ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Simpsoneiden Mr Smithers kaapista

Sami Mollgren • 03.04.2016 21:58 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

The Simpsons -sarjaa on esitetty vuodesta 1989.
Simpsons-animaatiosarjassa Mr. Burnsin assistentti Waylon Smithers Jr tulee kaapista sunnuntaina Yhdysvalloissa esitettävässä jaksossa.

Smithersin homoseksuaalisuudesta on vihjailtu niin kauan kuin tämä on ollut mukana sarjassa - 27 vuotta. Sarjan tekijöiden mukaan hahmon homoseksuaalisuus ja nimienomaan mieltymys ilkeään pomoonsa on ollut sarjan "huonoiten varjeltu salaisuus". Smithers on esimerkiksi nähnyt lihallisia unia pomostaan.

Smithersin kaapistatulosta vihjattiin jo syksyllä, kun sarjan tuottaja Al Jean sanoi, että Smithersin itsensä hyväksymisen prosessi on merkittävässä roolissa tällä tuotantokaudella.

- Useimmat Springfieldissä tietävät Smithersin olevan homo, mutta luonnollisestikaan ei Mr. Burns, sanoi Jean tuolloin TV Line´lle.

The Burns Cage -nimisessä jaksossa Smithers pohtii omia vaihtoehtojaan saatuaan tarpeekseen siitä, että Burns ei arvosta häntä, eikä Smithers saa vastakaikua rakkauteensa pomoaan kohtaan. Apuun tulee Homer Simpson, joka päättää auttaa Smithersiä sopivamman miesystävän hankkimisessa.

Juonenkäänteen taustalla on sarjan kirjoittajan Rob LaZebnikin Johnny-pojan homoseksuaalisuus. Tämä kertoi teini-iässä isälleen olevansa homo.

- Keskilännen miehenä en helposti näytä tunteitani, mutta pohdin, että mikä onkaan parempi tapa kertoa pojalleni rakastavani häntä, kuin kirjoittaa aihe mukaan Simpsoneihin, Rob LaZebnik kertoo Rolling Stone -lehdelle.

- Paljastus, että isäni rakastaa minua ei varsinaisesti ole paljastus, onneksi. Hän on uskomattoman hyväksyvä. Olemme niin läheisiä kuin hetero isä ja hänen homopoikansa voivat olla, nyt Collegessa opiskeleva Johnny LaZebnik kuittaa.


Viisihenkisen yhdysvaltalaisperheen elämästä kertovaa Simpsonit (engl. The Simpsons) -sarjaa on tehty vuodesta 1989 lähtien. Se on Matt Groeningin luoma ja Gracie Films -yhtiön 20th Century Foxille tuottama animaatiosarja. Emmy-palkittu sarja on on Yhdysvalloissa kaikkien aikojen pisimpään yhtäjaksoisesti jatkunut piirrossarja.

Perheen Marge-äidin sisar Patty tuli kaapista vuonna 2004 ja Duffmanin homoseksuaalisuus paljastui vuonna 2004.

Simpsonit-sarjaa on pidetty edelläkävijä seksuaalivähemmistöjen ja samaa sukupuolta olevien avioliittojen käsittelemisessä. Vuonna 2013 julkaistussa tutkimuksessa arvioidaan, että sarjassa esiintyvät homoseksuaaliset hahmot ja ja homoseksuaalisuuteen viittaavat kohtaukset ovat kumonneet homoseksuaalisuutta kohtaan tunnettuja ennakkoluuloja.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ja tämäkö on uutinen? Hei haloo...
  MV (ei rekisteröitynyt) • 03.04.2016 23:40
Niin no, kaikkihan sen jo tiesivät.

Jos kyse on piirroshahmon merkityksestä, niin tässä tapauksessa minusta asia on kertomisen arvoinen; tv-sarjoilla on vaikutusta asenteisiin, ja hlbti-vähemmistöjen käsittely Simpsoneissa on saanut kiitosta tutkijoita myöten.

Että joo, on se minusta uutinen.
  smo • 03.04.2016 23:48
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy