ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

QUIST - sateenkaarihistoriaa kännyköihin

Päivän historiatapahtuman saa kännykkäänsä äskettäin julkistetulla Quist-nimisellä sovelluksella. iPhone, iPad ja Android -puhelimet voivat käyttää tätä ohjelmaa.

Tapahtumia HLBTQ- ja HIV/AIDS -historiasta on kerätty vuosisatojen ajalta. Tapahtumakertomuksen ja liitteenä olevan kuvan lisäksi näkyviin tulee linkkejä eri lähteisiin.

Tapahtumia voi hakea päiväyksen, vuoden, maan ja Yhdysvaltain osavaltion perusteella.

Quist-ohjelmiston tehtäväksi ja tavoitteeksi on asetettu HLBTQ-yhteisön juurista tiedottaminen ihmisille ja tehdä HLBTQ-historiasta nykyistä kiinnostavampi ja merkityksellisempi. HLBTQ-nuorten halutaan tiedostavan, että muutkin ovat kokeneet aiemmin heidän taistelunsa ja tehdä näkyviksi organisatioita, jotka tekevät historiaa tänään ja jokaisena päivänä.

Quist on lyhennetty muoto sanoista Queer History.
Ohjelmiston lataaminen Android-puhelimeen tapahtui nimellä Quist- Today in LGBTQ History.
Ohjelmiston koko on 13,72 MB. Se julkistettiin 27.7.2013.

***

Muutama poiminta sovelluksen kautta tarjolla olevasta historia-aineistosta.

Tänään 31.7.1607 Paavi Paul V:s määräsi 105 taulua takavarakoitavaksi taiteilija Cavaliere d'Arpinolta, joka ei ollut pystynyt maksamaan kaikkia hänelle määrättyjä veroja. Taideteosten joukossa oli Caravaggion tuotannon alkupään työ nimeltä Poika hedelmäkorin kanssa. Teos on peittelemättömän homoeroottinen.

Eilen 29.7.1519 ihmisjoukko poltti neljä miestä kuoliaiksi sodomian vuoksi. Fransiskaani-veli (munkki) Luis Castelloli oli aiemmin saarnannut, että rutto oli Jumalan rangaistus sodomiasta.

Tällä hetkellä Suomea koskevia mainintoja löytyi vain kaksi koko tietokannasta.

21.3.2012, 76 kansaedustajaa 199 mahdollisesta ilmaisivat kannatuksena lakiehdotukseen eduskunnalle samaa sukupuolta olevien avioliitosta.

21.3.1987 ensimmäinen avoimesti homo kansanedustaja Pekka Haavisto aloitti työskentelynsä eduskunnassa. Hänestä tuli vihreiden puolueen johtaja vuonna 1992 ja hallituksen ympäristöministeri vuonna 1995.

Etelänapamantereelta ei tietokannasta löytynyt ainuttakaan mainintaa! Sellaisesta tietävien toivotaan lähettävän tarkat tiedot sovelluksen ylläpidolle.

(Suomea koskevia tietoja ei ole tarkistettu tätä uutista varten suomalaisista lähteistä.)


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy