ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tulkaa kaikki -liike: Avioliittolaki edellyttää kirkolta ripeitä ratkaisuja

Sami Mollgren • 24.01.2016 20:01 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalit pidetään 9. helmikuuta 2016. Avoimeen, syrjimättömään ja uudistuvaan kirkkoon pyrkivä Tulkaa kaikki -liike on asettanut täydet ehdokaslistat esimerkiksi Helsingin hiippakunnassa, ja ehdokkaita on muuallakin maassa.

Kirkolliskokous on kirkon ylin päättävä elin. Seurakuntalaisten listan äänestäjiä ovat seurakuntavaaleissa valitut luottamushenkilöt, ja pappilistan äänestäjiä ovat papit.

Tulkaa kaikki -liikkeen sunnuntaina julkaisemassa tiedotteessa nostetaan esiin runsaan vuoden kuluttua voimaan tulevan tasa-arvoisen avioliittolain ja samaa sukupuolta olevien avioparien kohtaamisen kirkon työssä. Samasukupuolisia aviopareja kohdataan kasteiden yhteydessä, lapsi- ja perhetyössä, rippikoulunuorten vanhempina ja kaikessa muussakin toiminnassa.

Tulkaa kaikki -liike toteaa, että kirkon on 1.3.2017 mennessä löydettävä vastauksia esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

- Suomen lain näkökulmasta kirkon papit voivat vihkimiseen oikeutettuina viranhaltijoina vapaasti vihkiä avioliittoon myös samasukupuoliset parit. Valtion näkökulmasta ongelmaa ei ole, mutta kirkon näkökulmasta on, koska kirkossa on avioliitosta erilaisia käsityksiä. Onko lain mukaisesti toimivalla papilla vaara joutua rangaistuksi kirkossa? Miten?

- Jos papin seurustelukumppani on samaa sukupuolta, rohkaiseeko piispa paria avo- vai avioliittoon? Jos avoliittoon, mikä on perustelu? Jos avioliittoon, miten piispa suhtautuu papin pyyntöön saada omalle avioliitolleen siunaus?

- Pitääkö kirkko kaikkien jäsentensä avioliittoja avioliittoina? Jos kyllä, miten tämä näkyy käytännössä? Jos ei, miten tämä perustellaan ja mitä siitä seuraa?

Tulkaa kaikki -liikkeen mielestä kirkon on kyettävä vastaamaan näihin ja muihin asiaan liittyviin kysymyksiin ajoissa, perustellusti ja kaikenlaisia ihmisiä ja perheitä kunnioittaen. Tulkaa kaikki ilmoittaa sitoutuvansa käymään kysymyksestä asiallista ja asiassa pysyvää keskustelua.

- Tulkaa kaikki -liike ei ole käsitellyt kysymystä siitä, tulisiko kirkon vihkiä samasukupuolisia aviopareja, joten liikkeellä ei ole asiaan yhteistä kantaa. Useat ehdokkaat pitävät tavoitteena sitä, että kirkko vastaisuudessa vihkii kaikki avioon aikovat jäsenensä ja pyydettäessä siunaa myös maistraatissa solmitut avioliitot.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy