ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Valta vaihtuu Gambiassa - homovihamielinen Yahya Jammeh joutuu väistymään

Sami Mollgren • 02.12.2016 20:59 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Gambiassa oppositiojohtaja Adama Barrow on voittanut vaalit. Maata 22 vuotta hallinnut homovihamielisistä lausunnoistakin tunnettu Yahya Jammeh joutuu väistymään.

Presidentiksi nouseva Adama sai 263 515 ääntä (45,5 prosenttia) Jammehin 212 099 ääntä (36,7 prosenttia) vastaan, kertoi perjantaina vaalilautakuntaa johtava Alieu Momarr Njai maan pääkaupungissa Banjulissa. Vaalilautakunnan ja paikallisten viestimien mukaan Jammeh on tyytynyt tulokseen.

Nyt 51-vuotias Jammeh on pitänyt Gambiassa valtaa vuoden 1994 sotilasvallankaappauksesta lähtien. Sen jälkeen hänet on valittu presidentiksi vaaleilla, mutta niitä on pidetty vilpillisinä. Jammeh oli ehdolla nyt viidettä kertaa. Hän oli valtaan noustessaan 29-vuotias luutnantti.

Hlbti-aktivistit ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä vallanvaihtoon.

Jammeh on tunnettu homovihamielisistä lausunnoistaan. Keväällä 2015 hän sanoi viiltävänsä omin käsin maansa homoseksuaaleilta kurkut auki. Jo vuonna 2008 Jammeh sanoi aikovansa leikata pään poikki kaikilta homoseksuaaleilta, jotka eivät lähde pois Gambiasta. Tuolloin Jammeh ajoi maahan lakia, jolla homoseksuaalisista suhteista voitaisiin langettaa kuolemantuomio. Samoihin aikoihin Jammeh myös kertoi löytäneensä adsiin parannuskeinon, joka perustuu mm. yrttilääkkeisiin ja Koraanin säkeisiin.

Gambiassa homoseksuaalisuudesta on voinut syksystä 2014 lähtien saada elinkautisen vankeustuomion. Sitä ennen maksimirangaistus oli 14 vuoden vankeustuomio.

Nykyisin noin kahden miljoonan asukkaan Gambia itsenäistyi vuonna 1965 viimeisenä brittien siirtomaana Afrikassa. Noin 90 prosenttia maan asukkaista tunnustaa islaminuskoa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tämä on hyvä uutinen :)
  JP (ei rekisteröitynyt) • 04.12.2016 20:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy