ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Sveitsiläiset eivät halunneet avioliiton rajaamista vain miehen ja naisen väliseksi

Sami Mollgren • 02.03.2016 07:27 • 10 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Sveitsiläiset torjuivat sunnuntaina 28. helmikuuta järjestetyssä kansanäänestyksessä kristillisdemokraattien (PDC) ajaman lakialoitteen, joka olisi paitsi muuttanut verotusta aviopareja suosivammaksi, mutta myös määritellyt perustuslaissa avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi.

Sveitsiläiset kaatoivat lakihankkeen äänin 50,8-49,2.

Äänestyksen pääasia koski Sveitsin käytäntöä, jossa avioparit voivat joutua verokohtelussa ja sosiaalietuuksissa yksin tai avoliitossa eläviin verrattuna epäedullisempaan asemaan, koska avioparin taloutta tarkastellaan molempien tulojen ja varallisuuden kautta.

Kylkiäisenä esitykseen kuului perustuslain muutos, jossa perustuslaissa oleva sukupuolineutraali avioliiton määritelmä olisi muuttunut määritelmältään vain miehen ja naisen väliseksi instituutioksi.

Joidenkin arvioiden mukaan avioliiton perustuslaillisen määritelmän muuttaminen olikin lakialoitteen tekijöiden todellinen päätavoite, ja tällaisessa paketissa avioliiton rajaaminen oli todellinen riski. Mielipidemittausten mukaan sveitsiläisistä noin 70 prosenttia kannattaa samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliittoon. Esimerkiksi sveitsiläiset hlbti-aktivistit ovat kampanjoineet aloitetta vastaan: lakialoitteen hyväksyminen olisi johtanut yhden ryhmän syrjimiseen toisen asemesta.

Kansanäänestyksen tuloksen on arvioitu voivan siivittää avioliitto-oikeuden avaamista myös homopareille. Sveitsissä samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet rekisteröidä parisuhteensa vuodesta 2007 lukien, ja jo sitä aiemmin joillain alueilla. Rekisteröidyillä pareilla ei ole oikeutta perheen sisäiseen adoptioon.

Sveitsin osittain ns. suoraa demokratiaa edustavaan poliittiseen järjestelmään kuuluvat kansanäänestykset. Naiset saivat äänioikeuden valtioliiton vaaleissa vuonna 1971 ja viimeisessäkin kantonissa vuonna 1990.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kolme edistysaskelta 9 kuukaudessa, tuorein ensin.

Sateenkaariperheen sisäinen adoptio tulossa
Sveitsin ylähuone (Ständerat), joka edustaa kantoneja, hyväksyi päivällä Sveitsin hallituksen eli liittoneuvoston (Bundesrat) laatiman lakialoitteen sateenkaariperheen sisäisen adoption sallimisesta äänin 25-14. Vastaan äänestivät tietysti kristillisdemokraattien CVP ja oikeistopopulistien SVP.
Alahuoneen eli kansallisneuvoston (Nationalrat), jossa on 200 kansanedustajaa, käsittely on lähiaikoina, ja aloitteen läpimenoa pidetään varmana.

Sateenkaariperheiden kattojärjestön toiminnanjohtaja Maria von Känel toivoo lain tulevan voimaan mahdollisimman pian, koska se takaa sateenkaariperheelle lain suojan eri elämäntilanteissa ja jokaisella lapsella on oikeus elää valtion tunnustamassa perheessä.
Yksi uutinen:
queer.ch
---
Perustuslakiin ei tullut homoavioliittokieltoa
Kuten aiemmin uutisoitu, yli kahdenkymmenen sateenkaarijärjestön käynnistämä kampanja Gemeinsam weiter, jota tukivat useat puolueet, kansanedustajat ja järjestöt ( www.gemeinsam-weiter.ch ) onnistui estämään kristillisdemokraattien (CVP) aloitteen hyväksymisen kansanäänestyksessä. Krisujen aloite, joka oli verhottu pariskuntien verojuttuihin, olisi onnistuessaan määritellyt avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi eli perustuslakiin olisi tullut ns. homoavioliittokielto, mutta uhka onnistuttiin torjumaan. Mielipidetiedustelujen mukaan sveitsiläiset vastustivat CVP:n kansanäänestysaloitetta juuri homoavioliittokiellon vuoksi.
---
Rikoslakiin parempi syrjintäsuoja ja vihapuhe rangaistavaksi
Viime kesäkuussa Sveitsin parlamentti paransi homoja ja lesboja koskevia syrjintäsuojalain pykäliä sekä paransi rikoslakia siten, että vihapuhe ja solvaus homoja ja lesboja kohtaan on rangaistava teko.

Kommenttia muokattu: 09.03.2016 klo 02:34
  Havainnoija • 09.03.2016 01:00
Pientä edistystä jälleen

Parlamentin alahuone eli kansallisneuvosto (Nationalrat) hyväksyi lakialoitteen, jolla rekisteröidyssä parisuhteessa elävät asetetaan samaan asemaan avioliitossa elävien kanssa oleskeluluvan ja kansalaisuuden saamisessa eli sveitsiläisen kanssa rekisteröidyssä parisuhteessa elävä ulkomaalainen saisi Sveitsin oleskeluluvan ja kansalaisuuden samoin ehdoin kuin aviopuoliso tällä hetkellä.
Kansallisneuvosto hyväksyi aloitteen äänin 122-62, 8 tyhjää. Jopa kristillisdemokraatit hyväksyivät aloitteen ja ainoastaan populistipuolue SVP äänesti vastaan väittäen että aloite johtaa ”perheen uudelleenmäärittelyyn” tai jotain. Aloite siirtyy seuraavaksi alahuoneen eli kantonien neuvoston (Ständerat) käsittelyyn.
queer.ch

Kommenttia muokattu: 17.03.2016 klo 02:23
  Havainnoija • 17.03.2016 00:40
Sateenkaariperheen sisäinen adoptio hyväksytty

Sveitsin parlamentin molemmat kamarit eli kantonien neuvosto ja kansallisneuvosto ovat hyväksyneet uuden adoptiolain, joka sisältää useita edistysaskeleita, kuten sateenkaariperheen sisäisen adoption.
Yleisradioyhtiön uutinen kansallisneuvoston äänestyksestä 30.5.:
www.srf.ch
Sateenkaarilehden uutinen:
queer.ch

Kantonien neuvosto joutui äänestämään eilen (7.6.) toisen kerran, sillä kansallisneuvosto oli hyväksynyt lakiin muutoksia:
queer.ch

Sateenkaariperheiden kattojärjestön toiminnanjohtaja Maria von Känel iloitsee sateenkaariperheiden oikeudellisen aseman paranemisesta, mikä mm. turvaa lasten aseman. Adoptiolain nykyaikaistamista on ajanut voimakkaasti oikeusministeri Simonetta Sommaruga, joka on parlamenttikäsittelyssä joutunut useasti vastaamaan kristillisten ja ääripopulistien typerehtimisiin.
----
Homonparannuspuoskarointia ei kielletä
Sveitsin hallitus eli liittoneuvosto suhtautuu kielteisesti ”eheytykseen” eli homonparannuspuoskarointiin, mutta ei toistaiseksi ole sitä kieltämässä eli kriminalisoimassa, selviää hallituksen vastauksesta. Kansanedustaja Rosmarie Quadranti (BDP) on ajanut puoskaroinnin kieltämistä ja vaikuttaa siltä, että hän ja puolueensa eivät tyydy hallituksen vastaukseen, vaan asiaa käsitellään vielä useaan otteeseen.
queer.ch

Suomensin pikaisesti, mutta pääkohdat lienevät oikein.
  Havainnoija • 08.06.2016 00:07
Sveitsi: Avioliitto kaikille (Ehe für alle) laadinnassa

Parlamentin suuren kamarin eli kansallisneuvoston oikeuskomission puheenjohtaja Christophe Schwaab ( de.wikipedia.org ) kertoo, että komission tarvitsemat tiedot saadaan vielä tämän kesän aikana ja lakialoite/asetus tasa-arvoisesta avioliittolaista laaditaan ”hyvin pian”. Parlamentin pienen kamarin eli kantonien neuvoston oikeuskomissio on samaa mieltä. Oleellisiin kysymyksiin kuuluu mm., onko tarpeen muuttaa perustuslakia vai riittävätkö ns. tavalliset lakimuutokset.

Syksyllä on tulossa vahvistettavaksi seksuaalivähemmistöjen asemaa parantava viharikoslain uudistus sekä rekisteröidyn parisuhteen ulkomaisen osapuolen rinnastaminen aviopuolisoon oleskeluluvan ja kansalaisuuden saamisessa.
Aiemmin tänä vuonna saatiin estetyksi kansanäänestyksessä äärikristillisten vaatima ns. homoavioliittokielto. Kesäkuussa parlamentin molemmat kamarit hyväksyivät sateenkaariperheen sisäisen adoption. Kuvassa sveitsiläisiä sateenkaariperheitä juhlimassa lakimuutosta ( queer.ch ).
Kuten arvata saattaa, äärikristilliset piirit keräävät parhaillaan allekirjoituksia kansanäänestykseen, jolla yritetään kumota sateenkaariperheen sisäinen adoptio.

Sveitsin homomiesten kattojärjestön Pink Crossin ( www.pinkcross.ch ) edustaja Bastian Baumann sanoo olevansa vakuuttunut, että Sveitsi voi (pian) liittyä edistyksellisten valtioiden joukkoon.
Sveitsin valtio eli valaliitto täytti tämän kuun alussa 725 vuotta ( www.pinkcross.ch ), joten on sangen kohtuullista, että kaikille kansalaisille taataan samat oikeudet.
”Sateenkaaren hyvä vuosi”
www.blick.ch

Artikkelin lopussa Blick-lehden vastaava päätoimittaja Andreas Dietrich kommentoi, että nyt on hlbt-kansalaisten aika saada vihdoinkin kaikki kansalaisoikeudet. Samalla hän tuomitsee äärikristittyjen yritykset rajoittaa sateenkaarikansalaisten oikeuksia kansanäänestyksillä vetoamalla muka lasten hyvinvointiin, kun heidän tarkoituksensa on kääntää kelloa taaksepäin pakottamalla kaikki samaan muottiin.
(Suomensin pikaisesti, joten pahoittelen mahdollisia virheitä.)

Selvensin paria kohtaa kello 15.30.

Kommenttia muokattu: 29.08.2016 klo 15:30
  Havainnoija • 29.08.2016 01:11
Äärikristittyjen tuoreimmat tempaukset, 2 kpl:
Homoavioliittokielto Zürichin kantoniin ja sateenkaariperheen sisäinen adoptio-oikeus kiellettävä koko maassa

1.
Homoavioliittokielto Zürichin kantonin perustuslakiin
Kantonitasolla toimiva EDU (valaliittolais-demokraattinen unioni) vastaa suunnilleen yhdistettyä Aa-seurakuntaa ja Patmos-säätiötä. Koska äärikristityt epäonnistuivat keväällä yrityksessään saada perustuslakiin homoavioliittokielto, tämä äärikristillinen EDU lanseerasi Zürichin kantoniin äänestyksen ”avioliiton suojelemiseksi” (Schutz der Ehe), jolla kantonin perustuslaissa avioliitto rajattaisiin vain naisen ja miehen väliseksi.
Monet puolueet ja järjestöt ovat käynnistäneet kampanjan, jonka päämääränä on saada 70 % äänioikeutetuista vastustamaan fundisten aloitetta.
Kampanja fundiksien aloitetta vastaan: Gemeinsam weiter Zürich
gemeinsamweiter-zh.ch
Fundisten aloitetta vastustavat puolueet ja järjestöt:
gemeinsamweiter-zh.ch
Äänestyspäivä 27.11. eli noin kahden kuukauden kuluttua.

2.
Kansanäänestysaloite: Laki sateenkaariperheen sisäisestä adoptio-oikeudesta kumottava koko maassa
Fundikset eli kristillisdemokraatit, edellä mainittu EDU ja muut vastaavat tahot keräävät parhaillaan allekirjoituksia kansanäänestystä varten, jolla pyritään kumoamaan parlamentin aiemmin tänä vuonna hyväksymä laki sateenkaariperheen sisäisestä adoptiosta.
queer.ch
(Suomensin pikaisesti, asiasta lisää myöhemmin.)

Kommenttia muokattu: 28.09.2016 klo 01:36
  Havainnoija • 28.09.2016 01:03
Ensimmäinen erä voitettiin Sveitsissä

Edellisessä kommentissa mainittu äärikristillinen EDU kertoi päivällä Sveitsin yleisradiolle, että se ja kristdemit eivät ole onnistuneet keräämään tarvittavaa määrää (50 000) kannatusilmoituksia aloitteeseen, joka käynnistäisi kansanäänestyksen sateenkaariperheiden sisäisen adoption kieltämiseksi eli parlamentin hyväksymän lain kumoamiseksi.
www.srf.ch

Nyt kun uhka on hävinnyt, hallitus eli liittoneuvosto päättää adoptiolain voimaanastumispäivämäärän. Sateenkaarijärjestöt huokaisivat helpotuksesta ja iloitsevat siitä, että 8,3 miljoonan asukkaan maassa alle 50 000 kannatti fundisten aloitetta, mutta ei pidä unohtaa, että sateenkaarikansalaisten oikeuksissa on edelleen paljon parannettavaa.
www.pinkcross.ch
---------
Kertausta: Parisuhdelaki
hyväksyttiin Sveitsin parlamentissa 2004, kansanäänestyksessä 2005 ja tuli voimaan tammikuussa 2007. Vuonna 2014 yli 14 000 sveitsiläistä eli rekisteröidyssä parisuhteessa.
Sveitsin parisuhdelaki saksaksi
www.admin.ch
ranskaksi
www.admin.ch
italiaksi
www.admin.ch
  Havainnoija • 05.10.2016 01:18
Pientä edistystä Sveitsissä

Parlamentin molempien kamarien oikeuskomissiot ovat hyväksyneet aloitteen tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi, joka on tällä hetkellä tasa-arvoa kannattavan oikeusministeri Simonetta Sommarugan ( www.ejpd.admin.ch ) työpöydällä. Nyt selvitetään sitä, joudutaanko perustuslakia muuttamaan vai riittääkö pelkkä avioliittolain muutos.

Viime vaalien tuloksena parlamentista tuli konservatiivisempi, mutta ihme kyllä homoystävällisempi eli avioliittolain muutos menisi läpi melko varmasti. Ongelmana on se, että parlamentin hyväksynnän jälkeen olisi taas vuorossa kansanäänestys ja kantonikohtainen hyväksyntä. Kansanäänestyksiin osallistuvat innokkaimmin iäkkäät vanhoilliset miehet, joten todennäköistä, että avioliittolakia ei muuteta, mutta katsotaan nyt. Juuri kansanäänestysten vuoksi Sveitsi on kaukana esimerkiksi Suomen ja Tanskan jälkeen Berliinin ja Zürichin yliopistojen ylläpitämässä demokratiabarometrissä.
Sateenkaarijärjestöt eivät tietenkään hyväksy vähemmistöjen oikeuksien alistamista epädemokraattisille kansanäänestyksille.

Tasa-arvoisen avioliittolain, syrjintäsuojan ja sateenkaariperheen sisäisen adoption kannatus
Tuoreimman kyselyn mukaan sveitsiläiset kannattavat avioliiton avaamista samaa sukupuolta oleville pareille seuraavasti:
kyllä 69 %
ei 25 %
ei tiedä/ei vastausta 6 %
Ikäryhmittäin kyllä
18-39 70 %
40-64 70 %
65+ 61 %

86 prosenttia on myös sitä mieltä, että rasisminvastaisten lakien tulisi koskea myös hlbt-sveitsiläisiä eli parempi suoja homovihaa vastaan.
Voimaan tulevaa sateenkaariperheiden sisäistä adoptiota kannattaa 50 %, vastustaa 39 %, loput eivät tiedä/vastaa.
www.tagesanzeiger.ch
---------------
Sveitsin pääkaupunki on Bern, jossa myös parlamentti ( www.bern.com ) kokoontuu. Poliittisessa hierarkiassa korkeimmalla on parlamentin kansallisneuvoston puheenjohtaja, joka johtaa myös molempien kamarien yhteiskokouksia. Tointa hoitaa liberaalien Christa Markwalder ( www.parlament.ch ), tässä kotisivullaan ( www.christa-markwalder.ch ).
Poliittista valtaa on enemmän hallituksella eli liittoneuvostolla, jonka puheenjohtaja toimii myös liittopresidenttinä, tällä hetkellä toimessa on liberaalien Johann Schneider-Ammann, edellinen presidentti oli sosdemien Simonetta Sommaruga. Liittokanslerina toimii Walter Thurnherr. Sveitsillä ei perustuslain mukaan ole lainkaan valtionpäämiestä, vaan päämiehenä toimii lähinnä koko hallitus eli liittoneuvosto. Siis jotenkin näin, joskin hieman epäselvän tuntuista.

Kommenttia muokattu: 15.10.2016 klo 01:40
  Havainnoija • 15.10.2016 00:08
Väliaikatiedote Sveitsistä

Zürichin kantonissa järjestetään kansanäänestys 27. tätä kuuta siitä, tuleeko kantonin perustuslakiin ns. homoavioliittokielto eli avioliitto määriteltäisiin vain naisen ja miehen väliseksi. Tästä asiasta kirjoitin pari kommenttia ylempänä. Zürichin kantonineuvosto on tyrmännyt kansanäänestyksen äänin 110-52 samoin kuin Zürichin kaupungin johto, mutta äänestys on silti järjestettävä, koska äänestystä vaativa äärikristillinen EDU-puolue sai kerätyksi tarpeeksi kannatusilmoituksia.

Sekä kantoni että kaupunki pitävät äänestystä täysin turhana, sillä liittovaltion eli valaliiton laki on avioliittoasiassa kantonin lain yläpuolella, ja kevään kansanäänestystys päätti, että liittovaltion perustuslakiin ei tule homoavioliittokieltoa ja se koskee myös kaikkia kantoneita. Samoin jos liittovaltion parlamentti Bernissä hyväksyy tasa-arvoisen avioliittolain, josta lakialoite on tällä hetkellä parlamentin molempien kamarien käsittelyssä, tasa-arvoinen avioliittolaki koskee silloin kaikkia kantoneita, lukisipa niiden perustuslaissa mitä tahansa.
Yksi uutinen
www.landbote.ch

Hlbti-sveitsiläisten oikeuksia vastaan taisteleva äärikristillinen EDU-puolue on vielä änkyrämpi kuin Suomen kd tai Aa-seurakunta. EDU:lla on jos jonkinlaista aloitetta eri puolilla Sveitsiä Raamatun mukaisten kieltojen ja rajoitusten saamiseksi länsimaisen ”hapatuksen” tilalle. EDU väittää, että tasa-arvoinen avioliittolaki johtaa sitten moniavioisuuteen ”kuten islamissa” jne. eli tyypillistä fundisten hörhöilyä. Nyt kun Sveitsissä on estetty homoavioliittokielto liittovaltion perustuslakiin, hyväksytty sateenkaariperheen sisäinen adoptio, parannettu homovihalainsäädäntöä ja tasa-arvoinen avioliittolaki on parlamentin käsittelyssä, äärikristityt ovat raivoissaan samalla tavalla kuin esim. Suomessa.
--------
Sateenkaarijärjestöjen käynnistämä kansanliike ( gemeinsamweiter-zh.ch ), jonka päämääränä on saada mahdollisimman moni äänestämään fundisten aloitetta vastaan, on saanut kannattajia suurimmista puolueista kantonin ja kaupungin johtoa myöten ( gemeinsamweiter-zh.ch ).

Kommenttia muokattu: 02.11.2016 klo 01:12
  Havainnoija • 02.11.2016 00:11
Voitto: Zürichin kantonin perustuslakiin ei tule homoavioliittokieltoa

Tänään 27.11. järjestetyn kansanäänestyksen lopullisen tuloksen mukaan kantonin äänestäjät tyrmäsivät äärikristillisen EDU-puolueen aloitteen prosentein 80,9 - 19,1 eli selvin numeroin. Tarkoittaa sitä, että kantonin perustuslakiin ei tule säädöstä, jossa avioliitto määriteltäisiin ainoastaan naisen ja miehen väliseksi.

Yleisradioyhtiön uutinen
www.srf.ch
Tages-Anzeiger
www.tagesanzeiger.ch

Äärikristillisen EDU-puolueen edustaja kertoi, että ”uskoimme Jumalan ihmeeseen” eli että kansalaiset olisivat äänestäneet homoavioliittokiellon puolesta. Ilmeisesti hänen jumalansa oli eri mieltä.
-----
Lisäys
Sateenkaarijärjestössä ollaan kansanäänestyksen tuloksesta sitä mieltä, että nyt on aika säätää tasa-arvoinen avioliittolaki.
www.pinkcross.ch

Kommenttia muokattu: 28.11.2016 klo 15:56
  Havainnoija • 27.11.2016 16:52
Sveitsi: Avioliitto kaikille -aloitteen kannatus 72 %

Sveitsin suurin yksityinen mediatalo Tamedia AG teetti kattavan kyselyn, jolla kartoitettiin sveitsiläisten suhtautumista ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin avioliittolaista uskontoon ja maahanmuuttoon. Otos 17 143, virhemarginaali 1,1 prosenttia.

Tasa-arvoista avioliittolakia kannattaa kaikista vastaajista 72 %, vastustajia löytyy 25 % sekä jonkin verran tietämättömiä. Kannattajia löytyy eniten sosialidemokraattien ja vihreiden äänestäjistä (88 %), joskin myös oikeistopopulistista SVP-puoluetta äänestävistä 56 % on yhdenvertaisuuden kannalla.
Kannatus on korkeinta uskonnottomien ja ateistien keskuudessa, matalinta kristityiksi ja muslimeiksi ilmoittautuneiden joukossa.
-----

Uskonnollisuus
57 % vastaajista ilmoittaa, ettei rukoile koskaan. 52 % kertoo, ettei ole kuluneen vuoden aikana käynyt kertaakaan kirkossa, moskeijassa eikä muissakaan uskonnon harjoittamiseen tarkoitetuissa temppeleissä. 34 % sanoo käyvänsä, mutta harvemmin kuin kerran kuukaudessa.

www.tamedia.ch
  Havainnoija • 25.12.2017 00:01
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy