ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Turku Pride käynnistyy - mukana pyykkinaruja sateenkaaren väreissä

Sami Mollgren • 10.08.2015 00:10 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Pride-viikolle ja kaikkien ihmisten samanarvoisuudelle voi Turussa osoittaa tukensa ripustamalla pyykkinarun sateenkaaren väreissä ja jakamalla kuvan sosiaalisessa mediassa tunnistella #tvattlina.
Turku Pride -viikko käynnistyy maanantaina 10. elokuuta. Tapahtuma huipentuu lauantaina 15.8. järjestettävään kulkueeseen. Tapahtuman teema on "lupa rakastaa, oikeus olla".

Viikon mittaan ohjelmistossa on erilaisia tapaamisia, luentoja, työpajoja ja iltajuhlia. Esimerkiksi tiistaina käynnistyy Nuorten Pride, torstaina on Vinokinon toteuttamat elokuvanäytökset ja sunnuntaina sateenkaarimessu.

Lauantaina 15.8. Turussa järjestetään viikon huipennus: pride-kulkue ja puistojuhla. Iltapäivä-kahdelta Taidemuseonmäeltä starttaava kulkue suuntaa Vanhalle Suurtorille, jossa alkaa kello 15 puistojuhla.

Edellisen kerran Turku Pridea vietettiin syyskuussa 2014, jolloin pride-kulkueeseen osallistui arviolta 3 500 henkilöä. Ensimmäistä kertaa toteutetun tapahtuman järjesti "aktiivisten kansalaisten yhteenliittymä". Marraskuussa 2014 tapahtuma sai taustalleen yhdistyksen, jonka tarkoituksena on vakiinnuttaa Turkuun Pride-tapahtumaperinne.

Pyykkinaru sateenkaaren väreissä

Pride-viikolle ja kaikkien ihmisten samanarvoisuudelle voi Turussa osoittaa tukensa ripustamalla pyykkinarun sateenkaaren väreissä. Järjestäjät toivovat pyykkinaruista kuvia sosiaaliseen mediaan, varustettuna tunnisteella #tvattlina.

Taiteilijat Ilar Gunilla Persson ja Heidi Lunabba käynnistivät projektin Jeppis Pride -festivaalin aikana 25.-26.7.2014 kutsumalla Pietasaaren ympäristöineen mukaan. Sateenkaaripyykkinaruja nähtiin myös Helsinki Pride 2015 -tapahtuman yhteydessä.

Naapurikaupunki Paraisilla pride seuraavalla viikolla

Turun naapurissa Paraisilla järjestetään pride-kulkue lauantaina 22. elokuuta. Parainen on runsaan 15 000 asukkaan saaristokunta, jonka asukkaista runsas puolet on ruotsinkielisiä. Paraisilla on runsaasti myös kesäasutusta, joten kesäaikaan kunnan väkiluku kasvaa.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nyt maanantaina alkoi, aloituksena oli priderauhan julistus Turun kauppatorilla, ja paikallinen toimittajakin haastatteli:

www.auranaallot.fi
  Tom Linkinen • 11.08.2015 09:20
Vielä tiedote:

Lauantaina marssitaan Turku Priden mielenosoitus Turun keskustassa.
Kokoontuminen kulkueeseen tapahtuu taidemuseonmäellä kello 13.30, ja kulkue lähtee kello 14.00.

Tärkeää:

Tuhansien ihmisten kulkueeseen kannattaa osallitua tai tulla katsomaan jalan.
Keskustan halki kulkeva liikenne ohjataan osittain kiertoreiteille.

Mielenosoitus jatkuu puistotapahtumana Vanhalla Suurtorilla kello 15 alkaen ja jatkuu iltaan saakka.

Taustaa:

Kyseessä on mielenosoitus sen puolesta että monenlaisilla, kaikenlaisilla ihmisillä olisi lupa rakastaa ja oikeus olla.
Erityisenä mielenosoituksen kohteena on transihmisten asema ja tasa-arvoisen, syrjimättömän translakiuudistuksen ajaminen Suomessa tänään, juuri nyt.
Oikeuteen olla liittyy tärkeä asia siitä miten jokapäiväisessä elämässä ihmisten seksuaalisuuksia ja sukupuolia oletetaan. Älä oleta onkin keskeinen trans-ongelmien purkuun tähtäämä motto.

Motot:

Lupa rakastaa, oikeus olla!
Älä oleta!

--
Turku Pride 10.-16.8.2015
turkupride.wordpress.co
  Tom Linkinen • 14.08.2015 13:40
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy