on

Sami Mollgren • 13.04.2017 13:07 • 5 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ

On yhä kulmia kohottavaa, jos lapsi haluaakin leikkiä ´väärän´ sukupuolen leluilla.
Vauva-lehdessä käsitellään sukupuoliin yhä liitettyjä odotuksia ja rajoituksia sekä pojille että tytöille ja esimerkiksi näiden mahdollisuuksia valita harrastuksia ja leikkejä.

Jutussa nostetaan esiin esimerkkejä Meidän Perheen kyselystä: prinsessaa joskus leikkivän pojan isovanhempien mielestä mekko ei kuulu pojalle, baletin harrastamisen aloittaneen pojan eno ja isoisä eivät pidä tanssia poikien juttuna ja miespuolisen henkilön mielestä nukkea rattaissa työntävästä pojasta tulee homo. Myös pitkätukkaisuus ja kiinnostus kynsilakkaan aiheuttaa kummastusta.

Koulumaailmassa menestyminen ja etenkin ahkerointi on sallitumpaa tytöille kuin pojille. Kirjojen lukeminen vähenee poikien kohdalla parin ensimmäisen luokan jälkeen. Jutussa arvioidaan, että poikakulttuurissa ei arvosteta sivistystä.

Sukupuolineutraalisuus käsitetään väärin - ja etenkin uskonnollis-konservatiiviset tahot ovat sitä vastaan

Esimerkiksi sukupuolineutraalia avioliittolainsäädäntöä vastustaneen Aito avioliitto ry:n taholta sekä perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien piiristä on esitetty jyrkkää kritiikkiä sitä kohtaan, että sukupuolirooleihin liittyviä raja-aitoja on pyritty madaltamaan sekä lainsäädännössä että esimerkiksi varhaiskasvatuksessa. Kriittisissä puheenvuoroissa on katsottu, että sukupuolineutraalisuus haittaa "poikien kasvamista miehen ja tyttöjen kasvamista naisen rooliin".

Nykyisin yhä enemmän vallalle tulevan käsityksen mukaan sukupuolisuus ei kuitenkaan ole sidottu rooleihin ja asiaan liittyvän kaksijakoisuuden väheneminen antaa paremmin tilaa sellaisille, jotka eivät asetu "perinteisiin" käsityksiin sukupuolesta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eli uskonnollis-konservatiiviset tahot ovat sivistystä ja poikien koulumenestystä, urakehitystä ja syrjäytymisen estämistä vastaan. Eipä yllätä!

Ihme mättään alta mönkineitä älyllisesti jälkeenjääneitä juntteja Suomesta vielä löytyykin vuonna 2017.
  ._. (ei rekisteröitynyt) • 15.04.2017 04:26
Tämä median jatkuvasti harjoittama sukupuoli neutraali mädätys on törkeää!
  on nainen ja mies! (ei rekisteröitynyt) • 17.04.2017 09:12
On hyvä, että nykyään tiedostetaan paremmin yksilöiden tarve voida olla joko/tai -jaottelun ulkopuolella. Pelot tätä huomioimista kohtaan liittynevät ajatukseen, että mahdollisuus itse olla joko/tai olisi jotenkin kaventumassa - mitä se ei tietenkään ole. Sen sijaan kyse on tilan antamisesta.
  smo • 17.04.2017 11:08
Ei sukupuolisuus olekaan rooleihin, vaan biologiaan, sidottu.
  Mersumies (ei rekisteröitynyt) • 05.05.2017 20:25
...ja biologiassa nollan ja ykkösen välissä on vaikka mitä.
  smo • 06.05.2017 00:55
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy