ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Teletapit

Sami Mollgren • 16.11.2006 01:48 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ
Teletapit (Teletubbies) on 90-luvun puolivälin paikkeilla Britannian BBC2 -televisiokanavan lastenohjelmaksi luotu ohjelma, jossa pehmeät ja värikkäät teletappioliot, eli Tiivi Taavi, Hipsu, Laa Laa ja Pai asuvat, elävät ja seikkailevat golf-kentän näköisessä paikassa, Teletappimaassa. Hahmoista yksi on keltainen, yksi vihreä, yksi punainen ja yksi violetti. Kaikilla on telkkariruutu vatsassaan, ja kullakin on päässään antenni.

Tiivi Taavi on näistä hahmoista homojen kannalta mielenkiintoisin. Väriltään violetti, kolmionmuotoisella antennilla varustettu, hametta käyttävä ja käsilaukkua kantava Tiivi Taavi on saanut itselleen homon leiman. Amerikkalainen kulttuurikriitikko ja pastori Jerry Falwell julkaisi National Liberty Journal -lehdessä varoituksen ohjelman homosanomasta. Asia kohosi monien uutisvälineiden kynnyksen yli. Suomessakin Sulo Aittoniemi teki eduskuntakyselyn, kun TV1 hankki ohjelman Suomeen.

Ohjelman tekijät ovat kuitenkin ilmaisseet, että Teletapit ovat sukupuolettomia hahmoja, eikä niillä ole myöskään seksuaalista suuntautumista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy