ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Thaimaa: Kolmas sukupuoli perustuslakiin

Sami Mollgren • 15.01.2015 21:40 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Thaimaa parantaa transsukupuolisten asemaa tunnustamalla ja lisäämällä perustuslakiinsa kolmas sukupuoli -käsitteen.

Uutta perustuslakia laativan toimikunnan edustaja Kamnoon Sittisamarn sanoo kolmannen sukupuolen huomioimisen varmistavan suojan ja tasavertaisen kohtelun erilaisille sukupuoli-identeiteeteille.

Huhtikuussa valmistuva uutta perustuslakia laativan toimikunnan työ vaatii voimaan tullakseen valtaa pitävän sotilasjunta hyväksynnän.

Thaimaan tunnetaan laajasta ja elävästä hlbti-yhteisöstään. Etenkin transihmiset ja perinteisten sukupuoliroolien ulkopuolella elävät ihmiset ovat merkittävässä osassa. Thaimaassa oikeudellisen sukupuolensa muuttaminen on mahdollista.

Maassa on keskusteltu myös samaa sukupuolta olevien välisestä avioliitto-oikeudesta, ja siitä on tehty lakiluonnos vuonna 2012. Maan rauhattoman poliittisen tilanteen vuoksi hanke joutui kuitenkin jäihin.

Sateenkaariaktivisti Natee Teerarojjanapongs katsoo, että kolmannen sukupuolen lisääminen perustuslakiin lisää yhdenvertaisuutta ja suojaa syrjinnältä kaikilla elämänalueilla.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy