ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ruotsi: Homopariskuntaa vainotaan

vaeltaja2006 • 05.03.2014 15:39 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Kinnan polliisilaitos Googlemapsin kuvissa
Länsi-Ruotsissa Kinnan taajamassa, n. 40 km Göteborgista kaakkoon homopariskunta on joutunut vainon kohteeksi. Ensin helmikuun alkupuolella auton kylkeen raavittiin sana "bög" ja sukuelimen kuva. Kun tapaus nousi julkisuuteen, paikkakunnalla järjestettiin tukitapahtuma, johon osallistui 300 paikkakuntalaista. Viime lauantai-iltana toinen miehistä oli ulkoiluttamassa koiraa, kun 2-3 miehen joukko pahoinpiteli häntä. Joukkio myös huuteli herjauksia kuten "bögjävel". Myös koiraa potkittiin, ennen kuin miehet pakenivat.

Poliisi otti vastaan rikosilmoituksen, mutta ei ryhtynyt mihinkään esitutkintaan. Poliisi sanoo, että tapaus on merkitty viharikokseksi, mutta kun rikoksentekijät eivät jättäneet mitään jälkiä, ei ole mitään tutkittavaa. Jos jotain uutta ilmenee, asia otetaan tutkittavaksi. Poliisilla ei ole resursseja ruveta aktiivisesti etsiskelemään silminnäkijätietoja ja koputtelemaan oville.

Läheisen Boråsin homojärjestön puheenjohtaja Sara Teddi Gelander ihmettelee QX:n mukaan, miten tulisi toimia, jos poliisi ei ota vakavasti. Kenen puoleen on käännyttävä? Myös kunnanjohtaja on ottanut kantaa, ja ilmaissut, että tällainen asia ei kuulu kunnalle. RFSL:n mukaan kunnanjohtajan pitäisi ainakin tuomita tapahtuma.

Maanantaina poliisi aloitti kuitenkin esitutkinnan, haastatteli pahoinpideltyä ja teki teknisen tutkinnan tapahtumapaikalla. Poliisista rikostutkija kertoi, että viikonloppuna varmaankaan ei ollut resursseja ryhtyä kiertämään ovilla. Töissä oli vain kaksi tutkijaa. Mitään jälkiä ei ole löytynyt. Periaatteessa, kun ilmoitus poliisille tehtiin, silloin normaalisti kysytään, onko tarvetta olla yhteydessä rikosuhri- ja sosiaaliviranomaisiin. Tietenkin poliisi suhtautuu tapaukseen vakavasti kuten muihinkin rikoksiin.

RFSL Boråsin toimitiloja päin on aikaisemmin heitelty kiviä ja henkilökuntaa kadulla on nimitelty, mutta muuta vakavaa ei ole esiintynyt. Nyt tilanne tuntuu vakavammalta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Se on nyt Spartacuksen pudotettava Ruotsin sijoitustaan.
  human • 05.03.2014 18:28
Jollei puututa niin tulee lisääntymään kyseisessä kunnassa ja sen lähiympäristössä varsinkin tämä touhu.

Kommenttia muokattu: 05.03.2014 klo 19:15
  puppeliassi • 05.03.2014 19:15
Haiskahtaa kovasti muslimien jutulta. Erityisesti koiran potkiminen viittaa tähän. Göteborgissa on todella paljon maahanmuuttajia ja Kinna on yksi maahanmuuttajalähiö siellä.

Tätä samaa homojen häiriköintiä on alkanut esiintymään kaikkialla missä on paljon maahanmuuttoa. Homot eivät ole yksin vaan myös juutalaisia savustetaan ulos monelta paikkakunnalta.

On vain ikävä tosiasia, että homojen näkökulmasta maahanmuutto, etenkin lähi-Idän seuduilta ei ole mikään hyvä trendi.
  Tosiasiat (ei rekisteröitynyt) • 07.03.2014 13:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy