ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Unisex-symboli ottaa sukupuolen moninaisuuden huomioon

Sami Mollgren • 27.06.2017 16:51 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Unisex-symbolin on suunnitellut Pekka Piippo.
Kulttuuria kaikille -palvelun symbolipankissa on nyt vapaasti ladattavissa uusi symboli. Pekka Piippo Hahmo Design Oy:stä on suunnitellut unisex-symbolin, jota voi käyttää esimerkiksi sukupuolineutraalin wc:n tai pukuhuoneen merkitsemiseen. Alun perin symboli suunniteltiin Taiteen edistämiskeskuksen tiloihin. Lähtökohtana oli, että symbolin tulisi palvella kaikkia ja ottaa sukupuolen moninaisuus huomioon. Piippo teki yhteistyötä Setan kanssa symbolin suunnittelussa.

- Tässä symbolissa oli Setan työryhmän mukaan huomioitu sekä kahden sukupuolen käsitys, näiden välissä oleva liukuvampi määritelmä, sukupuoltaan korjaavien kokema prosessi, että itsensä sukupuolettomiksi kokevat ihmiset, kertoo Piippo.

Pekka Piipon tuore haastattelu siitä miten symboli syntyi on nyt luettavissa Kulttuuria kaikille -palvelun blogissa.

Sukupuolineutraali wc edistää yhdenvertaisuutta

Kulttuuria kaikille -palvelu kannustaa taide- ja kulttuuritoimijoita tarjoamaan asiakkailleen ja henkilökunnalleen myös sukupuolineutraaleja wc-tiloja ja pukuhuoneita. Jako naisten ja miesten wc-tiloihin ei palvele henkilöä, jonka sukupuoli-identiteetti tai sukupuoli-ilmaisu ei ole yksiselitteisen kaksijakoinen. Sama koskee myös esteettömiä wc-tiloja ja pukuhuoneita, sillä vammaisen henkilön avustaja saattaa olla vastakkaista sukupuolta. Uuden symbolin käyttäminen ja sukupuolineutraalien wc-tilojen tarjoaminen on yksinkertainen ja konkreettinen tapa edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Kulttuuria kaikille -palvelun symbolipankista voi ladata symboleja esimerkiksi omaan viestintään tai opasteita varten. Useimmat symboleista ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Unisex-symbolin mukana tulee oma lisenssinsä, jossa kerrotaan symbolin käyttöehdot.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuo symboli ei todellakaan ole Piipon oma idea. Esim Wikipediassa sama kuva on ollut jo vuodesta 2010.
  Niisku (ei rekisteröitynyt) • 27.06.2017 18:58
Niinpä. Tuo symboli on plagiaatti. Sitähän on käytetty jo vaikka kuinka pitkään sekä biseksuaalisuuden että sukupuolineutraaliuden kuviona. Tuon näkee ihan googlen kuvahaulla helposti

www.google.fi

Toivottavasti Seta ei ole maksanut tuon plagiaatin suunnittelusta.

Kommenttia muokattu: 27.06.2017 klo 22:42
  human • 27.06.2017 21:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy