ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

QX Gay Gaala 4. helmikuuta Helsingissä

Sami Mollgren • 15.12.2014 01:06 • päivitetty: 02.01.2015 09:06 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
QX Gay Gaala järjestetään Suomessa toista kertaa keskiviikkona 4. helmikuuta 2015, paikkana on Savoy-teatteri Helsingin keskustassa. Tapahtuman juontaa Maria Sid.

- Juuri tänä vuonna Gaala tuntuu erityisen juhlavalta. Tulossa on suuri juhla tasa-arvoisuuden ja arvostuksen puolesta, sanoo Sid.

QX Gay Gaala juhlistaa suomalaista sateenkaarikulttuuria, henkilöitä, esikuvia ja tahoja, jotka ovat vuonna 2014 puheillaan tai teoillaan auttaneet tekemään Suomesta meille kaikille parempaa paikkaa asua ja elää. Tai vain viihdyttäneet meitä ja laulaen ottaneet paikkansa sydämessämme. Tai luoneet meille paikan juhlia työpäivän jälkeen.

- Vuoden homo -palkinto on palkinnoistamme tärkein, ja siihen liittyy paljon tunteita ja vahvoja mielipiteitä yhteisömme sisällä, kertoo Gaalan tuottaja Sami Montell.

Ehdokkaat vuonna 2015

Vuoden homo, bi tai trans -sarjassa kilpailevat kansanedustajat Jani Toivola ja Oras Tynkkynen, uimari Ari-Pekka Liukkonen, radiojuontaja Laura Haimila sekä "Tämän kylän homopoika" -bloggaajana tunnettu Eino Nurmisto.

Vuoden dragiksi on ehdolla Putous-viihdeohjelmassa esiintynyt Antti Holma, jonka suosittu sketsihahmo Kissi Vähä-Hiilari sijoittui syksyn 2014 Putouksessa lopulta toiseksi. Sarjan muut ehdokkaat ovat Jukka Kuronen, Ville Kekäläinen (Linnea von Kattendam), Marko Vainio (Divet), Jyrki Karttunen (Jeminana monta elämää) ja Petri Svahn (Kalkkuna).

Holma kilpailee myös vuoden kotimaisen romaanin sarjassa teoksellaan Järjestäjä. Sarjassa ovat ehdolla myös myös Elias Koskimiehen Ihmepoika ja Tommi Kinnusen Neljäntienristeys.

Vuoden kotimainen artisti -sarjassa ovat ehdolla Jari Sillanpää, Kaija Koo, Janna, Jenni Vartiainen, Jesse Kaikuranta ja Haloo Helsinki.

Vuoden TV-tähti -sarjassa ovat ehdolla Iina Kuustonen, Cristal Snow, Salatut elämät -TV-sarjan kolmikko Ronny Roslöf, Petteri Paavola ja Pete Lattu, Krista Kosonen, Pete Parkkonen ja Krista Siegfrids.

Vuoden show, näytelmä, konsertti -sarjassa ovat ehdolla Helsingin Gay Teatterin Jeffrey, Tampereen työväenteatterin Kaikki on kohta hyvin (Gardell), Svenska teaternin Mamma Mia!, Teatteri Kantanäyn Ja Jumala loi homon, Vain Elämää 3 -konsertti sekä Kaija Koo Hartwall Areenalla.

Vuoden homoklubiksi ovat ehdolla dtm, Hercules, Stroke, Leimarit, Mixei ja Hesetan Naistenbileet - ja vuoden homobaariksi puolestaan Bear Park Cafe / Bar Kulma, Cafe Cavalier, Mann's Street, Suxes, Yöhuikka, Freedom ja Hugo's Room.

Vuoden heteroksi on ehdolla perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen, joka ainoana puolueestaan äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Myös Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen ja laulaja Krista Siegfrids ovat ehdolla.

Vuoden Keep Up The Good Work -sarjassa ehdolla ovat Tahdon2013, Varusmiesliitto, Veikkausliiga, Itella, Turku Priden työryhmä ja Papit tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Kaikki ehdokkaat on kutsuttu Gaalaan kunniavieraina, lisäksi kutsuttuna on julkisuudesta tuttuja kotimaisia henkilöitä, jotka ovat kukin eri tavoin olleet merkityksellisiä kuluvana vuonna tai jo pidempään. Tulevan Gaalan kerrotaan olevan edellsitä uskollisempi ruotsalaisen Gaalan konseptille.

- En malta odottaa QX Gay Gaala -iltaa, toteaa Elias Koskimies, joka voitti kaikkiaan kaksi palkintoa Gaalassa 2014, Vuoden elokuva ja Vuoden homo -palkinnot.

QX Gay Gaalan tuottaa ruotsalainen QX Förlag Ab, joka on järjestänyt QX Gay Gaalan Ruotsissa jo 16 vuoden ajan. Tapahtumasta on tullut yksi kuningaskunnan suosituimmista gaalatapahtumista. Vuoden homo -palkinnon jakoi 2013 kruununprinsessa Viktoria ja 2014 Pussy Riot.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy