ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin LGBT-genre sisältää kymmenen elokuvaa

Sami Mollgren • 11.09.2014 00:08 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

27th Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 18. - 28. syyskuuta 2014.
Syyskuun loppupuolella Helsingissä järjestettävä elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa on tänäkin vuonna ottanut ohjelmistoonsa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä sivuavia elokuvia.

Otsikon "LGBT-genre" alla on kymmenen filmiä.

27th Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 18. - 28. syyskuuta. Vuodesta 1988 vuosittain järjestetty elokuvafestivaali on Suomen suurin. Elokuvafestivaalia järjestää Helsinki International Film Festival ry, ja se toteutetaan Helsingin kaupungin ja Suomen elokuvasäätiön tuella.

Lipunmyynti käynnistyy torstaina 11. syyskuuta.


LGBT-genren elokuvat:

Jeffrey Schwarzin ohjaamassa yhdysvaltalaisdokumentissa I am Divine (2013) nähdään tarina siitä, miten Harris Glenn Milsteadista tuli Divine - filmi-ikoni, näyttämötähti ja diskolaulaja.Ilppo Pohjolan dokumentti Daddy And the Muscle Academy Tom of Finlandista eli Touko Laaksosesta valmistui vuonna 1991 hieman ennen Laaksosen kuolemaa. Dokumentissa käsitellään esimerkiksi taiteilijan merkittävää vaikutusta kuvataiteeseen ja pop-kulttuuriin.


Ádám Császin ohjaamassa saksalais-unkarilaisessa elokuvassa Land of Storms tositapahtumiin perustuvaan tarinaan kuuluu jalkapalloura, paluu kotiseudulle Unkarin maaseudulle, miesten välinen kolmiodraama ja päälle paikallisen maalaisväestön homoviha.New Yorkiin sijoittuvassa Ira Sachsin ohjaamassa elokuvassa Love Is Strange pitkään yhdessä olleet miehet pääsevät vihille, mutta rahahuolten vuoksi pariskunta joutuu etsimään yösijansa ystävien ja sukulaisten nurkista.Me, Myself And Mum on Guillaume Galliennen kirjoittama, ohjaama ja tähdittämä palkittu komedia vuodelta 2013.Karim Aïnouzin ohjaama Praia do Futuro sijoittuu Brasilian FOrtalezaan ja Saksan Berliiniin.David Lambertin ohjaamassa belgialais-kanadalaisessa elokuvassa All Yours vuodelta 2014 aiheena on kolmiodraama: keski-ikäinen belgialaisleipuri auttaa argentiinalaisen miehen pois kotimaastaan, joka puolestaan päätyy suhteeseen leipomossa työskentelevän yksinhuoltajaäidin kanssa.


Ester Martin Bergsmarkin ohjaamassa Tukholmaan sijoittuvassa elokuvassa Something Must Break on aiheena seksuaalisuus, sukupuoli, oma identiteetti ja suhde omaan identiteettiin.Sini Andersonin ohjaama dokumenttifilmi The Punk Singer kertoo laulaja, lauluntekijä, kirjoittaja ja feministiaktivisti Kathleen Hannasta.Panos H. Koutrasin ohjaaman elokuvan Xenia tarina sijoittuu Ateenaan. Päähenkilöt ovat albaniankreikkalaiset veljekset.

Pelkästään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin keskittyvä Vinokino-elokuvafestivaali järjestetään Helsingissä 7. - 9. marraskuuta. Turun seudun Setan järjestämä Vinokino järjestetään myös Turussa 24. - 26.10., Jyväskylässä 24. - 25.10., Oulussa 25.10. - 26.10 ja Tampereella 30.10. - 2.11..


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ohjelmistosta löytyy myös ainakin yksi muukin 'pink-leffa': homo-ohjaaja Bruce LaBrucen Gerontophilia, 18v kundin ja vanhuksen rakkaustarina
  pexi (ei rekisteröitynyt) • 20.09.2014 14:40
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy