ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Suomenuskoiset vihkivät myös samasukupuolisia kunhan laki on voimassa

jnsto • 26.08.2016 01:19 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Suomalaista muinaisuskoa elvyttävä Karhun kansa -yhdyskunta tarjoaa lainmukaiset mahdollisuudet avioliiton solmimiseen myös uuden avioliittolain aikana. Viranomaiset ovat äskettäin myöntäneet Karhun kansan jäsenelle Miika Vanhapihalle vihkimisoikeuden. Toinen oikeushakemus on vielä kesken.

Uuspakanallinen Karhun kansa sai uskonnollisen yhdyskunnan aseman vuoden 2013 lopulla. Maistraatin myöntämä vihkimisoikeus on henkilökohtainen, mutta sitä anoo nimeämälleen henkilölle uskonnollinen yhdyskunta.


Ensimmäisiä suomenuskoisia häitä vietetään syyskuussa, kertoo aiheesta uutisoinut Kotimaa24. Avioliittolain muutosten astuttua voimaan ensi keväänä yhdyskunta ilmoittaa vihkivänsä myös samaa sukupuolta olevia pareja.

Karhun kansa edellyttää vihittäviltä, että ainakin toinen heistä on suomenuskoinen. Yhteisön jäsenyyttä ei vaadita, vaan oman suomenuskoisuutensa voi osoittaa esimerkiksi keskustelemalla vihkioikeuden haltijan kanssa. Avioliittolaissa määriteltävien ehtojen on oltava voimassa.

Vihkikaavaa ei ole. – Vihkimisen suunnittelussa lähdetään liikkeelle avioliittoon aikovien tarpeista, ajatuksista ja tunteista, Vanhapiha sanoi Kotimaalle.

– Kotoperäisen uskomusperinteen ja kansanuskoisen hääperinteen tarkastelu antaa aineksia sen pohtimiseen, minkälaisia juttuja toimitukseen voidaan ottaa mukaan.

Syyskuiseen vihkimiseen on Kotimaan mukaan tulossa esimerkiksi rituaali, jossa hääpari polvistuu karhuntaljalle ja Vanhapiha lyö kirveellä parin ympärille suojaavaa väkeä tai voimaa edustavan ringin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hienoa!

Heinäkuun puolessa välissä olikin Karhunpäivä, vanha keskikesän päivä, jolloin oli kesän lämpimin aika. Tuolloin palvottiin karhua vahinkojen ja vaaran välttämiseksi.

Mutta jospa ei käytettäisi perinteisestä suomalaisesta uskonnostamme "pakana" -nimitystä, joka on maahanmuuttaja-kristinuskovaisten Roomassa käyttöön ottama pilkkanimitys muista uskonnoista.

Etenkin kun kristinuskovaisten kirkkokunnat ovat avioliittojen vihkimisessä nyt Suomessa ainakin vielä luonnottoman vajavaisia uskomusasenteissaan suomalaisten rakkausliittoja kohtaan.
  human • 29.08.2016 23:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy