ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Tampere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali käynnistyy torstaina

Sami Mollgren • 16.07.2015 08:56 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Tampere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali käynnistyy Tampereella torstaina 16. heinäkuuta ja jatkuu sunnuntaihin 19.7. asti.

- Tampere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali edistää ihmisoikeuksia ja tasavertaisuutta kulttuurin keinoin. Se on kohdennettu paikallisille asukkaille sekä koti- ja ulkomaisille matkailijoille. Tapahtuma kutsuu jokaisen tutustumaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin samanarvoisina, samalla tasolla, ystävällisessä ja hyvässä hengessä, kertovat tapahtuman järjestäjät.

Ohjelmaa torstaista sunnuntaihin

Tapahtuman kulttuurikahvila on avoinna torstaista lauantaihin kello 11-8 Kulttuuritalo Telakassa, Tullikamarin aukiolla. Kahvilan yhteydessä on tapahtuman infopiste.

Torstain ohjelmia ovat Gay-matkailuseminaari & Tampere Pride -yhteistyökumppanuusinfo, Kino Kulttuurikahvila esittämät filmit Marja-Sisko sekä Haluaisin pystyä kertomaan, iltapäivän Elävä kirjasto ja illalla järjestettävä Peli- ja puuhailta.

Myös perjantain järjestetään Elävä kirjasto. Sen lisäksi esittäytyy Tampere Pride kultturiyhdistys, esitellään kirjat Kallion kuningattaret ja Ja homot loivat naisen. Illan ohjelmistoon kuuluvat Drag-Bingo & Show sekä filmit Marja-Sisko ja Haluaisin pystyä kertomaan.

Lauantaina on määrä järjestää pride-paraati Tullikamarin aukiolta Koskipuistoon ja kulkueen saavuttua määränpäähänsä TORI-puistojuhla Koskipuistossa.

Lauantain ohjelmaan kuuluvat myös Burleski-tanssitunti, filmit Marja-Sisko sekä Haluaisin pystyä kertomaan ja Tampere Pride kulttuuriyhdistyksen esittäytyminen. Myöhemmin illalla on Pride Speed dating sinkuille ja seuraa hakeville sekä kello 21 alkavat bileet Bar Vikkulassa, jossa “Gay-ystävällinen dance pauhaa Keskustorin tuntumassa DJ ZNS:n johdolla!”.

Sunnuntaina on luvassa Piknik Koskipuistossa sekä iltapäivällä Vanhassa kirkossa järjestettävä Pride-hartaus. Ennen hartaustilaisuutta haastatellaan rovasti Marja-Sisko Aaltoa otsikolla “Vähemmistön edustajan kirkossa”.

Pääosin maksuttomia tapahtumia

Tampere Pride ry kertoo päättäneesä, että tästä vuodesta alkaen Tampere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali on toistaiseksi ilmainen.

- Tapahtumiin on ainoastaan vapaaehtoinen kannatusmaksu, jolla katetaan tapahtuman merkittäviäkin kustannuksia. Linjaus koskee kaikkia Tampere Pride ry:n järjestämiä tilaisuuksia sekä lähtökohtaisesti tapahtumaan liitettyjä muiden toimijoiden sisältöjä. Poikkeuksena saattavat olla mahdolliset narikkamaksut tai muut tekniset, meistä riipumattomat maksut, kerrotaan yhdistyksestä.

Tulossa myös vuonna 2016

Tampere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali on määrä järjestää myös vuonna 2016: tuolloin ajankohta on torstaista 21.7. sunnuntaihin 24.7.2016..

Tapahtuman järjestää Tampere Pride ry.

Pirkanmaan Pride järjestettiin alkukesästä

Tampereella vietettiin alkukesästä myös Pirkanmaan Pride -tapahtumaa, jonka järjestäjä on Pirkanmaan Seta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mielestäni Tampereen kokoisessa kaupungissa ei ole realistista järjestää kahta samantyyppistä tapahtumaa. Ei kaksi kertaa isommassa Helsingissäkään järjestetä. Eikö kaikkien osapuolien etu olisi keskittää voimavarat yhteen tapahtumaviikkoon ja pyrkiä kehittämään siitä vertailun kestävä, vahva tapahtuma Helsinki Priden rinnalle.
  Kaupunkilaisjärkeilijä (ei rekisteröitynyt) • 16.07.2015 14:15
Manselaisethan oikein kisaavat?kinaavat kahden Priden voimin.

Toki aika queer-trans-painottuneelta vaikuttaa tuo Tre-Priden ohjelma.
  human • 16.07.2015 19:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy