ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Saksan äärioikeisto valitsi lesbon kasvoikseen

jnsto • 23.04.2017 21:56 • 6 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Saksan äärioikeisto nosti puoluekokouksessa 23.4.17 avoimesti homoseksuaalin Alice Weidelin kärkihahmokseen iäkkään Alexander Gaulandin ohella. Nykyinen puoluejohtaja Fauke Petri ei tätä kirjoitettaessa ole eronnut, mutta Weidel ja Gauland ovat kärkihahmoja syksyn vaaleissa. AfD oli koolla Kölnissä. Äärioikeistovastaiset mielenosoitukset olivat laajoja ja Saksan poliisi joutui suojelemaan puoluekokouspaikalle meneviä delegaatteja.

Weidel on paitsi avoimesti homoseksuaali, myös nuori ja talousliberaali. "Vaihtoehto Saksalle" on Kölnin kokouksen jälkeen yhtä äärioikeistolainen kuin tähänkin saakka, mutta homofobia on väistynyt arsenaalissa taaemmalle. Mustassa housupuvussa Kölnin puoluekokouksen lavalla esiintynyt vaaleatukkainen Widel, 38, edustaa puolueelle uutta profilointia. Syksyn toinen AfD-kärkihahmo Alexander Gauland on 76-vuotias.

AfD:n puoluekokousta on varmaan seurattu Suomen perussuomalaisten piirissä tarkasti. Suomessa homofobian koti lienee poliittisessa kannatuspohjassa yhä keskeisimmin kristillisdemokraatit, joskin heidän nykyinen puheenjohtajansa on aiheen keskeisyyttä häivyttänyt. Perussuomalaisissa ennakkoluuloinen suhtautuminen homoseksuaaleihin on ollut sydämen asia väistyvälle puheenjohtaja Timo Soinille, mutta uutta puheenjohtajaa kanta ei välttämättä sido.

AfD ei ole suoranaisesti ollut PS:n aateveli, ja PS on viime vuosina halunnut korostaa verrattavuuttaan esimerkiksi Britannian konservatiiveihin. Mutta kesän ratkaisuissa Jyväskylässä PS mahdollisesti lähestyy manner-Euroopan oikeistolaisia mm maahanmuuttokriittisyydessään. Samalla se voi jättää homofobian liputtamisen vähemmälle.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ehkäpä Sonin jälkeistä seuraavaa jytkyä juhlitaan Bottan sijaan Herculeksessa.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 24.04.2017 00:10
Ai miten lesbon voi vallita? Jotenkin vasten tahtoaanko tuo muide on mukana? Kun huomioi, miten ylimielinen sävy näissä jutuissa aina on, niin vois edes kirjoittaa oikein. Mitä muuten tuon eukon tilaisuudessa käyttämä vaate liittyy mihinkään?
  Totuuden Laukaus (ei rekisteröitynyt) • 24.04.2017 07:55
Pahoittelen taippausvirheitä. Nämä jutut ovat asianharrastusta eikä esim tuossa sunnuntai-illan tilanteessa ollut aikaa edes lukea toistamiseen. Vaateasia oli noteerattu Saksan mediassa, jotta siellä seurasin, tosin en edes Kölnissä. "Pikkumustatyyli" oli kai uutta AfD:ssä. Ylimielisyys on sitten lukijakokemus.
  jnsto • 24.04.2017 14:52
Jokohan Saksan AfD avoimesti kertoo että sakalaisten kristittyjen keskuudesta noussut natsi-ideologia oli nimenomaan ääri-kristillinen ja aikanaan Euroopan "isis". Vai onkohab AfD vielä kyvytön faktojen osalta?

Onhan persuilla ollut Tynkkys-tyrkkynä avoimesti biseksuaali, mutta silti homo-avioliitto-fobinen nuorisojohtaja.

Ja mitä persujen jatkoon tulee, niin Halla-aho ainakin on homofobinen.
Ja Sampo Terho on vastustanut yhdenvertaisia oikeuksia. Alkuvuodestakin hän äänesti Eduskunnassa persujen kannattaman, yhdenvertaisen avioliiton torppaamisyrityksen puolesta.

Kuntavaalikoneessa kysymykseen "Homo- ja lesbopareilla pitää olla samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla."
Jussi Halla-aho vastasi eri mieltä ( www.vaalikone.fi )
samoin Sampo Terho vastasi eri mieltä ( www.vaalikone.fi )
He tuolla myös molemmat kannattavat ns. "perinteisiä arvoja, kotia uskontoa isänmaata". Siitäkin huolimatta etteivät he kuitenkaan kannata suomenuskoa, vaan Lähi-idän maahanmuuttaja-kristinuskomusta :D

Joten jos he siirtyvät persujen uskonjohtajiksi, niin tuskinpa hlbt-asenteissa paavi-Soinin aika petraantuu.
Mikäli he yrittävät agitoida hlbtiq-ihmisiä uskontopuolueensa kannattajiksi, niin kannattaa sitten perätä heiltä, mitä he aikovat tehdä Venäjän, Ugandan, Nigerian,... umpikristillisten hlbtiq-vainoamis -tilanteitten suhteen?

Euroopassa radikaali-populistisissa ääri-oikeistopuolueissahan harrastetaan ristiriitaisuutta, kuten esim. Marine Le Pen, joka tuttuilee islamia vastaan, vaikka hän itse on katolilainen, eli hän itse kumartaa vatikaanin harrastamaa naisten alentamista ja homofobiaa - ja Marine Le Pen myös karsastaa juutalaisa.

Kommenttia muokattu: 24.04.2017 klo 15:29
  human • 24.04.2017 15:00
Mielenkiintoista seurata miten lesbon käy. Hyvä veto puolueelta kiillottaa julkikuvaansa ja saada ehkä lisää kannatusta esim. pakolaisia vastaan, mutta kuten muissa vaaleissakin on nähty, ei mitään huippukannatusta äärioikeisto ole saanut.

Lisäksi on kyllä aika eri asia valita lesbo ehdokkaaksi kuin sitten äänestää häntä - ei koira karvoistaan pääse ja luulen, että moni puolueen jäsen varmasti valitsee mielummin minkätahansa vanhuksen kuin lesbon/homon puoluejohtajakseen.

Tiedostan hyvin, että parhaiten asioita yleensä muuttaa 'sisältäpäin' eli osallistumalla itse aktiivisesti vaikutettavan kohteen toimintaan, eikä vain ulkoapäin saarnaa ja arvostele vihollistaan, kuten tapana usein on. Mutta vaatii kyllä aika paljon osallistujalta, tässä tapaukseuksessa tuolta lesbolta, olla mukana puolueessa, jossa puoluetoverit hetkeä aikaisemmin ovat haukkuneet ja tuominneet homoja useissa yhteyksissä. Ilmeisesti lesbon ajatusmaailmassa sitten jokin muu asia, esim. pakolaisviha, on sitten niin paljon voimakkaammin esillä, että aikaisempi homoviha jää taka-alalle ja lesbo antaa sen anteeksi....

Hmmm, ehkä tämä vain taas kerran osoittaa, että seksuaalinen suuntautuminen on vain yksi osa persoonaa ja vaaleissa ei välttämättä kannata äänestää jotain vain sen takia, että hän on homo/lesbo!
  pekka.punavuori • 25.04.2017 10:28
Eurooppalainen vasemmisto ja vihreät, mutta myös liberaaliporvaristo, ovat eri syistä olleet varsin hiljaisia Euroopan segregoituvissa lähiöissä ilmenevästä ja tietyllä uskonnollis-poliittisella ideologialla perustellusta homofobiasta ja hlbti-ihmisten hankalasta tilanteesta noissa yhteisöissä, mikä on tarjonnut kansallis-populisteille ja oikeistoradikaaleille tilaisuuden esiintyä sateenkaari-ihmisten puolustajina. Nyt on AfD nähnyt tämän sauman. Suomessa kylläkin täkäläiset rasistiset, kansallis-radikaalit tai -populistiset liikkeet ja puolueet ovat esiintyneet enemmän tai vähemmän homofoobisina.
  decoctor Sokal (ei rekisteröitynyt) • 26.04.2017 16:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy