ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Georgian kuvernööri torppasi hlbti-vähemmistön syrjinnän sallivan lain boikottiuhan alla

Sami Mollgren • 29.03.2016 00:05 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvalloissa Georgian osavaltion republikaaneja edustava kuvernööri Nathan Deal on ilmoittanut käyttävänsä veto-oikeuttaan lakiesitykseen, joka olisi sallinut hlbti-vähemmistöihin kuuluvien syrjinnän uskonnollisiin tai moraalisiin syihin vedoten.

Liikanimellä "pastorien suojelulaki" tunnettu lakiesitys HB 757 on tuomittu laajasti, mutta Georgian osavaltion edustajainhuone hyväksyi esityksen helmikuussa yksimielisesti äänin 161-0. Myös osavaltion senaatti hyväksyi esityksen, äänin 38-14.

Lain alkuperäisenä ajatuksena oli antaa uskonnollisille yhteisöille mahdollisuus kieltäytyä vihkimästä samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon. Lakiin tehtyjen jo hyväksyttyjen lisäyksien myötä uskonnollistaustaisten organisaatioiden olisi ollut mahdollista pidättäytyä palveluiden tarjoamisesta oman päätöksensä mukaisesti. Jopa asunnottomien suojat, sairaalat ja koulut olisivat voineet rajata lakiin vedoten palveluitaan rodun, uskonnon, seksuaalisen suuntautuneisuuden tai sukupuoli-identiteetin perusteella.

Osavaltiota uhattiin laajoilla boikoteilla, mikäli laki olisi tullut voimaan. Näkyvään boikottikampanjaan olivat liittyneet esimerkiksi lukuisat suuryritykset. Esimerkiksi Netflix, Disney ja Marvel-kustantamo ilmoittivat, että niiden tuotantojen kuvaaminen päättyisi osavaltiossa. Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga NFL puolestaan ilmoitti, että Superbowlin isännöiminen menisi Georgialta sivu suun lain hyväksymisen myötä. Boikottikampanjaan liittyivät myös Viacom, 21st Century Fox, Lionsgate, CBS, Starz, Time Warner, The Weinstein Company, Sony, Comcast/NBC Universal, MGM, STX Entertainment ja Open Road Films.

Hlbti-järjestöt ovat iloinneet kuvernöörin ratkaisusta, mutta muistuttavat, että taistelu on kaikkea muuta kuin ohi. Georgia on yksi niistä lukuisista USA:n osavaltioista, joissa työntekijän irtisanominen seksuaalisen suuntautuneisuuden tai sukupuoli-identiteetin perusteella ei ole kiellettyä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Siinä olikin "lähimmäisenrakkautta" taas kerrakseen.
  ... (ei rekisteröitynyt) • 29.03.2016 20:09
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy