ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Tallinna saa elokuussa pride-kulkueen

Sami Mollgren • 02.03.2017 08:17 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • EU

Tallinn Pride on määrä järjestää 12. elokuuta 2017.
Tallinnassa aiotaan järjestää kesällä pride-kulkue kymmenen vuoden tauon jälkeen. Päivämääräksi kerrotaan lauantai 12. elokuuta. Lisäksi Tallinnassa on määrä järjestää 6.-9. heinäkuuta vuorotellen Virossa, Latviassa ja Liettuassa järjestettävä Baltic Pride.

Lisäys 11.4.2017: Tallinn pride kulkueineen on siirretty Baltic Pride -tapahtuman yhteyteen, 8. heinäkuuta.

Tallinn Pride

Facebookiin avatulla Tallinn Pride -sivulla kerrotaan Tallinn Priden palaavan 12. elokuuta 2017 ja Tallinnan katujen näkevän taas priden värejä.

- Tallinn Pride on osa kansainvälistä pride-liikettä, jonka tehtävänä on lisätä tunnelmaltaan myönteisellä tapahtumalla seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkymistä yhteiskunnassa, jossa jokainen voi olla se, mitä on.

Tapahtuman järjestäjiksi nimetään vapaaehtoiset, tavalliset ihmiset, jotka eivät edusta mitään järjetöä. Sen sijaan heidän kerrotaan olevan yhteisön jäseniä ja tukijoita, jotka haluavat nähdä oman kaupungin osana pride-liikettä. Tapahtuman Facebook-sivulla korostetaan, että Tallinn Pride -tapahtuma on eri asia kuin Oma festival / Baltic Pride, eikä järjestäjillä ole yhteyttä Baltic Priden järjestävään hlbti-vähemmistöjen Oma Keskukseen.

Tallin Pride -tapahtuman Facebook-sivulla kerrotaan, että edellisen - kymmenen vuotta sitten järjestetyn - Tallinnan pride-kulkueen jälkeen moni asia on muuttunut; on tullut edistystä ja takapakkia: jotkut ovat sopeutuneet ja useat pettyneet. Kirjoituksessa kuitenkin todetaan, että nykyinen tilanne antaa joillekin motivaatiota toimia.

- Juuri nyt on oikea aika pitää ääntä ja näyttää maailmalle, että poliitikkojen aikaansaamattomuudella on suora vaikutus tavallisten ihmisten elämään.

- Sitäkin tärkeämpää on osoittaa, että pidämme yhtä - eikä kukaan ole yksin.

Baltic Pride vuorovuosin Tallinnassa, Riiassa ja Vilnassa

Virossa ei ole järjestetty pride-tapahtumaa vuosittain, vaan Baltian maiden yhteinen tapahtuma on kiertänyt vuorovuosin Viron, Latvian ja Liettuan pääkaupungeissa Tallinnassa, Riiassa ja Vilnassa.

Kesällä 2017 Baltic Pride -tapahtuma on määrä järjestää Virossa, Tallinnassa 6.-9. heinäkuuta.

Virossa Baltic Pride -tapahtuman järjestelyistä on vastannut hlbti-vähemmistöjen järjestö Oma Keskus.

Tallinnan pride-tapahtumat 2004-2007 viileässä ilmapiirissä

Tallinnassa järjestettiin vuodesta 2004 vuoteen 2007 pride-tapahtumia, jolloin pääosassa on ollut perinteinen paraati. Tallinnan paraati joutui jokaisena vuonnaan jonkinlaisen väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi. Sen jälkeen alkoi Baltian pääkaupungeissa kiertävän Baltic Priden aika.

Enemmistön asenteet eivät mielipidemittausten mukaan ole Virossa hlbti-vähemmistöjä kohtaan myönteisiä, mutta Baltian kolmikosta ilmapiiri Virossa on kuitenkin hyväksyvin. Virossa myös samaa sukupuolta olevat ovat vuoden 2016 alusta lukien voineet solmia parisuhdesopimuksen, mutta lainsäädäntö asian suhteen on vaillinainen. Oikeuden tammikuussa 2017 tekemän päätöksen seurauksena Virossa tunnustetaan ulkomailla solmitut samaa sukupuolta olevien avioliitot.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Vahva eestlased! Hienoa virolaiset!

Suomen Avioliitto-humuista ja kun tänä vuonna, reilun viikon päästä on hindujen ikivanha Holi-kevätjuhla, värijuhla, rakkauden juhla, niin tuli ihan déjà vu, että GayPridehän on aika pitkälti samaa, kuin tuo Holi-juhla

"Hindu spring festival in India and Nepal, also known as the "festival of colours" or the "festival of love". The festival signifies the victory of good over evil, the arrival of spring, end of winter, and for many a festive day to meet others, play and laugh, forget and forgive, and repair broken relationships, and is also celebrated as a thanksgiving for a good harvest.

Holi celebrations start on the night before Holi with a Holika bonfire where people gather, do religious rituals in front of the bonfire, and pray that their internal evil should be destroyed as the bonfire starts. The next morning is celebrated as Rangwali Holi - a free-for-all carnival of colours, where participants play, chase and colour each other with dry powder and coloured water, with some carrying water guns and coloured water-filled balloons for their water fight. Anyone and everyone is fair game, friend or stranger, rich or poor, man or woman, children and elders. The frolic and fight with colours occurs in the open streets, open parks, outside temples and buildings. Groups carry drums and other musical instruments, go from place to place, sing and dance. People visit family, friends and foes to throw coloured powders on each other, laugh and gossip, then share Holi delicacies, food and drinks.
In the evening, after sobering up, people dress up and visit friends and family."

en.wikipedia.org

Eli me sateenkaari-ihmisethän vaalimme ammoisia euraasialaisia juhlaperinteitä, vuoden läpeensä :)

(ainoa huono puoli Holin ja Pridejen nykymenossa on synteettisten, teollisten värikemikaalien käyttö, kun Holissa ainakin alunperin käytettiin melko turvallisia luonnonvärejä en.wikipedia.org mutta ainahan tuosta luonnonvärien hyödyntämisestä voi ottaa oppia Prideenkin.)

Pitäiskös ihan elämäniloisesti Holittaa 13.-14. maaliskuuta! :D

Ja hitsi vie, sekin, että intialaismiehet on kans superkomeita, ihan kuten GayPride-miehetkin ; )

menofindia.net

menofindia.net

Kommenttia muokattu: 02.03.2017 klo 13:43
  human • 02.03.2017 13:31
"GayPridehän on aika pitkälti samaa, kuin tuo Holi-juhla "

Ei ole. Ehkäpä uskonnollinen Holi-juhlalla on yhtymäkohtia suomalaiseen juhannukseen kokkojen polton kanssa. Holi juhlan kokko kuvastaa hyvän voittoa pahasta, suomalaisen kokko perinne pitää pahat henget loitolla. Värien heitto Holi-juhlassa juontaa Krishnaan ja tämän kateuteen puolisonsa ihonväristä, Krishnalla oli tapana myös pilailla heittämällä väriä paimentyttöjen päälle. Siinä missä pilailu ja kujeilu kuuluu Holi-juhlan viettoon, Pridekulkue on...noh..."mielenilmaisu". AlkoHOLI kuuluu kyllä sateenkaari-ihmisten ympärivuotisiin juhliin (monet kosteat bileet on tiedossa tänä viikonloppuna, joka on ensimmäinen Lain voimaantulon jälkeen...)

fi.wikipedia.org
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 03.03.2017 22:19
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.




Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)



 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy