ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tukholman vaihtoehtopride – Järva pride – epäonnistui totaalisesti

vaeltaja2006 • 30.07.2015 06:33 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Vain parikymmentä osallistujaa keräsi keskiviikkona Tukholmassa äärioikeiston järjestämä Järva pride, kertoo Expressen-lehti. Se on vähemmän kuin vuosien takaisessa Helsingin heteropridessa. Taivaskaan ei ollut tukena, koska Tukholmassa oli eilen puolenpäivän aikaan tihkusade.

Järva Pride järjestettiin Tenstan ja Husbyn kaupunginosissa, joissa asuu paljon muslimeja ja joita monet pitävät ongelma-alueina. Pridejoukko käytti iskulauseena mm. tällaista: "We're here, we're queer, get used to it”. Ruotsin tv:n mukaan aluksi jotkut paikalliset asukkaat olivat iloisia raikuvasta musiikista, mutta saatuaan tietää marssin äärioikeistolaisen luonteen, vetäytyivät pois.

Samaan aikaan hieman kauempana Husbyn keskustassa ja Järvan kentällä pidettiin vastamielenilmaus, ns. antirasistinen picknick. Siihen osallistui n. 100 ihmistä. Järva prideä kritisoitiin mm. mm. niin, että siinä kaksi syrjittyä ryhmä, hlbti-ihmiset ja maahanmuutttajat, asetetaan vastakkain

Aftonbladetissa Järva priden alullepanija Jan Sjunnesson syytti Tukhlman Prideä siitä, ettei se tee mitään esikaupunkialueilla, ja nyt hlbt-herrasväki ("LGBT-Establishment") on kateellinen tästä ideasta, että pride viedään ongelmakaupunginosiin. Ensi vuodeksi hän lupasi uuden Järva Priden.

Kansainvälistä tukea antoi twitter-viestissään biologi Richard Dawkins, joka on tullut tunnetuksi mm. ateismi-kirjoistaan ja -tv-ohjelmistaan (esim kirja ”Jumalharha” ja tv-sarja ”Dawkinsin maailma”). Marssin leimaaminen rasistiseksi on hänen mukaansa vain vasemmiston keksintöä. Dawkinsin twitter-viestistä kertoi äärioikeistolainen Avpixlat-nettilehti.Tukholman Pride julkaisi kannanottonsa Järva Pridestä. ”Tukholman Pridessa toimimme kaikien ihmisten yhtäläisen ihmisarvon puolesta ja hlbti-vihaa, seksismiä ja rasismia vastaan. Emme koskaan toimi yhteistyössä niiden kanssa, jotka eivät kunnioita kaikkien ihmisten loukkamatonta arvoa. Sen takia emme tue myöskään Järva Pridea”.

Jan Sjunnesson puolustaa Järva prideä niin, että siinä ajetaan vain hlbti-ihmisten oikeuksia, ja muslimien joukossa on paljon islam-kriitikkoja, jotka ovat homoja.

Kansainvälisiä uutistoimistojakin oli paikalla: ainakin AP ja Russia Today.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
No voisiko "oikea" Pride mennä ensi vuonna sinne, missä on jotain voitettavaa? Kärjistäen voisi sanoa, että pysymällä keskustassa se tyytyy vain juhlimaan jo saavutettua (ja ansaittua) voittoa.
  tasa-arvottaja (ei rekisteröitynyt) • 30.07.2015 10:54
Suomenkielinen oikeistolainen oli mukana kuvaamassa spektaakkelia nimeltä Järva Pride.

www.youtube.com

---

Järvan "moninaisuusfestivaali" pidetään 3. lokakuuta 2015. (Akalla - Husby - Kista)

www.facebook.com

www.aftonbladet.se
---

Kommenttia muokattu: 30.07.2015 klo 22:34
  Frankieboy • 30.07.2015 17:38
Täydellisen mahalaskun koki "Heterosexual Pride Parade" Seattlessa, Washingtonin osavaltiossa, Yhdysvaltain länsirannikolla.

Paraatiin sai kutsun 2000 henkilöä Facebookin kautta. 169 henkilöä otti kutsun vastaan. Anthony Rebello on idean isä ja "heteroaktivisti". Hänen tarkoituksenaan oli juhlistaa oikeutta olla heteroseksuaali ja kannustaa nuorempia heteroseksuaaleja olemaan ylepeitä heteroseksuaalisuudestaan. Tapahtuman julkistamisesta seuraasi aikamoinen ryöppy erilaisia mielipiteitä internetissä. Erityisesti ihmisiä ärsytti se, että tapahtumapaikaksi oli valittu kaupungin homolähiö.

Heterosexual Pride Parade oli päätetty pitää lauantaina 25.7.2015. Kun tapahtuma alkoi, paikalle saapui vain tapahtuman järjestäjä Anthony Rebello, eikä ketään muuta!

***

Jokin tuossa Hetero Pride -konseptissa on oikeasti vialla. Ehkä se, että ihmiset tajuavat heillä olevan jo kaikki se, mistä nyt yritetään vääntää ongelmaa.

Jälleen kerran on tullut osoitetuksi, että homojen oikeuksia koetetaan torjua joko suoraan, taikka tässä tapauksessa kieron epäsuorasti. Asian takana on useimmiten vain muutama äänekäs aktiivi.

seattlegayscene.com

Kommenttia muokattu: 31.07.2015 klo 19:10
  JuhaniV • 31.07.2015 19:09
No voisiko "oikea" Pride mennä ensi vuonna sinne, missä on jotain voitettavaa? Kärjistäen voisi sanoa, että pysymällä keskustassa se tyytyy vain juhlimaan jo saavutettua (ja ansaittua) voittoa.

tasa-arvottaja (ei rekisteröitynyt) • 30.07.2015 10:54

Miten niin voitettu, translakia ei olla uusittu!!!
  Xx_Val_xX • 10.08.2015 09:46
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy