ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Queer Vasa 2012 -tapahtumassa keskustellaan: Syntyykö idän ja lännen välille ´pinkkiesirippu´

vaeltaja2006 • 10.05.2012 06:00 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Vaasassa järjestetään ensi viikonloppuna Queer Vasa 2012 . Se on tapahtuma, jossa on keskusteluita, erilaisia bileitä, liikuntaa ja elokuvaa. Vaikka keskustelutilaisuudet ovat ruotsinkielellä, bileissä ei ole kielirajoja.

Lauantaina iltapäivällä puhutaan Euroopan tilanteesta. Ennen meitä erotti rautaesirippu, nyt "pinkkiesirippu". Paikalla on Andrejs Visockis, joka aikaisemmin oli järjestämässä Riian Pride-tapahtumia Latviassa. Venäjällä jo useammassa kaupungissa on kielletty julkinen puhe homoseksuaalisuudesta, ja samanlaisia lakiehdotuksia tai järjestyssääntöjen muutoksia on ehdotettu ainakin Budapestiin ja Riikaan. Samassa tilaisuudessa katsotaan katkelmia elokuvasta, joka kuvaa itäeurooppalaisten HLBTI-ihmisten kamppailua oikeuksistaan.

Viikonlopun ohjelma on kokonaisuudessaan Vaasan Setan sivulla

vaasanseta.fi


Vaasan Seta täyttää 40 vuotta

Vaasan Seta täyttää heinäkuun 15. päivänä 40 vuotta. Järjestön nimi oli aluksi jännittävä Fenix-klubi. Perustamiskokouksessa 15.7.1972 Rantasipin kabinetissa oli parikymmentä henkeä. Yhdistyksen nettisisivulla on lyhyt kuvaus historiasta. Kevätkesällä 1974 ensimmäiset tanssit Työväen purjehdusseuralla oli naamioitu häätilaisuudeksi. Siitä kuitenkin toiminta alkoi muuttua näkyvämmäksi. Näkyvyydestä oli haittoja. Vaasan Setan jäsen 70-luvulta kertoo muistoja alkuvuosista:

"Pari kertaa tanssipaikalle tuli pommiuhkauksia ja paikka piti evakuoida noin tunniksi. He olivat vaan uhkauksia mutta tuntui kuitenkin pelottavalta. Sitten ihmiset alkoivat sprejata maalia meidän autojen ikkunoihin ja oli hankala lähteä kotiin kun ensin piti puhdistaa ikkunat.
Vuonna 1980 Seinäjoella avattiin oma klubi Albatross. Kokkolassa perustettiin klubi Benjamin.
Kotirannassa Vaasassa pikkupojat kävivät meidän kimppuun ja heittelivät kananmunia päälle."
(lainaus Vaasan Setan nettisivulta)


Vaasan Setan puheenjohtaja Andreas Snellman kertoi viime lokakuussa Ranneliikkeelle järjestön toiminnasta. Kaksikielisyys ei ole mikään ongelma. Vain nuorten ryhmässä se on koettu hankalana. Yhteistyö kaupungin kanssa on ollut aika vähäistä. Taloudellista tukea ei tule, vaikka Vaasan Setan toiminta ulottuu laajalle alueelle: Seinäjoelle, Pietarsaareen ja Närpiöön saakka. Jonkin verran on puhuttu yhteistyöstä Uumajan paikallisen järjestön kanssa. Aikaisemmin, kun laivayhteydet olivat vilkkaat, käytiin meren molemmin puolin kylässä. Yhteisestä pridestäkin on ollut puhetta, erityisesti nyt, kun molemmat järjestöt täyttävät 40 vuotta. Ilmeisesti juhlaa kuitenkin vietetään vaatimattomasti.

Andreas Snellmanin haastattelu on lokakuulta 2011. Kesto 5 min 15 sek


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy