ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Tutkimus: suurin osa naisista biseksuaaleja

Sami Mollgren • 08.11.2015 12:26 • 3 kommenttia. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Essexin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan suurin osa naisista virittyy seksuaalisesti sekä miehistä että naisista.

Seksuaalista virittymistä mitattiin esimerkiksi pupillien laajentumisesta naisten katsoessa videoita alastomista naisista ja miehistä.

Tutkimukseen osallistuneista 235 naisesta 82 prosenttia kiihoittui kummastakin sukupuolesta. Heteroseksuaaleiksi itsensä määrittelevistäkin naisista 74 prosenttia virittyi sekä miehistä että naisista. Homoseksuaaleiksi itsensä määrittelevät naiset virittyivät enemmän naisista.

- Vaikka suurin osa naisista kertoo olevansa heteroita, tutkimuksemme selvästi osoittaa, että mitä tulee heidän virittymiseensä, he ovat joko biseksuaaleja tai homoja, mutta eivät heteroita, sanoo tutkimusta johtanut tohtori Geruf Rieger.

Hän jatkoi, että tutkimus myös tyrmää stereotypian siitä, että maskuliinisemmalla tavalla pukeutuvat lesbot olisivat käyttäytymiseltään maskuliinisempia.

Tutkimus julkaistiin Journal of Personality and Social Psychologyssa.

Independent nostaa uutisisessaan esiin myös hiljattain tehdyn tutkimuksen, jonka mukaan lähes puolet brittinuorista ei määrittele itseään täysin heteroksi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Toivottavasti tuo tunnistettiin muullakin kuin pupillien laajenemisella.

Nythän tuo on sitten ristiriidassa sen itsemäärittely-uskomuksen kanssa.
  human • 09.11.2015 01:31
Mikä on ristiriidassa minkä kanssa?
  smo • 10.11.2015 07:26
Veikkaisin kulttuuristen tekijäiden, hetero-oletuksen ja sen, että heterous on "toivotumpaa" olevan syynä siihen, että on niin jyrkkä ero kiihotuumisen ja itsensä seksuaalisuuden määrittelyn välillä.
  näinpä (ei rekisteröitynyt) • 18.01.2018 20:28
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy