ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Sateenkaarivertaisryhmät Hämeenlinnaan ja Seinäjoelle

29.09.2014 12:46 • 4 kommenttia. UUTISET: YLEISET • KOTIMAA

Historiallinen kuva Ämyrockista, jossa Hämeenlinnan aktiivit pääsivät samaan kuvaan Pekka Haaviston kanssa.
Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi on käynnistänyt vertaistukiryhmätoiminnan Hämeenlinnassa. Myös Seinäjoella on käynnisteillä oma ryhmä.


Sinuiksi ja Seta olivat mukana viime kesänä Hämeenlinnan Ämyrock-tapahtumassa yhdessä paikallisten aktiivien kanssa. Tapahtumaan osallistumisen tarkoituksena oli juhlia Ämyrockin ja Setan yhteisiä 40-vuotissyntymäpäiväjuhlia, tiedottaa Sinuiksi-hankkeen toiminnasta mutta myös kuulostella tarvetta paikalliselle vertaistukiryhmälle.

- Olimme iloisesti yllättyneet, kun kojullemme alkoi virrata ihmisiä ja jo lyhyessä ajassa olimme saaneet tusinan verran kiinnostuneita kokoon perustamaan tänne omaa vertaisryhmää, kertoo Hämeenlinnan pääaktiivi Annika Valtonen.

Uusi ryhmä on tarkoitettu kaikenikäisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville. Ryhmä-aikeikeet uutisoitiin Hämeen Sanomissa ja facebookissa ja pian Valtonen sai lisää yhteydenottoja. Nyt piti kääriä hihat ja pistää töpinäksi.

- Sovimme vertaisten kanssa picnik-tapaamisista Hämeen linnan puistossa kesän mittaan ja aloimme etsiä ryhmälle kokoontumistiloja, Valtonen jatkaa.

Oma tila löytyi Hämeenlinnan uudesta kumppanuustalosta, joka toimii Hämeenlinnan vanhassa kirjastotalossa (Kirjastokatu 1). Toimijat muuttavat taloon lokakuussa remontin päätyttyä.

- Ryhmä tapaa keskiviikkoisin 17–19 ja ensimmäinen kokoontuminen on 1.10. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, annan mielelläni lisätietoja kokoontumisista, Valtonen Sanoo.

Sinuiksi-hanke tukee ryhmän toimintaa ja tulee loppuvuodesta vielä uudelleen vieraisille ryhmään.

Seinäjoella käynnisteillä oma ryhmä

Seinäjoen Olkkari kutsui syyskuussa Sinuiksi-hankkeen toiminnanjohtaja Mikko Väisäsen kylään kertomaan seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja ulostulokokemuksista. Ilkka-lehti teki vierailusta jutun.

Värikästä keskustelua stereotypioista, oletuksista ja omana itsenä ylpeänä olemisesta riitti pitkälle iltaan ja pian kävi selväksi, että Seinäjoellakin oli tarvetta omalle ryhmälle. Olkkari lupasi ystävällisesti järjestää tilat kokoontumisia varten. Neljä henkilöä lupautui saman tien mukaan, kertoo Väisänen.

Seinäjoella on tarkoitus sopia yhteinen tapaaminen ryhmän perustamista varten kun vielä muutama vapaaehtoinen ilmoittautuu mukaan. Kiinnostuneet löytävät Väisäsen yhteystiedot sinuiksi.fi -sivustolta.


Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu www.sinuiksi.fi vastaa seksuaalista suuntautumista ja sukupuoli-identiteettiä koskeviin kysymyksiin. Voit soittaa päivystysaikoina tai lähettää kysymyksesi anonyymisti verkon kautta vastattavaksi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Zau!

Ilman muuta Seinäjoelle omaa ryhmätoimintaa, ja paljon tiedotusta siitä! Asun n.40km:n päässä S-joesta, mutta olen todella kiinnostunut ja innostunut, jos ko. toiminta alkaa! :)
  Mizzi (ei rekisteröitynyt) • 29.09.2014 22:33
Joo, luulen siellä on hyvää idea jos tää ryhmä voi ollla järjestänyt s.joella.
  Ville (ei rekisteröitynyt) • 01.10.2014 14:53
Moikka

Vertaisryhmän syntyminen Seinäjoelle on myötätuulessa. Olen saanut useita yhteydenottoja tähän liittyen. Kiitos siitä! Pian kerromme koska 1. kokoontuminen on. Silloin sovitaan säännölliset kokoontumisajat.

Mikko/Sinuiksi
mikko.vaisanen@sinuiksi.fi
  Terhola • 05.10.2014 16:54
Seinäjoen sateenkaarivertaisryhmän ensimmäinen tapaaminen Olkkarilla

Torstaina 20.11. klo 17.00, osoitteessa Kauppakatu 6, 60100 Seinäjoki

Tule tekemään näköistäsi sateenkaarivertaisryhmää. Ensimmäisellä
kerralla tutustutaan ja sovitaan yhdessä Olkkarin ja osallistujien
kanssa vertaisryhmän kokoontumiskerroista, vetäjistä ja sisällöistä
toiveiden mukaan. Vertaisryhmällä voi olla useampiakin vetäjiä. Ryhmä
on tarkoitettu kaikille seksuaalista suuntautumistaan ja/tai
sukupuoli-identiteettiään miettiville iästä riippumatta.
Tapaamiseen osallistuu tuki- ja neuvontapalvelun Mikko
Väisänen (www.sinuiksi.fi).
  Terhola • 27.10.2014 07:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy