ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Toimittaja Erkki Toivanen kuoli Lontoossa 73-vuotiaana vakavan sairauden seurauksena

JuhaniV • 21.07.2011 15:43 • 10 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Erkki Toivanen kuoli viime yönä kotikaupungissaan Lontoossa. Hän oli YLEn pitkäaikainen toimittaja ja ulkomaankirjeenvaihtaja.

Hän toimi vuosikymmenet YLEn toimittajana, asuen 45 vuoden ajan pääasiassa Lontoossa. Toivasen esiintymisessä oli jotakin brittiläistä aristokraattista ilmettä. Hänen äänensä ja puhetapansa olivat hänen erityinen tavaramerkkinsä, jonka kaikki suomalaiset tunsivat. Toivanen oli perehtynyt laajalti eri maiden kulttuureihin, historiaan ja politiikkaan. Vuonna 1997 hänelle myönnettiin Suomen Leijonan Ritarikunnan komentajan merkki kunnioituksesta hänen elämäntyöstään. Toivanen jäi eläkkeelle vuonna 2001, mutta oli vielä senkin jälkeen julkisuudessa monta kertaa.

Toivanen oli työssään erityisen määrätietoinen, eikä varmaankaan kaikille helppo yhteistyökumppani.

Toivanen menehtyi vakavaan aivosairauteen.

Lähde: Ylen muistokirjoitus


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
YLEn muistokirjoituksessa kannatta huomata se, mitä kirjoituksessa jätetään erityisesti mainitsematta.
  JuhaniV • 21.07.2011 15:56
Iltasanomat:
Viime yönä menehtyneen pitkäaikaisen toimittajan Erkki Toivasen elämänkumppani on surun murtama.
- Kuolema tuli täysin yllätyksenä. Tämä on todella surullista. Jäämme kaikki kaipaamaan häntä hyvin suuresti, Toivasen elämänkumppani kertoi Ilta-Sanomille torstaina.
  JuhaniV • 21.07.2011 16:40
TÄSSÄ on setahuuheroille todellista työsarkaa kun ei kehdata edes liberaalifasistisissa medioissa asioista puhua suoraan. Sen sijaan että vollotatte kirkkohäiden ja kersojen perään voisitte aloittaa todellisen tasa-arvon luomisen tästä. Ihan hyvin pärjäsi Erkki Toivanenkin ilman häitä ja setahumputuksia koko ikänsä. Siinä näette minkä arvoisia ovat sivistys-Euroopassa sateenkaarilippunne ja strap-oninne.
  Blueriver • 21.07.2011 20:44
"TÄSSÄ on setahuuheroille todellista työsarkaa kun ei kehdata edes liberaalifasistisissa medioissa asioista puhua suoraan."

Useilla paikkakunnilla on tänään mitattu yli 30 asteen lämpötiloja, jotka yhdessä korkean suhteellisen kosteuden kanssa voivat aiheuttaa ahdistusta kuten esimerkistä käy ilmi.
  Havainnoija (ei rekisteröitynyt) • 21.07.2011 21:20
Toivanen edusti gentlemannijournalismia, jossa ei haeta repäiseviä otsikoita yleisön houkuttelemiseksi hinnalla millä hyvänsä. Hänelle aukesivat ovet sellaisiinkin paikkoihin, missä toimittajia on perinteisesti katsottu karsaasti, sillä Toivanen ymmärsi luottamuksen rakentamisen ja ylläpitämisen tärkeyden. Näennäisen kiireen ja paisuneen omanarvontunnon maailmassa näitä journalisteja(kaan) ei ole enää liian monta jäljellä.

Hän myös kuvasi kirjeenvaihtajan työtä sanomalla, että "kirjeenvaihtaja ei kerro mitä, vaan miksi" ja oli uutisreportaasien ulkopuolella tarvittaessa itseironinenkin ("erikoistoimittaja on toimittaja, jolle ei enää keksitä mitään oikeaa käyttöä" tai jotain siihen suuntaan). Hillitty ja ikääntynyt erikoistoimittaja oli yksi nykyisen Muumioradiomme (www.yle.fi) kruununjalokiviä.

Kepeitä multia Legendalle.

Kommenttia muokattu: 21.07.2011 klo 21:25
  Ossi Halme • 21.07.2011 21:23
Elämänkumppani my ass. MIKSI käytetään tuota ällöttävää sanaa (tai vaihtoehtoisesti puolisoa) kun voitaisiin ihan reippaasti sanoa mies/nainen(vaimo)??
  Anki • 22.07.2011 17:12
Erkki Toivasen mies on nimeltään Lennox Walker.

Heillä on vuonna 2001 rekisteröity perheyritys, jonka toimialana on RADIO & TELEVISION ACTIVITIES. Walker on rekisteritietojen mukaan britti ja Toivanen suomalainen.

Heidän parisuhteensa oli pitkä. Se kesti peräti 36 vuotta.

Toivanen oli julkisuudessa. Hänen miehensä sitävastoin ei. En ole nähnyt ainuttakkaan julkista valokuvaa heistä yhdessä.
  JuhaniV • 22.07.2011 20:15
Olisi tietysti ollut aikanaan, Toivasen eläessä, kiva tietää, että hänkin kuului "meikäläisiin". Ja erityisesti viime vuosina tuo tieto olisi monipuolistanut julkisuudessa näkyvää kuvaa homoista. Mutta toisaalta: hän ilmeisesti halusi olla julkisuudessa vain työnsä kautta, ei esittelemässä rättivarastoaan ym. hömppää. Ja siihen yksityiselämänsä pitämiseen yksityisenä hänellä oli täysi oikeus.
  Vieno • 22.07.2011 23:54
Minusta elämänkumppani on kaunis sana. Hyvin kaikkia parisuhteita voisi ensisijaisesti kutsua elämänkumppanuusliitoiksi ja parisuhteen osapuolia elämänkumppaneiksi.
  smo • 23.07.2011 02:10
Mikä tässä on tärkeää, miksi ja kenelle ?
Erkki Toivanen on kuollut, monille tulee mieleen sanoa "rauha hänen muistolleen".
Moni myös ajattelee että toivottavasti hänen loppunsa oli helppo.
Hänellä on ollut vuosikymmeniä jatkunut läheinen ihmissuhde. On tavanomaista sanoa suremaan jääneelle "otan osaa".
Minulle tulee myös mieleen monet mieleen jääneet ohjelmat ja hänen tapansa puhua ja olla. Olemme menettäneet loistavan esiintyjän ja journalistin.
  hetsku jolla on elämänkumppani (ei rekisteröitynyt) • 24.07.2011 00:05
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy