ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Ruotsi jälleen Spartacus-matkaoppaan maavertailun ykkönen

Sami Mollgren • 02.03.2014 19:11 • 6 kommenttia. VAPAALLA

Homoille suunnattua Spartacus-matkaopasta on julkaistu vuodesta 1970 lukien.
Spartacus julkaisi helmikuun viimeisenä päivänä vuosittaisen katsauksensa 138 maailman maiden paremmuudesta sateenkaarinäkökulmasta.

Maiden järjestys määräytyy sen mukaan, miten maan lainsäädäntö ja yhteiskunnallinen ilmapiiri suhtautuu seksuaaliseen moninaisuuteen.

The Spartacus International Gay Travel Index 2014 -vertailun kärkipaikalla on jälleen Ruotsi yhdeksällä pisteellään.

Jaetulla toisella sijalla (8 pistettä) ovat Belgia, Ranska, Alankomaat ja Iso-Britannia. Kuudennen sijan (7 pistettä) jakavat Kanada, Tanska, Islanti ja Uruguay. Kymmenentenä ovat Uusi-Seelanti, Norja ja Espanja. Viidellä pisteellään sijalla 13 ovat Itävalta, Saksa ja St. Maarten.

Suomi on neljällä pisteellään jaetulla 16. sijalla yhdessä Argentiinan, Luxemburgin, Portugalin ja Sveitsin kanssa. Suomen sijoitusta pudottavat avioliitto- ja adoptiolainsäädännön syrjivyys, puutteet syrjintäsuojalainsäädännössä ja hlbti-markkinoiden vähäisyydessä.

Kolmella pisteellään sijan 21 jakavat Australia, Brasilia, Tsekki, Viro, Ranskan Polynesia, Grönlanti, Irlanti, Slovenia ja Etelä-Afrikka.

Vuoden 2013 listaan verrattuna Panama, Taiwan, Fiji, USA, Brasilia, Thaimaa, Chile, Malta ja Uusi-Seelanti ovat nostaneet sijoitustaan merkittävästi. Taustalla sijoitusten paranemisessa ovat samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliittojen hyväksyminen ja syrjintäsuojan paraneminen. Edellisvuoteen verrattuna suurin sijoitustaan pudottanut on Intia, jossa homoseksuaalisuus on kriminalisoitu uudelleen.

Sijoituksen taustalla on neljäntoista pisteytettävää asiaa. Sijoitusta listalla nostavat syrjintäsuojalait, parisuhdelainsäädännön tasa-arvoisuus, adoptio, sateenkaarivähemmistölle suunnattu markkinointi ja yhtenevät suojaikärajat heterosuhteisiin nähden. Sijoitusta taas heikentävät uskonnollisuuden vaikutus, hiv-statukseen liittyvät matkailurajoitukset, seksuaalivähemmistöjä sortavat lakipykälät, homoseksuaalisuuden määrittely laittomaksi, pride-kiellot ja yleinen vihamielisyys. Näiden lisäksi homoseksuaalisuuden vuoksi annetut syytteet, murhat ja kuolemantuomiot alentavat sijoitusta listalla.

Itsenäisten valtioiden lisäksi USA:n osavaltiot on pisteytetty erikseen, sillä USA:ssa osavaltioiden välillä on merkittäviä eroja. Kokonaisuutena USA sai kaksi pistettä ja on sijalla 30 yhdessä esimerkiksi Israelin ja Thaimaan kanssa. USA:n pääkaupunki Washington DC sekä Kalifornian, Massachusettsin ja New Yorkin osavaltiot saivat 8 pistettä ja listan toisessa päässä olevat Alabama ja Pohjois-Carolina saivat kolme miinuspistettä.

Valtioiden luettelon peränpitäjä on Iran. Häntäpään maita ovat myös Arabiemiraatit, Venäjä, Jordaia, Jamaika, Tansania ja Nigeria.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Muuten sitten matkakohteena Ruotsi ei kyllä ihan kärkikastiin yllä.
  human • 02.03.2014 23:33
Tuo on toki hyvinkin suuresti mielipidekysymys. Henkilökohtainen kärkikasti riippuu varsin suuresti siitä, mitä matkaltaan on etsimässä.
  smo • 03.03.2014 06:47
"Henkilökohtainen kärkikasti riippuu varsin suuresti siitä, mitä matkaltaan on etsimässä."

Tuskin ainakaan homoiluseuraa. Sitä löytyy kotimaastakin tarpeeks. Eikä välttämättä missään maassa (edes Ruotsissa) kannata avoimesti julistaa homouttaan, jos ei välttämättä haluu saada nenäänsä kipeeks.
  Riquman1990 • 03.03.2014 17:23
Minä en lähtisi missään yleisellä paikalla yksinäni julistamaan avoimesti yhtään mitään. Aiina löytyy kuitenkin joku jota se minun julistamiseni ei miellytä, ja itse asiassa pakonomaiset julistajat ärsyttävät itseänikin aika paljon. Tosin kyllä jätän nenät siitä huolimatta aivan entiselleen.
  Public eye • 03.03.2014 17:44
Suurin osa ei kuitenkaan valitse matkakohteitaan homokysymysten perusteella, vaan ihan muista syistä.
  Riquman1990 • 03.03.2014 18:23
Kohteiden homomyönteisyys on kyllä hlbti-matkatutkimusten mukaan merkittävä asia, joskaan ei tietenkään ainoa. Turvallisuus ja oman viiteryhmän kanssa kosketuksissa oleminen on monille tärkeää. Matkakohteessa halutaan viettää vapaata ilman syrjinnän tai pahimmillaan väkivallan uhkaa.
  smo • 03.03.2014 18:32
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy