ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Transsukupuoliset päässevät pian palvelemaan asevoimissa

Sami Mollgren • 26.06.2016 00:21 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvaltain puolustusministeriön odotetaan pian päättävän siitä, että transsukupuoliset henkilöt saavat oikeuden palvella maan asevoimissa.

USA Today kertoo puolustusministeriön lähteisiinsä viitaten, että Pentagon ilmoittaisi uusista toimintatavoista heinäkuun alussa.

Mikäli päätös sallia transsukupuolisten palvelus toteutuu, on päätös tuotava käytäntöön vuoden kuluessa kaikissa asevoimien haaroissa. Päätös vaikuttaa esimerkiksi rekrytointiin, univormuihin ja majoitukseen.

Transsukupuolisten sotilaiden aseman suhteen on tehty töitä runsaan vuoden verran. Keskustelua asiasta on käyty useita vuosia.

Kaikkiana USA:n armeijassa palvelee 1,3 miljoonaa sotilasta, ja transsukupuolisia arvellaan olevan muutama tuhat. Vuosittain kymmeniä henkilöitä pyrkii sukupuolenkorjausprosessiin.

Nykyisin sukupuolisesta identiteetistään avoin transsukupuolinen sotilas voidaan erottaa palveluksesta.

Avoimesti homoseksuaalisten henkilöiden palveluksen kieltäneen Yhdysvaltain armeijan DADT-käytännön päättynyt laki astui voimaan 20.syyskuuta 2011. Käytäntö ehti olla voimassa vuodesta 1993, jolloin silloinen presidentti Bill Clinton myöntyi tekemään kompromissin tahojen kanssa, jotka halusivat pitää homojen asepalveluksen kokonaan kiellettynä. Kaikkiaan noin 13 000 homoseksuaalisesta suhteesta kiinnijäänyttä tai muuten homoseksuaaliseksi paljastunutta henkilöä erotettiin USA:n asevoimien palveluksesta 18 vuoden aikana.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy