ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Soini: "Translaki ei tämän hallituksen aikana etene"

Sami Mollgren • 03.11.2017 09:20 • 8 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Kirjoitukselleen Soini on antanut otsikon ´Päiväkotipöllöilyä´ (kuvakaappaus Timo Soinin blogista).
Ulkoasiainministeri Timo Soini (sin) toteaa blogissaan, ettei translaki etene nykyisellä hallituskaudella.

- Mies ei synnytä. Translaki ei tämän hallituksen aikana etene. Ja tällähän ei ole mitään tekemistä ajankohtaisten pöllöilyjen kanssa, kirjoittaa Soini keskiviikkona julkaisemassaan postauksessa.

Soini on suhtautunut kautta linjan kielteisesti erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asemaa kohentavan lainsäädännön edistämiseen.

Sosiaali- ja terveysministeriö on jo valmistellut esityksen translaiksi edellisellä vaalikaudella, mutta tuolloin hallituksessa mukana olleet kristillisdemokraatit eivät hyväksyneet esityksen antamista eduskunnalle, eikä nykyhallituskaan ole translakiuudistusta edistänyt. Asia ei ollut esillä hallitusneuvotteluissa. Translakia pyritään edistämään parhaillaan kansanedustajien tekemän lakialoitteen muodossa

Kirjoitukselleen Soini on antanut otsikon "Päiväkotipöllöilyä".

Kirjoituksessaan Soini myös viittaa uutistietoihin "isänpäivän korvaamisesta läheisen päivällä" päiväkodissa. Hän katsoo toiminan olevan "umpihullua". Soini perustelee näkemystään sillä, että jokaisella lapsella on isä. Hän toteaa sen olevan "biologinen fakta, eikä valeuutinen". Kyse on Soinin mukaan hölmöyden siementen kylvämisestä.

Samassa kirjoituksessaan Soini ottaa esiin sosiaalisessa mediassa eläneen käsityksen siitä, että "liikennemerkeistä puuhataan sukupuolineutraaleja".

Verkossa on vellonut oletus siitä, että tieliikennelain uudistumisen myötä liikennemerkkeihin tehtävien muutoksen taustalla olisi nimenomaan pyrkimys häivyttää liikennemerkeissä olevien ihmistä kuvaavaavien hahmojen ulkomuodosta pois tunnistettavat naiseen ja mieheen viittaavat sukupuoliset piirteet.

Liikennevirastosta kuitenkin kerrotaan, että uudistuksen tavoite on tehdä merkeistä selkeämpiä ja entistä helpommin havaittavia. Hahmojen yksinkertaistamisen myötä eräät sukupuolisuuteen viittaaviksi tulkitut yksityiskohdat katoavat, jolloin hahmoista tulee "sukupuolineutraaleja".

Samassa kirjoituksessaan Soini kirjoittaa lisäksi pöyristyneeseen sävyyn siitä, että joillain Helsingin alueilla päiväkotilapsia ei viedä kirkkoon.

- Tietooni on saatettu, että Helsingin kaupungin kaakkoisella alueella ei päiväkotilapsia saa enää viedä syksyn alussa kirkkoon , ei joulukirkkoon tai pääsiäiskirkkoon.

Soinin mielestä "poliittinen korrektius saa umpihulluja muotoja".


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kun uusi sininen vaihtoehto ei tunnu saavan tuulta alleen, Timo voisikin siirtyä aivopieruineen todelliseen poliittiseen kotiinsa kristillisiin.
  Public eye • 03.11.2017 09:57
Itse translakikysymys on vakava.

Sen varjoon jää lievä huvittuneisuus siitä, että Soini tarrasi tuohon sukupuolineutraalit liikennemerkit -asiaan - joka on puhtaasti sosiaalisessa mediassa vellova tulkinta asiasta, sellainen someraivo.
  smo • 03.11.2017 10:26
Tuo isänpäiväkysymys on myös ihan vakava asia.

Itsekin pidin sitä suvivirsikeskusteluun verrattavana asiana, mutta asian karmeus tuli kunnolla tajuntaani kun eilen kaverin kanssa asiasta ohimennen pari sanaa mainittiin. Kaverini isä nimittäin hylkäsi vaimonsa ja lapsensa ja muutti toisen naisen perään muualle. Kaverini ei koskaan tavannut isäänsä. Kun myös pappa oli jo kuollut eikä äiti etsinyt uutta miestä elämäänsä, kaverini muisteli kuinka hän pienenä kysyi mummulta, kenelle hän antaa alaluokilla tehdyn isänpäivänkortin. Ei ollut ketään kenelle sen anataisi. Tosi ikävää pienen lapsen kannalta. Ongelma poistuisi, jos ehdotetun mukaisesti juhlittaisiin tärkeitä lähimmäisiä eikä vain yksinomaan äitejä ja isiä.
   (ei rekisteröitynyt) • 03.11.2017 12:43
Soini näyttää nyt tuoneen ääneen esiin sen, että translakikysymyksen suhteen hallitus on sinisten (todennäköisesti lähinnä Soinin) panttivankina.

Äitiyslaki-kansalaisaloitteen etenemistäkin ilmeisesti jarrutettiin sinisten (l. Soinin) vuoksi ( ranneliike.net ).
  smo • 03.11.2017 13:38
Kyllä se vaan erityisesti Soinille hyvää tekisi innostua trans-laista:

1.bp.blogspot.com

Tosin intersukupuolinen tuttavani kommentoi, että lokerointi vain naiseksi / mieheksi sen kuin jatkuu "uudistuksissakin" ja moninaisuus on tipo tiessään. Mutta tuos tuksin on Soini perustelu, vaan hänellä on jotain ihan uskomatonta hölynpölyä perusteluinaan.
  human • 03.11.2017 19:48
"Soini perustelee näkemystään sillä, että jokaisella lapsella on isä. Hän toteaa sen olevan "biologinen fakta, eikä valeuutinen". Kyse on Soinin mukaan hölmöyden siementen kylvämisestä."

No siinä meni jeesus-lapsi sitten ns. pesuveden mukana, kun sillähän ei isää kuulemma ollut lainkaan, vaan kylläkin äiti ja jokin "henköinen".

"Soini kirjoittaa lisäksi pöyristyneeseen sävyyn siitä, että joillain Helsingin alueilla päiväkotilapsia ei viedä kirkkoon."

Niin no kun siellä kirkon piirissä on ihan oikeasti naama punaisena huutavia uskovaisia, kuten Soini.
Lapsia on hyvä varjella pelottavilta asioilta - ja eihän jeesus-parkakaan ole uskaltautunut yhteenkään kirkkoon ainakaan pariin tuhanteen vuoteen ;)

Kommenttia muokattu: 03.11.2017 klo 20:02
  human • 03.11.2017 19:59
Mikä on Timo Soinin jumalan sukupuoli? Onko se mies, nainen, vai jokin muu? Siitä voidaan tehdä johtopäätöksiä!
  uskalla kysyä uskovaisilta (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2018 09:28
Ulkoministeri Timo Soini kirjoittaa:
-Onko helvetti olemassa? Kyllä. Se on pysyvä ero Jumalasta. Moni sanoo elävänsä helvetissä jo nyt elämän ollessa yhtä helvettiä. Hullu sanoo sydämessään, että ei ole Jumalaa. Ehkäpä siksi joitakin ihmisiä sanotaan helvetin hulluiksi. Voi sitä hullu olla muutenkin. Jumalan hullu.
timosoini.fi
Joskus mietityttää, että mitähän se ulkomailla reissatessaan höpöttää.
  Havainnoija • 01.04.2018 00:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy