ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Salatut elämät kesätauolta, alkuaikojen homohahmo taas mukana

Sami Mollgren • 03.09.2012 05:42 • 45 kommenttia. VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Kalle Laitelan inttivuosi julkaistiin myös romaanina. Kallen näyttelijä Pete Lattu kertoi Z-lehdessä kevätkesällä 2000 mietteitään mm. Kallen roolihahmosta.
Salatut elämät -televisiosarjan kevään 2012 viimeisessä jaksossa sarjan alkuajoilta tuttu Kalle Laitela ilmaantui isänsä ovelle. Kymmenen vuotta sarjasta poissa olleen Kallen paikka tarinassa selviää syksyn mittaan.

Kalle on yksi sarjan alkuperäisistä henkilöistä ja sen ensimmäinen homoseksuaalinen hahmo. Alussa Kalle vielä etsi identiteettiään, kohtasi isänsä homo-ongelmaisuuden ja lopulta löysi oman paikkansa maailmassa. Kalle oli vuosituhannen vaihteessa yksi sarjan seuratuimmista henkilöistä. Kallen armeijan harmaisiin meneminen ja miehen löytäminen sieltä päätyi vuonna 2001 Katri Mannisen kirjoittamana myös kansien väliin: televisiosarjan pohjalta tehty kolmas romaani oli nimeltään "Kallen inttivuosi".

Roolihahmo Kalle Laitela ja samalla häntä esittävä näyttelijä Pete Lattu saivat vuosituhannen vaihteessa oman ihailijakuntansa. Roolihahmo ja näyttelijä menivät joskus yleisöltä sekaisin. Tuolloin monilla keskustelufoorumilla spekuloitiin myös näyttelijän suuntautumista. Julkisuuden kääntöpuolikin tuli tutuksi, sillä Lattu sai aikanaan kuulla kaupungilla liikkuessaan homottelua.

Asennemuokkaaja ja kohauttaja

Maanantaina 3. syyskuuta MTV3-kanavalla 15. tuotantokautensa aloittava "Salkkarit" on ollut eräänlainen uranuurtaja siinä, miten suomalaisissa television draamasarjoissa seksuaalivähemmistöön kuuluvia henkilöitä on esitetty. MetroLiven haastattelema Kalle Laitelaa näyttelevä Pete Lattu kokee, että Salatut elämät on tehnyt tärkeää työtä nostamalla homouden kaltaisia aiheita esiin. Hän kertoo olevansa ylpeä siitä, että on saanut olla sellaisessa työssä mukana.

Kallen roolia näyttelevää Pete Lattua haastateltiin Setan julkaisemaan Z-lehteen kevätkesällä 2000. Kansitekstinä oli "Laitelan Kalle kertoo tavallisen homon tarinaa". Itse juttu oli otsikoitu "Kalle on aivan tavallinen homo". Tuolloin Salkkarit oli pyörinyt ruudussa runsaan vuoden.

Jo Z-lehden haastattelussa Lattu mainitsee sarjan mahdollisuudet asennekasvattajana: "kakarat" saattoivat oppia näkemään homoseksuaalisuuden myönteisessä valossa pienestä pitäen, etenkin kun Kallen hahmo oli sympaattinen ja positiivnen henkilö - ja Latun mukaan todella tylsä, ellei hän olisi homo. Myös "peräkylien" kaapissa olevat nuoret homot saattoivat löytää Kallen kautta toivonpilkahduksen, kun Kalle hivuttautui ulos kaapista.

- En tiedä olisiko juttu enää nyt niin iso, mutta mielestäni oli erittäin hyödyllistä että silloin nuoret saivat nähdä erilaisia parisuhteen malleja, pohtii Lattu puolestaan hiljan tehdyssä MetroLiven haastattelussa.

Laitelan Kallen kaapistatulo ja armeijaanmeno ajoittuvat aikaan, jolloin Suomessa leivottiin lainsäädäntöä samaa sukupuolta olevien rekisteröidylle parisuhteelle.

Sarjan tuottaja Marko Äijö muistelee Ilta-Sanomissa reaktiota Kallen ja toisen pojan yli kymmenen vuotta sitten annettuun suudelmaan, ja toteaa maailman muuttuneen. Kyseessä oli ilmeisesti ensimmäinen homosuudelma suomalaisessa tv-sarjassa. Äijön mukaan palaute oli tuolloin rajua. Syntynyt kohu oli huomattavasti suurempi kuin sarjassa hiljattain nähdystä itsemurhayrityksestä.

Kiinnostava rooli

Z-lehden haastattelussa Lattu kertoi päätyneensä sarjaan Kalleksi puolivahingossa, käytyään siskonsa kehotuksesta koekuvauksessa. Vasta myöhemmin, rooliin valituksitulon jälkeen kerrottiin roolihahmon suuntautumisesta. Aikaa annettiin muutama päivä päättää, onko hän valmis sitoutumaan työhön kolmeksi vuodeksi. Latun mukaan Kallen homous teki roolin kiinnostavaksi ja roolin sopivaksi hänelle.

Lattu kertoi haastattelussa myös käyneensä joskus Helsingin homobaareissa, vaikka ei tehnytkään erityistä tutkimustyötä roolihahmoa rakentaessaan. Sarjan kuvausten vuoksi Annankadun DTM:ssä tehtiin myös kuvauksia, ja Lattu kertoi siellä olleen hauskaa ja paikalle haalittu avustajakunta sai haastettelussa Latulta kiitoksia.

Pete Lattu valmistui vuonna 2006 teatteritaiteen maisteriksi. Lattu on näytellyt esimerkiksi Ylioppilasteatterissa, Kansallisteatterissa ja hänet on nähty myös Apulanta-yhtyeen musiikkivideolla. Suuri yleisö muistaa Latun kuitenkin ennen kaikkea Salkkareiden Laitelan Kallena. MetroLiven haastattelussa Lattu kertookin, että sarjassa näytteleminen jätti häneen pysyvän leiman, mutta ensimmäinen rupeama sarjassa on ollut enemmän positiivinen juttu.

Vuonna 1979 syntynyt Lattu on siviilielämässään naimisissa ja kahden lapsen isä. Iltalehden haastatteleman Latun mukaan päätös paluusta oli pitkän harkinnan tulos. Nykyinen elämäntilanne ja paluu sarjaan sopivat kuitenkin hyvin yhteen. Vapaat illat ja viikonloput yhdessä perheen kanssa eivät ole kaikissa näyttelijän töissä itsestäänselvyys.

Kallen poistuttua vuonna 2001 Salkkareiden aktiivisista roolihenkilöistä lähtelmällä armeijasta löytämänsä Kuisman kanssa Brasiliaan, on sarjassa nähty muitakin sateenkaaren koskettamia henkilöhahmoja ja ihmissuhdekuvioita. Niistä ei kuitenkaan ole enää ollut varsinaiseksi kohuksi asti, vaikka juonikuvioista onkin keskusteltu netissä.

Miljoonayleisöjäkin saavuttanut Salatut elämät on pyörinyt MTV3-kanavalla vuoden 1999 alusta lähtien ja tällä hetkellä on varmaa sen jatkuminen ainakin vuoteen 2015 asti. Sarjan tapahtumat sijoittuvat Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevalle kuvitteelliselle Pihlajakadulle.

Salatut elämät nähdään MTV3-kanavalla arki-iltaisin kello 19.30.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mielenkiintoista.

Ihmisten rajut reaktiot yhteen ainoaan miesten keskeiseen suudelmaan kertovat konkreettisella tavalla asenneilmastosta valtakunnassa ja tietenkin noiden ihmisten suppeasta maailmasta. Minua himottaisi saada käsiini se 40 metriä telefaxia ja tehdä siitä jonkinlainen analyysi. Mihin tuo suudelma ihmisten mielissä eniten kajosi. Oletan uskonnollisten tunteiden olleen päällimmäisinä. Heidän maailmankuvansa tuntuu olevan yksi huterimmista.

Erääseen seikkaan en muista kenenkään kajonneen. Millä tavoin Kalle Laitelan armeijajaksot vaikuttivat tuon organisaation sisällä? Omalta varusmiespalveluni ajalta vuonna yksi ja kaksi, muistan asenteiden homoja kohtaan olleen kivikautisia. Siihen aikaan julkihomolle olisi tullut äkkilähtö armeijasta ja merkintä kantakorttiin. Joidenkin heteroiden kerrottiin silloin käyttäneen homokorttia vapautuakseen varusmiespalvelusta.

Asenteisiin vaikutetaan nykyisin monella tasolla ja tavalla. Televisio näyttää olevan suorin, suorasukaisin ja laajimmalle osuva vaikuttaja. Muistetaan Salkkareiden lisäksi myös TV2:n Suuri homoilta ja sen seurauksena mittavat jälkivaikutukset luterilaiseen kirkkoon.
  JuhaniV • 03.09.2012 06:43
En tiedä varmasti, mutta omana varusmiesaikanani vuonna kolme ja neljä pysyin tiukasti kaapissa (en varmaan ollut edes oikein sisäistänyt suuntautumistani). Sen sijaan vuosina viisi viiva kahdeksan, kyseisessä firmassa töissä ollessani (Huom! Kallen BF Kuismakin oli upseeri, yliluutnantti ;-P), ilmoitin asiasta niille esimiehille ja työkavereille, joita arvelin asian jollakin tapaa koskevan (turvallisuuspuolen työni takia, mahdoton kiristää). Vastaukset vaihtelivat "ai jaa, so what":ista "oot sä käyny DTM:ssä? Onks se niin hauska kun sanotaan?"-kommentteihin.
Että näin minun kohdallani silloin...
  Pete • 04.09.2012 18:19
"Äijön mukaan palaute oli tuolloin rajua."

Jatkuva, suorastaan neuroottinen kansan aivopesu alkaa siis kantaa hedelmää.

On totisesti irvokasta, että tämän ihmisten aivopesemisen välineenä käytetään heteroita, jotka ovat hyvännäköisiä ja normaaleja. Näin sitä tsippaduidaa rakennellaan kulisseja naapurintätien mieliin mukavista, hyvännäköisistä ja tasapainoisista homoista. Totuuttahan Seta & propagandatoverit eivät salli julkisiin medioihin päästää. Tai no, jos sitä joskus lipsahtaa, niin se on sitten sitä homovopiaa ja vihapuhetta.
  Blueriver • 04.09.2012 21:40
Blueriverillä on taas hallussaan ilman perusteluja varustettu Totuus. Todellinen Pravda.
  smo • 04.09.2012 21:44
"Jatkuva, suorastaan neuroottinen kansan aivopesu alkaa siis kantaa hedelmää."

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahhahhaa
  Havainnoija • 04.09.2012 21:50
Ja tietysti Blueriver vihaa edelleen itseään... sepä uutta. Eikö olisi jo aika hakea ammattilaisapua tuohon aggressiiviseen ja vainoharhaiseen muihin projisoituun homofobiseen itseinhoon? Se on niin noloa ja säälittävää, eikä se herätä terveen itsetunnon omaavissa ihmisissä muuta kuin vastenmielisyyttä.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 04.09.2012 21:52
Voi voi, te vain jaksatte valehdella itsellenne, mutta kai se on pakko että aatteen kulissit pysyvät pystyssä. Vähän kuin Deedeeärrässä olisi vuonna 1989. Näyttäkääpä minulle yksikin salkkarihomokuvaa vastaava henkilö, joka ei kärsi persoonallisuushäiriöistä, mielenterveysongelmista, alkoholismista, seksiriippuvuudesta, sitoutumiskyvyttömyydestä, ylipainosta tai esteettisestä rajoittuneisuudesta =)
  Blueriver • 05.09.2012 09:39
Blueriverin viesti on se, että hän provosoituu kaikista homoista, jotka eivät häpeä itseään niin kuin hän itse. Onpa kerrassaan pateettinen elämäntarina, byhyy. Mikset Blueriver kokeile vaikka eheytyspuoskarilla käymistä, jos pidät itseäsi homoutesi takia niin persoonallisuushäiriöisenä, mielenterveysongelmaisena, alkoholisoituneena, seksiriippuvaisena, sitoutumiskyvyttömänä, ylipainoisena ja esteettisesti rajoittuneena??? Kyseiset piirteet voisi vaikka lukea suomalaisten stereotyyppiseen kansanluonteeseen.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 05.09.2012 10:09
Mistäs noista itse kärsit, kun et kelpaa esimerkiksi, Blueriver? ;)
  dr (ei rekisteröitynyt) • 05.09.2012 10:18
Voi voi takaisin. Erityisen paha aallonpohja?
Taidamme asua eri planeetoilla.
(Onnekseni.)
  Rokkihomo • 05.09.2012 12:03
Ihan tyhmä kysymys mutta onko tämä "blueriver" homo? Jos on niin hänen elämänsä on varmaan hyvin tuskallista ja perverssiä. Toivottavasti kyseessä on kuitenkin vain jokin uskovainen kiihkoilija, joka yrittää levittää vihamielistä sanomaansa jopa ranneliikkeessä.

Kommenttia muokattu: 05.09.2012 klo 20:31
  Jakorasia • 05.09.2012 20:30
Ettei vain olisi Kallen pettämiskumppani ollut nainen. Nyt sitten uusi juonikuvio onkin se, miten Kalle on parantunut takaisin heteroksi. Siinä olisi "vähän" takapakkia Salkkareiden hyvälle historialle homoseksuaalien hahmojen osalta.
  Is • 05.09.2012 20:39
Jakorasialle tiedoksi, että nimimerkki Blueriverin katafraasi näissä keskusteluissa on "voi että taas hävettää olla homo!"
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 05.09.2012 21:44
"Katafraasi"

Anteeksi sivistymättömyyteni, mutta en hahmota tarkasti tuon sanan merkitystä. Homopallero, koska käytät sitä toistuvasti, niin olisi lukijaa kohtaan ystävällistä avata vierassanan merkitys. Kurkistin sivistyssanakirjaankin. Sitä löydy sieltäkään.
  JuhaniV • 06.09.2012 07:28
Joo, elikkä "katafraasi" taisikin tarkoittaa jotain vähän muuta. Vapaamuotoisesti pari kertaa suomentamani sana onkin "catchphrase" eli islulause tai tässä Blueriverin tapauksessa pikemminkin hokema, eikä "cataphrase". Kiitos Juhani kun huomautit. Käytän niin paljon sivistyssanoja, että joskus ne tahtovat ironisesti sekoittua.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 06.09.2012 10:25
Ei kun hei, tarkistin asian! "Cataphrase", eli "katafraasi" tarkoittaakin sitä mitä luulin sen tarkoittavan. Se on kai käytännössä sama kuin "catchphrase". Elikkä siis se tarkoittaa hokemaa, jonka joku tietty henkilö aina toistaa tai joka yleisesti toistetaan tietynlaisissa tilanteissa, siis niin kuin iskulause.

Tämä ei nyt kyllä liity millään lailla koko keskusteluun, mutta kunhan vastasin minulle esitettyyn kysymykseen. Katafraasi on tuntuu olevan erittäin harvinainen sana, joten ei ole mikään ihme, ettei Juhani löytänyt sitä edes sivistyssanakirjastaan. En oikeastaan edes ole varma, onko se virallinen suomennos...
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 06.09.2012 10:53
Olisikohan ikäänkuin väkisin suomennettu "catchphrase"?
  Pete • 06.09.2012 13:10
Sellainen juu :)
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 06.09.2012 14:12
Umpihomo, joka sattuu omaamaan tervettä kriittisyyttä omaa itseään ja viiteryhmäänsä kohtaan eikä usko kaikkea mitä Hesari, Seta tai Yle julistavat totuuksina. Minulle homous ei ole uskonto eikä totalitäärinen ideologia, jota käytetään välineenä tosiasioiden vääristelyyn, toisten ihmisten alistamiseen ja mielipiteenvapauden tukahduttamiseen, toisin kuin 99%:lle ranneliike- & setahomoista. Kuvittelette telaketjuideologianne edustavan koko homokansaa mutta jos vähän lähtisitte liikkeelle turuille ja toreille ja kyselisitte vähän nuoremmiltakin mielipiteitä niin eipä teille paljon tukea tulisi. Prideräähkät on aika out piireissä, u know.
  Blueriver • 06.09.2012 14:36
Nyt enää jäämme odottamaan Blueriverin kertomusta siitä, mitä "homous" sitten hänen mielestään on.

Itse en ole vielä tähän ikään törmännyt kehenkään, jolle homous tarkoittaisi 'uskontoa, totalitääristä ideologiaa, jota käytetään välineenä tosiasioiden vääristelyyn, toisten ihmisten alistamiseen ja mielipiteenvapauden tukahduttamiseen'. Ja aikamoisen liudan olen elämäni aikana homoja kohdannut.

Mutta kuten sanottu, odotan kiinnostuneena Blueriveriltä jonkinlaista omaa panosta tähän homokuvaan, ellei se tullut sitten tyhjentävänä jo tuolla ylempänä lausunnossa "persoonallisuushäiriöistä, mielenterveysongelmista, alkoholismista, seksiriippuvuudesta, sitoutumiskyvyttömyydestä, ylipainosta tai esteettisestä rajoittuneisuudesta".
  Public eye • 06.09.2012 15:08
Selkokielellä Blueriver yrittää siis sanoa, ellei joku sinisilmä sitä vielä tajunnut, että hänestä homofobia ei ole homofobiaa vaan homoja pitäisi saada syrjiä niin paljon kuin haluaa. Homojen tulee hänestä sietää mielivaltaa, mutta kaksinaismoralistisesti kenenkään ei tarvitse sietää homoja, tai ainakaan ainakaan homoja ei tarvitse tunnustaa täysivaltaisiksi kansalaisiksi. Jos homot vaativat tasavertaisia oikeuksia ja suojaa syrjinnältä tai minkäänlaista positiiviselta pihahtavaakin näkyvyyttä yhteiskunnassa, on se hänestä automaattisesti suvaitsematonta aivopesua ja propagandaa, joka loukkaa homofobien ihmisoikeuksia. On siinä meillä oikea irvokas olemattoman homo-opposition mallioppilas!

... Ja kaiken aikaa vääristelyn takana piileekin sitten vain rasismin ja homofobian kanssa flirttaileva amatööripunaniska, joka yhtenä päivänä tajusi olevansa itse homo...
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 06.09.2012 15:37
Vieläkin sivuun salatuista eläimistä. :)

Homopallero, mihin tarvitset sivistyssanoja? Ajatukseni omasta osallistumisestani keskusteluihin tms. on välttää sivistyssanoja ja tavoitella sitä, että jokainen lukija ymmärtäisi kirjoittamani tarkoittamallani tavalla. Jos käytän epätavallista sivistyssanaa, koetan avata sen saman tien.
  JuhaniV • 06.09.2012 17:40
Blueriverille ja muillekin hänen hengenheimolaisilleen totean, että olette joutumassa mielipiteinenne yhä ahtaammalle ja yksinäisemmiksi. Toki te voitte hillua internetissä jopa monen nimimerkin suojissa, kuten on tapahtunutkin. Se ei muuta mitään. Homot ovat tänä päivänä Suomessakin valtavirtaa. Kaapista ulostulo ei hetkauta muita kuin korkeintaan kaltaisiasi ihmisiä.

Salatut elämät on tosi hyvä tv-sarja siksi, että käsikirjoittajat ovat tuoneet kuvaan mukaan todellisen tuntuisia ihmisiä, homot siinä muiden mukana. Et mahda mitään sille, että yleinen käsitys on kääntynyt homoja myötäileväksi kaltaistesi ärhäkästä vastustuksesta huolimatta. Myös teidän käsityksenne on muuttunut, vaikkakin vuosia muita jäljessä jäljessä. Tiedän millä sanoilla kaltaisesi ihmiset kuvailivat homoja muutamia vuosikymmeniä sitten.
  JuhaniV • 06.09.2012 17:52
Sivistyssanat rikastuttavat kieltä. Minulla on vain yksinkertaisesti tapana käyttää niitä. Tarkoituksena ei ole hämmentää toisia keskustelijoita, eikä hämmentää.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 06.09.2012 18:38
Suosittelen jälleen Homopallerolle liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota, ne poistavat tehokkaasti angstia, patoutumia ja tarvetta tunkea ihmiset yhteen muottiin.

JuhaniV:llä puolestaan on ilmeisesti huomattavia luetunymmärtämisvaikeuksia. Kyse ei ole homojen vastustamisesta, vaan setalaisen mielipidefasismin ja pridepaatoksen torjumisesta. Ja etkö todellakaan tajua, miten absurdia on laittaa heteroita esittämään homojen ideaalikuvia, joita ei ole olemassakaan pelkästään homouteen sisältyvien negatiivisten piirteiden yleisyyden vuoksi? Olette todellakin pahempia kuin pahimmat uskikset.

Kommenttia muokattu: 06.09.2012 klo 21:25
  Blueriver • 06.09.2012 21:11
Sanoppa Blueriver pitäiskö homon olla sellanen, että pitää näytellä heteroa ulkopuolella ja vaan kodin sisällä saa olla homo? Tosin en määkää neitihomoista välitä. Ja jos oot homo miks sun pitää haukkuu porukkaa jotka on sisäistänyt ittensä, eikä turhaa siitä myöskää toitota? Ja lisäksi se, ettei olla tasa-arvoisia heteroihin nähden, väistämättä vetää tähän sun "propagointiin" ja "mielipidefasismii". Se et saadaa esim sama sukunimi ja avioliitto maistraatis, nii sitä pitää vielä "markkinoida" Sen jälkeen ei tartteta..
  Heat (ei rekisteröitynyt) • 06.09.2012 21:50
Blueriver, huomaan kirjoituksesi sävystä, että alat olla epätoivoinen väitteittesi kanssa. Alamäki on jo selvästi näkyvissä teksteistäsi. Myönnää se nyt julkisesti.
  JuhaniV • 06.09.2012 21:54
Ja minä puolestani suosittelen Blueriveriä kasvattamaan moraalisen selkärangan ja hankkimaan elämän. Et huijaa yhtikäs ketään tuolla show'llasi. Sinä et voi sietää, että homous esitetään sellaisena kuin se on: ihmisen piirteenä, jossa ei ole yhtään mitään vikaa, koska inhoat ja häpeät itse omaa homouttasi, vaikka sen kiellätkin. Mikään muu ei selitä absurdia ja aggressiivista reagointiasi Ranneliikkeen uutisointiin, niistä käytyihin keskusteluihin ja muita keskustelijoita kohtaan. Varmaan sisimmässäsi sinäkin tiedät, että jos kaikki homot käyttäytyisivät yhtä "itsekriittisesti", eli niin kuin alaslyödyt, homokammoiset luuserit, olisi homous edelleen kaapissa tai ehkä sinä toivot sitä, sillä silloinhan kaikki olisi niin kuin sinä (ja uskikset) haluaisit.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 06.09.2012 22:08
Homopallero, omintakeisuudet rikastuttaa kieltä, ei tekoviisaat sivistyssanat.
  Riquman1990 • 06.09.2012 22:25
Omintakeisuus kuten puhekielellä kirjoittaminen vai? Mitäpä jos Riquman jättäisit toisten kielen kommentoimisen väliin. Se ei ole oikein sinun lajisi, kuten ei myöskään rehellinen argumentointi.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 06.09.2012 23:04
Omintakeiset, suomenkieliset ilmasut, homopalleroinen. Ei muka-fiksuilta kuulostavat sivistyssanat.

Mikä rehellinen argumentointi? Missä yhteydessä? Missä keskustelussa?

Jospa sä homopalleroinen jättäsit arvostelematta toisen argumentointii, jos et sä pysty täsmäntään, mitä argumentointii sä tarkotat.
  Riquman1990 • 07.09.2012 12:30
Riquman, kultaseni, niin masokistisesti kuin minä "nauttisinkin" vääntää sinulle (jälleen kerran) rautalangasta mitä rehellinen argumentointi ja keskustelu tarkoittaa ja missä ja milloin et ole kuuna päivänä sellaista harrastanut, en kertakaikkiaan jaksa väitellä vihanneksen kanssa. Muistatko kun kerran yritimme käsitellä suurta ongelmaasi? Selvitäpä se ensin, luovu kaikista inhibitioistasi ja fiksaatioistasi erästä tiettyä asiaa kohtaan, niin katsotaan sitten sinä kaappihomopalleroinen!
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 07.09.2012 13:13
Blueriver, millä tavalla Salkkareiden homot tai ehkä pikemminkin heidän roolinsa edustavat Seta-homoutta?
  Harza • 07.09.2012 20:34
Seta-homo on mitä ilmeisemmin standardi-homo tai mittatikku. Uskikset ja muuta hengenheimolaiset tietävät sellaisen, mutta me muut emme. Haluaisin ehdottomasti tavata yhden kappaleen seta-homoa. Hänet voisi sitten asettaa vaikka näytille, aivan kuten metrin standardi jossakin Pariisissa. Meistä jokainen voisi käydä vertaamassa, täyttääkö missä määrin standardihomon mitat. Minua toki hieman pelottaa jo etukäteen etten pääse lähellekään homo-standardia. Ihminen on näet perin vajavainen.

Auttaisikohan kurssitus, jonka käyneillä olisi mahdollisuus seta-homo-lisenssiin?
  JuhaniV • 07.09.2012 22:01
Kannattaa käydä se peruskoulu loppuun ennenkuin alkaa syrjäytyä niin osaa ymmärtää lukemansa. Peruskoulun voi käydä loppuun myös myöhemmällä iällä erinäisissä instituutioissa.

Salkkarihomoissa ei ole mitään setalaista. Ne ovat vain (pro-setalaisiksi huijatuille) heteroille luotuja kuvajaisia ideaalihomoista, joita ei ainakaan Pridekulkueesta tapaa.

Ajattelumallinne on todella perverssi. Ikäänkuin en suomalaisena saisi kritisoida tai tuoda edes esille sitä, että Suomessa on paljon väkivaltaa tai että vanhuksia hoidetaan huonosti, koska väkivallantekijät ovat suomalaisia tai vanhusten hoidosta päättävät ovat suomalaisia. Teidän mukaanne pitäisi olla vain hiljaa koska muu on fennofobiaa. Sairasta. Mikä erottaa toimintanne totalitääristen diktatuurien ajattelutavasta?

JuhaniVlle vielä: Setahomoja on ehkä max. 10% homoista. Ja varjelkoon että niistä/teistä ei tule standardihomoja. Mieluummin katselen noita Salkkarien pilvilinnoja kuin Pekka Haaviston kalapuikkoja tai ranneliikkeen... no joo, jätän sanomatta.
  Blueriver • 08.09.2012 00:03
Voiko alemmas enää vajota? Aivan hävytöntä roskaa. Blueriverillä ei ole koskaan ollut, eikä tule koskaan ikinä olemaankaan mitään tekosyytä tuoda esille tai kritisoida mitään sellaisia epäkohtia, jotka ovat olemassa vain hänen omassa vääristelyssään ja valehtelussaan, saatika sitten käyttäytyä niin kuin käyttäytyy - eli provosoituu ilman mitään todellisuuteen pohjautuvaa syytä. Se ei lisällä valehtelulla ja vääristelyllä, eikä marttyyriksi heittäytymälläkään miksikään muutu, ei tässä todellisuudessa.

Ja nyt tämä homopalleroinen menee nukkumaan!
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 08.09.2012 01:08
Salkkareiden "pilvilinnaisuus" taitaa liittyä näyttelijöitten ulkonäköön, sillä ovathan nuo keskimäärin keskivertosuomalaisiin verrattuna paremman näköistä sakkia. Muutenhan noiden elämä ei minusta ainakaan vaikuta pilvilinnoissa elämiseltä. Kovastihan noilla tuntuu vaikeuksia elämässään olevan.
   (ei rekisteröitynyt) • 08.09.2012 11:06
Salkkareiden "pilvilinnaisuus" taitaa liittyä näyttelijöitten ulkonäköön, sillä ovathan nuo keskimäärin keskivertosuomalaisiin verrattuna paremman näköistä sakkia. Muutenhan noiden elämä ei minusta ainakaan vaikuta pilvilinnoissa elämiseltä. Kovastihan noilla tuntuu vaikeuksia elämässään olevan.
  Harza • 08.09.2012 11:07
Blueriverkö nyt on omakohtaisen kokemuksen kautta päätynyt siihen, että kaikki homot ovat persoonallisuushäiriöisiä, mielenterveysongelmaisia, alkoholisoituneita, seksiriippuvaisia ja sitoutumiskyvyttömiä? Ja nyt kauhistuu siitä, kun joku Kehtaa väittää, ettei näin olekaan. Otan osaa.
  dr (ei rekisteröitynyt) • 08.09.2012 13:33
Voi hyvänen aika teidän kanssanne. Juuri pyysin harjoittelemaan luetunymmärtämistä. En sanonut, että homoilla on kaikki nuo piirteet (konjunktio ja) vaan että ehdottomasta homoenemmistöstä löytyy jokin noista piirteistä. Dr unohti listasta kaksi merkittävää asiaa, esteettisen rajoittuneisuuden ja painoindeksin tuottamat haasteet. Tämä on totaalisen totta perstuntumatietoa jolle saatte vahvistuksen ihan itse pyörähtämällä homopiireissä. Siinä ei pitkiä haastattelututkimuksia tarvitse tehdä.

Homopallero-raukka on kuin - aiempia vertauksiani toistaakseni - Erich Honecker lokakuussa -89. Kulissit pystyssä vaikka väkisin. Ja vaaleanpunaiset rillit teipattuna jeesusteipillä punaposkiin. Suosittelisin tässä tapauksessa sinulle pikku kenttätutkimusta vaikka Hesan homoelämään ;)))
  Blueriver • 08.09.2012 20:12
Jaa-a, vaikea sanoa, koska kokemus noista homopiireistä (tainno lesbopiireistä omalla kohdallani, mutta kaipa homoja ja lesboja löytyisi aika samoista paikoista) on aika pyöreä nolla. Jos et pidä näiden "piirien" ihmisistä, niin kyllä potentiaalista parisuhde"materiaalia" löytyy kyllä niiden ulkopuoleltakin.

ps. mitä on esteettinen rajoittuneisuus?
  draconfly • 08.09.2012 20:56
Seinähullu se vain elää perverssissä marttyyrifantasiassaan. Göbbelskään ei tehnyt valheista todellisuutta, eikä perusteeton kommunistikorttikaan pelasta.

Blueriverin kulissit on jo kaadettu ajat sitten -nimimerkin takana oleva pöpipää on tekopyhä moralisti, joka homokammoisena provosoituu, kun oman viiteryhmän jäsenet eivät jaa hänen häpeäänsä homouttaan kohtaan.

Näin Blueriver yrittää asettua terveen itsetunnon omaavien homojen yläpuolelle:

Hän käskee homoutta puolustavia olemaan hiljaa ja syyttää heitä aivopesusta ja suvaitsemattomuudesta riippumatta siitä mistä on kyse, sitten hän puolustelee homofobiaa ja homojen syrjintää ja vielä lopuksi vertailee "setalaista vähemmistöä" homofobeihin ja kiihkouskovaisiin. Itse hän on esiintyvinään siinä keskellä jonain erotuomarina, joka on oikeasti puolueeton, kriittinen, suvaitsevainen ja diplomaattinen - kannattaa homojen tasa-arvoa (vaikkei koskaan suvaitsevuuttaan viitsi sitä ilmaista), mutta ymmärtää myös sen vastustajia??? HAHHAHHAA! Siis - PASKIN - VALHE - IKINÄ!!!

Tee universumille palvelus ja jätä nolo vastauksesi kirjoittamatta.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 08.09.2012 21:09
Voisiko tuo Blueriverin viime kommentti ylitttää kunnianloukkauksen rajat? Mää en löydä kyllä mitää noista edellämainituista "piirteistä". Vähän sivistyneempää kirjoittelua. Aika törkeää haukkua epäsuorasti tuikituntematonta ihmistä mielenterveysongelmaiseksi...
  Heat (ei rekisteröitynyt) • 08.09.2012 22:18
Katselin tänään sarjaa ensimmäistä kertaa sitten joskus 2000, enkä tiedä mitä ajatella... olen hämmentynyt. Mikä tämän homovyörytyksen tarkoitus oikein on??

Kommenttia muokattu: 28.05.2013 klo 20:33
  Rox2010 • 28.05.2013 20:27
Joku taas valitti:
"Mikä tämän homovyörytyksen tarkoitus oikein on??"

Sinun täytyy purkaa paineesi ohjelmaa välittävälle tv-kanavalle.
Mikä on muuten jatkuvan kitinäsi tarkoitus?
  Havainnoija • 28.05.2013 21:27
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy