ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Tukholman pride huipentui lauantaina kulkueeseen - vastamielenosoittajat häiritsivät kulkuetta

Sami Mollgren • 05.08.2017 23:55 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • EU

Pride-kulkue lauantaina 5. elokuuta Tukholmassa (kuva: Mikko Kivinen)

Tukholmassa pride-viikko huipentui lauantai-iltapäivänä kulkueeseen. Kulkue joutui häirinnän kohteeksi, kun joukko vastamielenosoittajia pyrki pysäyttämään kulkueen.

Kulkue lähti liikkeelle kello 13. Lähtöpaikkana oli Kungsholmstorg, josta kulkue eteni kaupungin keskustan läpi kohti Östermalmin urheilupuistoa, jossa järjestettiin priden maksullinen yömyöhään asti jatkuva puistojuhla. Sekä kulkueväkeä että puistojuhlaa viettäviä viilensivät muutamat sadekuurot, mutta välillä aurinkokin lämmitti. Paraati taittoi runsaan neljän kilometrin reittinsä kahdessa tunnissa. Itse kulkueessa oli noin 50 000 osallistujaa ja 200 ajoneuvoa. Katujen varsilla katsojia oli lisäksi noin puoli miljoonaa.

Stockholm pride 2017 -viikko käynnistyi 31. heinäkuuta ja päättyy sunnuntaina 6. elokuuta. Viikon aikana on kulkueen ja puistotapahtuman lisäksi järjestetty erilaisia poliittisia keskustelutilaisuuksia, näyttelyitä sekä muita kulttuuri- ja viihdetapahtumia.

Välikohtaus: kulkue yritettiin pysäyttää

Joukko pride-kulkuetta vastustaneita aiheutti välikohtaukhsen Östermalmilla. Toistakymmentä henkilöä asettui kulkueen reitille Vallhallavägenin ja Sturegatanin risteyksessä, selkä lähestyvää kulkuetta kohden, pyrkimyksenään estää kulkueen etenemistä. Asiasta kertoivat lukuisat tiedotusvälineet, esimerkiksi Ruotsin televisio SVT.

Vastamielenosoittajien oletetaan kuuluvan äärinationalistisena pidettyyn Nordisk Ungdom -ryhmittymään. Poliisi poisti kulkuetta häirinneet nopeasti, ja kulkueen eteneminen pääsi pian jatkumaan. Poliisin edustajan mukaan välikohtauksessa ei kukaan loukkaantunut.

Kulkueessa oli mukana myös Mark Levengood (kuva: Mikko Kivinen)
Suomea Mr. Gay Europe -kilpailussa edusti Rami Kiiskinen (kuva: Mikko Kivinen)
Värikästä pride-väkeä (kuva: Mikko Kivinen)
Matt Rood voitti itselleen Tukholman priden yhteydessä Mr. Gay Europe -tittelin (kuva: Mikko Kivinen)

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ei noiden Tukholman Prideä terrorisoineiden tarvitse _olettaa_ kuuluneen äärikristillistä natsismia kannattavaan nordisk ungdom -porukkaan, vaan asia on täysin selvä, sillä kyseinen radikalisoitunut terroristiporukka julkaisi asiasta sivullaan tiedotteen, jossa se selvästi äärikristillisesti syyttää Prideä mm. "perinteisten arvojen ja ydinperheen" vastaiseksi - noitahan väittämiään äärikristityt käyttävät muuallakin.

Lähde: nordiskungdom.com

Muutama vuosi sittenhän myös Suomessa tuota äärinationalistista liikettä lähellä oleva pohjoismainen vastarintaliike teki terrori-iskun Helsinki Prideä vastaan.

Tukhoman Pridestä voisi uutisen otskoida varsin kuvaavasti niin että Tukholmassa maahanmuuttajat kummastelivat sitä, miten kantaruotsalainen radikalisoitunut, äärikristillinen porukka oli kiihottunut terrorisoimaan Prideä.

Kommenttia muokattu: 06.08.2017 klo 14:52
  human • 06.08.2017 00:46
Täysin vapaina toimivien kansalaisyhteiskuntien määrä on vuoden takai-
sista 9 prosentista pudonnut 3 prosenttiin, kaikkialla muualla on tapahtunut kiristymistä johtuen nationalismin noususta.Suomi kylläkin kuuluu tuohon
3prosenttiin sekä pohjoismaat.
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 06.08.2017 07:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy