ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Suomi ajaa ihmisoikeuksia julkisuudessa vaieten

jnsto • 04.05.2017 19:03 • 6 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kun johtavat läntiset EU-maat ja Ruotsi nostivat esille Tshetshenian ilmeiset homovainot, Suomi ei ollut mukana. Suomi on EU:n linjoilla, mutta korrektisti ja epämukavuutta välttäen. Joskus selviää, tekikö tässä geopolitiikka jo paluutaan Suomen ihmisoikeuslinjaan - vai menikö vielä vain Soinin linjan piikkiin.

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström sekä Britannian, Ranskan, Saksan ja Alankomaiden ulkoministerit ovat lähettäneet Venäjän ulkoministeri Sergei Lavroville kirjeen ihmisoikeuskysymyksistä ja nimenomaan seksuaalivähemmistöjen väitetystä vainoamisesta Tshetsheniassa.

Kirjeessä todetaan "syvä huoli" lukuisista tiedoista, että homoseksuaaleja on vainottu ja joitakin jopa surmattu suuntautumisensa takia.

Tieto kirjeestä levisi Suomen mediassa juuri kun ulkoministerit Timo Soini ja Sergei Lavrov olivat aloittamassa keskustelujaan Haikossa torstaina 4.5.

Valmistelussa lausunnossaan tiedotustilaisuudessa Soini totesi keskustelujen koskeneen myös ihmisoikeuskysymyksiä:

"Kävimme läpi EU:n ja Venäjän välisiä suhteita. EU:n jäsenenä Suomi toteuttaa osaltaan unionin yhteistä ulkopolitiikkaa. Keskusteluissamme nousivat esiin ihmisoikeudet, joita käsiteltiin myös Frederica Mogherinin vierailun yhteydessä Moskovassa parisen viikkoa sitten. Suomi pitää näitä kysymyksiä hyvin tärkeinä."

Tiedotustilaisuuden jälkeen muutama toimittaja tivasi salista kiiruhtavalta Soinilta tarkennusta ihmisoikeuskantaan, mutta Soini ei antanut vastausta kysymykseen.

Myöhemmin iltapäivällä Soini sanoi, että Suomi ei toimi julkilausumapolitiikan kautta, vaan kahdenvälisesti.

"Minun tapani toimia on se, että keskustellaan kahdenvälisesti ja silloin sanotaan ihmisoikeusasiat", Soini kommentoi valtioneuvoston avoimen täysistunnon jälkeen Porvoossa.

Tämäkin tiedotustilanne korosti vaikutelmaa, että Suomi on mukana EU-tason kannanotoissa, mutta ei aktiivisesti etenkään HLBTI-oikeuksia aja. Viimeisimmän kerran Suomen ulkoministeri taitaa olla tätä ihmisoikeuksien sektoria tähdentänyt Tuomiojan tehtävää hoitaessa.

Ruotsin Wallström oli sanonut Aftonbladetille aikovansa tehdä "henkilökohtaisesti kaikkensa", jotta "tämä kysymys ei unohtuisi."

Lavroville lähetetty kirje on laadittu Tukholmassa yhdessä Britannian, Ranskan, Saksan ja Hollannin suurlähettiläiden kanssa.

Tiistaina Saksan liittokansleri Angela Merkel otti Tshetshenian homojen kohtelun esille tapaamisessaan presidentti Vladimir Putinin kanssa Sotshissa.

Tshetshenian johtaja Ramzan Kadyrov on kiistänyt pidätykset ja kiduttamisen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Suomen hallituksen linja ihmisoikeuksien suhteen eroaa jälleen kerran paljon eurooppalaisten Nato-maiden käsityksistä.

Kannattaisi sitä "natoyhteensopivuutta" kehittää tälläkin alueella, ettei muualla länsimaissa aleta ajatella, että Suomi viihtyy sittenkin paremmin jossain kaukana pohjoisessa Venäjän kainalossa.
  Äh (ei rekisteröitynyt) • 04.05.2017 22:17
Soinin huoli Venäjän ihmisoikeusasioihin liittynee lähinnä siihen että Venäjän nykyinen ortodoksi-kristillis-painolastinen iäisyys-valtio-ideologia ei tykkää katolilaisuudesta, helluntailaisuudesta yms persu-uskonnoista, vaan sortaa niiden "uskovais-ihmisoikeuksia", vaikka niillä on yhteinen homofobia-kytkös ja myöskin yhteinen naisten eriarvoistamis-kytkös. Ai niin mutta nehän kisaavat keskenään maailmanvalloitushimoissaan.

Putinin hallintoseurakunnalle alkoi taas muodostua hankaluudeksi opposition mielenosoitukset ja Putinin hallintoseurakunta suuressa ja mahtavassa uskossaan päätti agitoida federaation osassa ja muuenkin kansaa jälleen, kristilisen lähimmäisenrakkaasti homofobian ääri-ilmenemismuotoihin. Mikä sitten tietenkin lähentää Putinin hallintoseurakuntaa entisestään, Venäjällä itse saatanaksi leimattuun kristilliseen natsismiin ja sen samansuuntaisiin homofobiatoimiin.

Ja Suomessa ollaan hiiren hiljaa, ettei isokarhu-Venäjä suutu pikkukarhu-Suomelle.
(hoksaamattomille tiedoksi että sekä Suomen että Venäjän kansalliseläinhän on karhu)

Kommenttia muokattu: 04.05.2017 klo 23:15
  human • 04.05.2017 23:06
Soini on varmaan salaa Putinin linjoilla. Siksi pitää suunsa kiinni. Kukaan ei saa tietää, mistä on puhuttu. Tässä näkee miten heteronormatiivinen politiikka vaikuttaa suoraan seksuaalisten vähemmistöjen hyvinvointiin ja luo siihen vajetta. Homoja kohdellaan kuin koiria eikä yksilöinä tai persoonina. Tällaisia maita kuin Venäjä ei saa päästää mihinkään asemaan EU-alueella. Venäjä ei ole eurooppalainen valtio! Se on barbaarivaltio. Putin ajaa EU-yhteismarkkinoiden hajottamista rahoittamalla Le Peniä. Soini haluaa eroon EU:sta. Molemmat haluavat luoda kaaosta Eurooppaan. Se yhdistää heitä.

Kommenttia muokattu: 05.05.2017 klo 01:09
  Kolmoisritti • 05.05.2017 01:05
Toiminta on Suomelle noloa kansainvälisessä politiikassa, sillä se, että ei oteta julkisesti kantaa, tarkoittaa muualla maailmassa, että Suomi hyväksyy venäläisen tavan ajatella. Suomen poliitikoille, toisin kuin muille johtaville länsi-euroopan poliitikoille, homous on kirosana ja tabu, vai oletteko joskus esim. presidentti Niinistön kuulleet mainitsevan homot ja homojen oikeudet, Soinista nyt puhumattakaan, minä en. Ainoa henkilö, jonka voisin kuvitella uskaltavan ottaa sanan homo/homot suuhunsa, on Heidi Hautala. Tämä Suomen hiljaisuus on äärimmäisen valitettavaa, mutta onneksi euroopasta löytyy johtajia, jotka uskaltavat puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja esittää mielipiteensä julkisesti, silloin ei jää kenellekään epäselväksi, mitä mieltä näissä maissa ollaan.
  Anton (ei rekisteröitynyt) • 05.05.2017 17:09
Suomessa päättäjät eivät meuhkaa, vaan kommentoivat varovasti Venäjän homojen kohtelua. Syynä saattaa olla toive saada Venäjältä Suomen 100-vuotislahjana Petsamo takaisin, joten naapuria ei ärsytetä tänä vuonna. Petsamon palautus olisikin huikean hienoa asia, koska Suomi saisi jälleen omaa rantaviivaa jäämereen, jonka merkitys nousee aina vaan tärkeämmäksi, monestakin syystä. Tietysti ihan yhtä hienoa olisi kuulla Putinin suulla, palauttaa ihmisarvo Venäjän federaation homoille. Se taitaa olla vielä kaukainen unelma, valitettavasti. Ja niin voi olla Petsamokin.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 05.05.2017 19:52
Pitäisi nostaa esiin osattomuutta hyvinvoinnista ja huono-osaisuutta nimenomaan homojen parissa, koska se on tosiasia. Epäkohtia tulisi SETA:n nostaa aktiivisesti esille ja vaatia muutosta. Valtion velvollisuus on korjata puutteita. Minusta tässä tulee huomata se räikeä ero, miten tasa-arvo käsitetään ainoastaan käsittämään naisten etujen ajamista. Sitten kierretään ja käännellään. Nyt on yhdenvertaisuudesta kysymys. Minusta pitää myös tajuta että homofobia on syvällä valtion rakenteissa (vrt valtioneuvosto). On aina ollut. Naisten tasa-arvotoiminta saa määrättömästi rahaa. On tehty aktiivista valintaa, ketä ja millaisia ihmisiä tuetaan. Muutosta ei tule. Huono-osaisiuus ja hyvinvointivaje kasvaa vrt homopaperittomat.
Kauppaa käydään niiden maiden kanssa, missä ihmisoikeuksia loukataan. Ollaan rahan edessä rähmällään ja samalla epäsuorasti tuetaan homofobiaa, koska oikeasti ollaan sitä. Muutenhan tekisivät toisin. Ihmisoikeuksista viis.

Moni heteronainen niputtaa homot heterojen kanssa samaan. Koskaan ei puhuta naisten homofobiasta.

Kommenttia muokattu: 08.05.2017 klo 13:59
  Kolmoisritti • 08.05.2017 13:55
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy