ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksan uusi avioliittolaki ”kaikkien avioliitto” mahdollisesti päätyy perustuslakituomioistuimeen

vaeltaja2006 • 03.07.2017 01:15 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Saksan perustuslakituomioistuin sijaitsee lounaisessa Saksassa, Karlsruhessa. Talo on suojattu vahvoin panssariaidoin ja kameroin.
Yhä useammat Saksan kristillisdemokraatit vaativat, että uusi avioliittolaki eli ”kaikkien avioliitto” viedään Karlsruhen perustuslakituomioistuimeen. Tasa-arvoa vaatineet puolueet hätäilivät eivätkä sallineet laajaa keskustelua isosta uudistuksesta.

Liittovaltion sisäministeri Thomas de Maizière (kristillisdemokraatit CDU) uskoo, että heillä tulee olemaan menestystä Karlsruhessa. Lakimuutos olisi vaatinut perustuslain muuttamista.

Avioliittolaki muutettiin nopeasti Saksan parlamentissa, mutta jos siitä valitetaan perustuslakituomioistuimeen, aikaa voi kulua kuukausia tai vuosia.

Tärkein peruste, jolla nyt yritetään kumota ”kaikkien avioliitto” on se, että perustuslakituomioistuin on tällä vuosituhannella jo kolme kertaa päättänyt, että avioliitto on miehen ja naisen liitto. Viimeksi sellainen päätös tehtiin vuonna 2014.

Juridisesti kysytään: Onko yhteiskunnassa avioliiton käsite muuttunut niin ,että perustuslakituomioistuin voi luopua edellisistä päätöksistään. Onhan kulunut vain kolme vuotta viimeisimmästä päätöksestä, jonka mukaan avioliiton solmivat mies ja nainen.

Edellinen perustuslakituomioistuimen presidentti Hans-Jürgen Papier sanoo Spiegel-lehden mukaan, että mitään olennaista muutosta yhteiskunnassa ei ole tapahtunut. Perustuslakituomioistuin on tehnyt monia hlbt-ihmisille myönteisiä päätöksiä, mutta koko ajan on todettu, että avioliitto on vain naisen ja miehen välinen liitto. Jos avioliittoa muutetaan, on ensin muutettava perustuslakia.

Bonnissa asuva perheoikeuden asiantuntija Nina Dethloff on toista mieltä. Perustuslaissa ei mainita, että avioliitto olisi vain miehen ja naisen liitto. On selvää, että aikana, jolloin homoseksuaalisuus oli rangaistavaa, ei voitu kuvitellakaan, että homoparit joskus haluaisivat naimisiin. Perustuslaki on peräisin siltä ajalta. Nykyään avioliitto ei enää ole suvunjatkamisinstituutio vaan keskinäisen vastuun ja huolenpidon liitto. Tämä yhteiskunnallinen muutos näkyy parlamentin äänestystuloksessa.

On odotettavissa, että perustuslakituomioistuin joutuu kutsumaan koolle koko 16 tuomarin päättävän kokouksensa. Jos yli puolet jäsenistä on vanhan tulkinnan kannalla, uusi ”kaikkien avioliitto” pyyhitään yli.

Valituksen perustuslakituomioistuimeen voivat tehdä vain liittohallitus, jonkin osavaltion hallitus tai neljäsosa parlamentin jäsenistä. Yksittäinen ihminen voi valittaa vain, jos hän voi osoittaa perusoikeuksiensa kärsivän jostain lainsäädäntötoimesta. Samaa sukupuolta olevien avioliitto ei varmaankaan loukkaa kenenkään yksityishenkilön oikeuksia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jos olisi selvää, että avioliittolain muutos edellyttäisi Saksassa perustuslainmuutosta eli siis kahden kolmanneksen enemmistöä kummassakin liittoparlamentin kamarissa, miksi CDU/CSU vuosikausia tuhlasi aikaa omantunnonäänestysten estämiseen kiristämällä paitsi omia edustajiaan myös hallituskumppaneitaan?

Tietääkseni kahden kolmasosan enemmistöä ei lakimuutoksen puolesta ole ollut olemassa edustajien joukossa. Miksi kristilliset tahtoivat ehdoin tahdoin estää lakia menemästä läpi yksinkertaisella enemmistöllä, jos se nyt heidän mukaansa olisi kuitenkin tyssähtänyt tarvittavan määräenemmistön uupumiseen?

Ristiriitainen toiminta kielii siitä, että unionissakin taidetaan tietää, ettei perustuslain muotoilussa ole mitään eksplisiittistä, joka lainmuutoksen myötä muuttuisi.
  Homopallero • 03.07.2017 13:08
kristillisdemokraatit: "Tasa-arvoa vaatineet puolueet hätäilivät eivätkä sallineet laajaa keskustelua isosta uudistuksesta."

Voi että kun noilla kristityillä on valehtelu verissä. Asiastahan on keskusteltu laajasti Saksassa jo vuosikausia. Mutta kun tuohon uskomukseen suuntautuneitten piirissä on niin korvat, silmät, suut tukossa uskomuskaapissaan, kun todellisista asioista on kyse.

Saksan kristillisdemokraatit voisivat paneutua sen pähkimiseen, ovatko uskomuksensa jumala ja avioliiton ulkopuolella siitetty profeettapoju avioliitossa ja kenenkä kanssa, vai onko noilla kyse vain ikisinkku-uskonnosta, joka siksi vastustaa avioliittoja.
  human • 04.07.2017 10:21
Liittohallitus ei kuulemma ole viemässä hyväksyttyä avioliittolain muutosta perustuslakituomioistuimeen, koska liittokansleri Angela Merkel vastustaa. Neljäsosa liittopäivien edustajista (158) tuskin myöskään, koska ei olisi soveliasta, että ensin annetaan vapaus äänestää omantunnon mukaan, mutta kun tulos ei miellytä, niin vedetään oikeuteen.
Ainoa mahdollinen näillä näkymin on Baijerin osavaltio ja sitä johtava vanhoilliskristillinen CSU, joka on Merkelin CDU:n sisarpuolue. Senkin pitää ensin päästä omissa riveissään yhteisymmärrykseen, joten kanne tai valitus tuomioistuimeen viipyy joka tapauksessa. Baijerin äärikatolinen pääministeri Horst Seehofer, joka on eturivissä valituksella uhkaamassa, elää uutisten mukaan itse täysin vastoin kirkkonsa oppeja, sillä hän on toista kertaa naimisissa, hänellä on avioliiton ulkopuolinen lapsi syrjähypyn seurauksena ja muuta.

Uutisessa mainitun tuomioistuimen ex-presidentin tai -tuomarin Hans-Jürgen Papierin (fi paperin) ja sisäministeri Thomas de Maizièren jutut ovat scheissea, joten niistä ei kannata välittää. Perustuslaissa avioliittoa ei ole määritelty naisen ja miehen väliseksi. Avioliitosta ja perheestä sanotaan, että ne kuuluvat valtiovallan erityisen suojelun piiriin (artikla 6) ja perustuslakituomioistuimen päätöksen mukaan artikla koskee myös sateenkaariperheitä.
Liittotasavallan perustuslaki, muutettu viimeksi 2014:
www.gesetze-im-internet.de
Käsitykseni mukaan tuomioistuin ei ota fundisten valitusta käsittelyyn lainkaan tai sitten hylkää sen pikaisen käsittelyn jälkeen.

Imperiumin vastaisku
Saksan evankelinen kirkko (EKD) suhtautuu melko myönteisesti parlamentin päätökseen. Katolisen kirkon piispat olivat repäistä viittansa parlamenttiäänestyksen jälkeen. Ukkelit uhkaavat viedä lain oikeuteen yms., koska heidän mielestään yhdenvertaisuus hävittää sananvapauden ja lisäksi tuhoaa avioliiton, perheen ja lopulta koko Saksan.
Katolisen kirkon ”perhettä puolustavat” piispat kokoustivat toukokuussa Roomassa juonien keinoja taistella aborttioikeutta ja homoavioliittoja vastaan, jotka kardinaali Carlo Caffarran mukaan ovat paholaisen luomuksia. Kuvassa Caffarra saapumassa ylipappien kokoukseen. Puuttuu enää Star Warsin musiikki:
www.queer.de

Kommenttia muokattu: 05.07.2017 klo 01:24
  Havainnoija • 05.07.2017 00:38
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy