ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Sateenkaariperheiden vastainen EU-kansalaisaloite rauennut

Sami Mollgren • 25.08.2017 10:53 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Allekirjoittajia liian vähän, todetaan rauenneiden EU-kansalaisaloitteiden arkistossa olevissa tiedoissa. (kuvakaappaus)
Suomessa Aito avioliitto ry:n edistämä "Äiti, isä ja lapset – Eurooppalainen kansalaisaloite avioliiton ja perheen suojelemiseksi" on lisätty rauenneiden EU-kansalaisaloitteiden arkistoon.

Tieto aloitteen raukeamisesta on päivitetty rauenneiden EU-kansalaisaloitteiden luetteloon 14.7.2017. Raukeamisen syynä on liian vähäinen määrä allekirjoittajia. Vuodessa on kerättävä vähintään miljoona allekirjoitusta ja lisäksi vähintään seitsemässä eri maassa nimiä maakohtainen vähimmäismäärä.

Jo helmikuun 2017 puolivälissä Euroopan komissio vahvisti, että aloitteen kannatusilmoitusten keruu päättyi joulukuussa 2016. Euroopan komissio totesi tuolloin, että kannatusilmoitusten keräämiseen on aikaa 12 kuukautta aloitteen rekisteröimisestä. Aloite rekisteröitiin 11. joulukuuta 2015, joten päättymispäivämäärä oli 11. joulukuuta 2016.

Joulukuussa, määräajan umpeutuessa, aloitteen taustavoimat ilmoittivat kuitenkin yksipuolisesti, että nimien keruuta aiotaan jatkaa 3. huhtikuuta 2017 asti. Jatkoaikaa perusteltiin sillä, että nimenkeruu päästiin aloittamaan neljä kuukautta myöhässä, koska asianmukaisen ja hyväksytyn järjestelmän luomisessa verkkoon allekirjoitusten keruuta varten oli haasteita.

Kevään mittaan, säädöksiin perustuvan nimenkeruujakson jo umpeuduttua, Aito avioliitto ry ja aloitetta muualla Euroopassa edistäneet päivittelivät omiin kanaviinsa tietoja alueellisten vähimmäismäärätavoitteiden täyttymistä. Kesäkuun 8. päivänä 2017 aloitteen verkkosivulla tiedotettiin miljoonasta allekirjoituksesta.

Sateenkaariperheet haluttiin aloitteessa rajata perhemääritelmän ulkopuolelle

Citizens´ Committee -nimen alla toimiva ryhmittymä haluaa määritellä EU-tasolla avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi. Samalla vain tällaisen määritelmän mukaisen avioparin tai yksinhuoltajan vanhemmoima perhe tunnustettaisiin EU:n alueella perheeksi. Käytännössä aloitteen määritelmällä rajataan samaa sukupuolta olevien vanhempien perheet perhemääritelmän ulkopuolelle. Aloitteen taustavaikuttajat ovat valtaosaltaan konservatiivisia katolilaisia ja konservatiivisiin kristillisiin yhteisöihin kuuluvia. Tukijoina sillä on jonkin verran muitakin pääasiassa uskonnollis-konservatiivisia tahoja.

Aloitteen suomenkieliseksi nimeksi on annettu Äiti, isä ja lapset – Eurooppalainen kansalaisaloite avioliiton ja perheen suojelemiseksi, ja aihekuvaukseksi on määritelty “laaja-alaisesti sovellettava säädös, jossa määritellään avioliiton ja perheen merkitys EU:n lainsäädännössä: avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, ja perhe perustuu avioliittoon ja/tai sukulaisuuteen”. Aloitteen päätavoitteeksi kerrotaan se, että “perheen” ja “avioliiton” käsitteelle annetaan EU:n laajuinen määritelmä, joka “on sopusoinnussa kaikkien jäsenvaltioiden lainsäädännön kanssa”. Aloitteen kuvauksen mukaan “perheen” ja “avioliiton” käsitteisiin viitataan EU-lainsäädännössä, vaikka niiden määritelmä ei ole selkeä. Aloitetta edistävien mukaan nykytilanne aiheuttaa "jännitteitä".


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kun ihmettelin Facebookissa sitä, miksi Aito avioliitto ry ei ole tiedottanut tästä aloitteen raukeamisesta, niin yhdistyksen tiedotussihteeri Sarah Rizzo vastasi näin: "Emme tiedota vahvistamattomia asioita. Odotamme MDK-vastaavien lausuntoa aiheesta."
  smo • 25.08.2017 19:47
Mikähän on tuo MDK-vastaava?
  JuhaniV • 26.08.2017 17:03
Oletan, että MDK on "Äiti, Isä ja Lapset" -kampanjan englanninkielisen nimen "Mom, Dad & Kids" lyhenne.
  smo • 26.08.2017 17:18
Mitähän ne seuraavaksi keksii?
  Jacob (ei rekisteröitynyt) • 28.08.2017 15:21
Jos joku nyt kertoisi, että miten se vie MITÄÄN etuja, turvaa ym pois isä-äiti-lapsia -perhemallilta ja -avioliitolta, että myös muille perhemalleille myönnetään ks. etuudet ja virallisen perhe-statuksen tuoma turva??? Yksikään aitoavioliittolainen ei tätä ole onnistunut minulle kertaakaan selittämään.
  ei_ymmärrä (ei rekisteröitynyt) • 29.08.2017 18:04
Puolueellista tietoa täällä
  Pekka (ei rekisteröitynyt) • 28.09.2017 01:35
Minkä suhteen puolueellista?
  smo • 28.09.2017 12:22
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy