ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


äänitallenteet kuvagalleriat media-arkisto tapahtumaraportit sateenkaaren värinen suomi uutiset

Tahdon2013: Tiedotustilaisuudessa kuultiin asiantuntijaa ja puolueiden edustajia

vaeltaja2006 • 13.12.2013 13:41 • 9 kommenttia. TAPAHTUMARAPORTIT • KOTIMAA

Kaikenlaisilla perheillä on samanlaiset arkihuolet
Aamupäivällä eduskunnan kansalaisinfossa pidettiin tiedotustilaisuus, jossa kuultiin eri puolueiden edustajien näkemyksiä tasa-arvoisen avioliittolain merkityksestä ja oman puolueen kannasta.

Tilaisuudessa Helsingin yliopiston siviilioikeuden professori Urpo Kangas tarkasteli kansalaisaloitteen merkitystä demokratiassa ja tasa-arvoisen avioliittolakiehdotuksen luonnetta.
Tässä on tiedotustilaisuudessa pidetyt puheenvuorot

Tahdon2013-kampanjan poliittisen toiminnan koordinaattori Milla Halme
Kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen
Helsingin yliopiston siviilioikeuden professori Urpo Kangas
Tiedotustilaisuuden aluksi puhuivat Tahdon2013-kampanjan poliittisen toiminnan koordinaattori Milla Halme ja kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen. Sen jälkeen kansalaisaloitetta ja sen mahdollisuuksia tarkasteli Helsingin yliopiston siviilioikeuden professori Urpo Kangas. Hän tuntee suomalaisen perheoikeuskäytännön . Ensin lakiehdotus menee suureen saliin, sitten valiokuntaan ja sen jälkeen ministeriöön. Hän muistutti, että myös ministeriön tulisi kunnioittaa kansalaisaloitteen merkittävää perustuslaillista asemaa ja viedä aloite eteenpäin. Hän myös korosti, että avioliittolaissa ei tulisi säätää sukupuolesta vaan puolisoiden asemasta. Suomen avoliittolaki on jo sukupuolineutraali.
Kansanedustaja Silvia Modig (vas)
Kansanedustaja Lasse Männistö (kok)
Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd)
Modigin, Männistön ja Kumpula-Natrin puheenvuorot
Kansanedustaja Mika Niikko (ps). Mika Niikko oli ainoa paikalla ollut poliitikko, joka vastusti tasa-arvoista avioliittolakia. Taustalla on hänen puolueensa pitkä sosiaali-kristillinen traditio.
Kansanedustaja Kimmo Tiilikainen (kesk)
Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr)
Paikalle saapui myös vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen, joka oli myrskyn takia jumissa junamatkallaan.
Niikon, Tiilikaisen, Alanko-Kahiluodon ja Tynkkysen puheenvuorot

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onnea ja menestystä kaikkien rakkaudelle.

Tehdään 13. pv perjantaista Hyvän Onnen päivä : )

- - -
Vaikkakin,
Luonnostaan toisiaan rakastavan naisparin keskinäisen rakkauden tai
luonnostaan toisiaan rakastavan miesparin keskinäisen rakkauden
siellä koraanissahan tosiaan se profeetta muhammed tuomitsee,
siellä raamatussa se virkaveljensä, profeetta jeesus ei tuomitse,

joten perussuomalaisissa mm. Mika Niikko tuomitsee ja
kumartaa enempi siis abrahamisesti profeetta muhammedin perään.
Voi voi tuota persujen "mamuilua".

"traditio" nuo abrahamiset uskomukset ovat olleet Suomessa vasta jaa 1000-luvulta, vähitellen, eikä ole varmaa tietoa, olivatko miesparien ja naisparien liitot sitä ennen lainkaan kiellettyjä täälläkään. Eli nyt voi hyvinkin olla menossa lakialoite, palauttaa tänne todella perinteinen avioliitto ja poistaa syrjintä.

Etelä-Afrikassa Nelson Mandelan johdolla viitoitettiin tietä Suomellekin, poistaa inhimillinen syrjintä kaikissa muodoissaan.
Nelson Mandela myös asennoitui samoin kuin HLBT-ihmiset, jotka eivät kadehdi heteromaisesti suuntautuneitten rakkautta, eivätkä vaadi mitään kostoa siitä,
että HLBT-ihmisiä on vainottu, kidutettu, surmattu, poltettu elävältä, tuomittu vuosiksi vankilaan Suomessakin, syrjitty, sorrettu ... (eli olemme tavallaan olleet samassa asemassa, kuin Etelä-Afrikan apartheid-rotusorron uhritkin).

Kommenttia muokattu: 13.12.2013 klo 19:31
  human • 13.12.2013 18:46
Näin uutisissa insertin, jossa olin näkevinäni (?) seuraavaa. Tahdon 2013 kampanjoija antoi A4-prujun eteenpäin eduskunnassa ja tässä prujussa oli otsikkona tai nimilehtenä lauseke, joka ymppäsi sukupuolineutraalin avioliittolain ja translain yhteen. (tyyliin: esitys tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi ja transsukupuolisuutta koskevaksi laiksi). Näinköhän omiani vai onko tällainen yhteishivutus todella meneillään?
  Yesman • 16.12.2013 18:15
Tässä linkit, jotka on ilmoitettu aiemmin useita kertoja, vielä kerran:

www.eduskunta.fi

www.tahdon2013.fi
  Havainnoija • 16.12.2013 19:13
Sisäasiainministerin joululahjatoive:

www.verkkouutiset.fi

Kommenttia muokattu: 18.12.2013 klo 18:54
  SaintJudy • 18.12.2013 18:52
Verkkouutisissa tuli esiin mielenkiintoinen seikka. Jos eduskunta hyväksyykin kansalaisaloitteen, se ei tarkoita että laki astuisi voimaan. Ainostaan hallitus tekee (todennäköisesti) esityksen seuraavalle eduskunnalle, joka voi aivan hyvin hylätä koko esityksen. Tämä ei varmaan ole ollut keskustelussa millään tavalla esillä. Kukaan ei tiedä, mita edes hyväksytylle aloitteelle lopulta tapahtuu.
  Mielenkiintoista (ei rekisteröitynyt) • 19.12.2013 09:34
Kyllä eduskunnan hyväksymä laki on laki, olipa sitä koskeva aloite tehty millä tahansa järjestelmällä.

Nimimerkki Mielenkiintoista viittaa varmaan lauseeseen "Oikeusministeri Henrikssonin tavoin Östman veikkaa, että jos aloite etenee lakivalmisteluun asti, siitä päättäminen siirtyisi joka tapauksessa seuraavan eduskunnan kontolle."

Tässä spekuloidaan ilmeisesti sillä, että vaikka lakivaliokunta päästäisi esityksen läpi, sitä ei "ehdittäisi" käsitellä ennen seuraavia vaaleja. Yhtä pätevä arvaus on, että se käsiteltäisiin jo nykyisessä eduskunnassa ja hyväksytyksi tultuaan se astuisi voimaan normaalissa järjestyksessä.
  Public eye • 19.12.2013 11:36
Tahdon2013 vastaa Räsäselle, että "kansalaisaloitehan on nimenomaan kansalaisille annettu mahdollisuus ohittaa hallitusohjelma ja saada tärkeäksi kokemansa asia suoraan kansanedustajien päätettäväksi. Eihän kansalaisaloitejärjestelmä toimi niin, että päättäjät rajaavat kansalaisaloitteiden aiheita etukäteen."

www.tahdon2013.fi
  Havainnoija • 19.12.2013 13:16
"Laki avioliittolain muuttamisesta, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain 1 luvun kumoamisesta sekä transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain 2 §:n 2 ja 3 momentin kumoamisesta"

Tuota, meinaako tämä nyt olla 1 ehdotus lakimuutoksiksi eduskunnalle: tyyliin ota molemmat tai jätä molemmat? Vai 2 ehdotusta lakien muutoksista: tyyliin ota molemmat, toinen, tai ei kumpaakaan?
  Yesman • 19.12.2013 18:52
"3 Laki transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain 2
§ 2 momentin muuttamisesta "

Ookoo, eli tuo ei koskekaan varsinaisesti muutosta periaatteisiin transseksuaalin sukuolen vahvistamisen suhteen, vaan ainoastaan sitä momenttia, jossa määritellään, miten toimitaan, jos rek. paristuhteen/avioliiton toisen osapuolen sukupuoli korjattaisiin häiden jälkeen. Joop.
  Yesman • 19.12.2013 19:01
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy