ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: PS voi arvoliberaalistua - Juvonen

jnsto • 27.06.2017 20:43 • 6 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Perussuomalaisiin palannut Arja Juvonen sanoo PS:n ehkä liberaalistuvan arvokysymyksissä. Juvonen kytki kommentissaan STT:lle tiistaina puolueen homokammon Timo Soiniin. Kun Soini on poissa teeman merkitys on vähentynyt.

Juvonen joutui hankaukseen silloisen puheenjohtajan kanssa äänestettyään tasa-arvoisen avioliiton puolesta. Ennen vuoden 2011 vaaleja Soini sitoututti ehdokkaat vastustamaan tasa-arvoista avioliittolakia.

Viimeaikaisissa Soinin uran esittelyissä Suomen mediassa on korostettu sitä, miten Soini puolueen kannatusta lisätäkseen avasi ovet maahanmuuton vastustajille. Hieman liioitellen ei millään muulla ollut niin väliä, kunhan avioliittoasiassa oltaisiin yhtenäisiä. Kaikki muu oli kaupan, mikä lopulta iski Soinin omista joukoista.

PS tuskin ryhmänä vapaamielistyy, onhan siellä mm Mika Niikko. Keuruun Isolla Kirjalla opiskellut Niikko piti eduskunnan jälkimmäisessä avioliittolakikeskustelussa yhden tiukimmista vastustavista puheenvuoroista. Mutta puheenjohtaja Halla-aho voi sallia mielipidevapauden uskontopohjaisissa kysymyksissä. Kun taas Soinille hänen henkilökohtainen vakaumuksensa oli laki muillekin.

Kansainvälistä esimerkkiä voi löytyä Saksan AfD:stä, joka on työntänyt homofobian taaemmalle.

Sinisen tulevaisuuden ja perussuomalaisten välille on luotu viestinnän keinoin suurtakin eroa. Etenkään HLBT-aihepiirissä irtiottoja Soinin linjasta ei kuitenkaan ole nähty. Onhan Soini edelleen siellä heidän joukoissaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Siellä on tosiaan Mika Niikko ja läjä muita helluntailaisia; vaimomiehenä muita naisia vikitellyt ex-kd:läinen Toimi Kankaanniemikin, joten Juvosen toive voi jäädä sikseen.

Lisäksi arvoliberalismiin ei kuulu rasismi, johon persut ovat avoimesti pikkurillejäänkin enempi sortuneet antamaan.

Suomen maahanmuuttajissa on seksuaalivähemmistön ihmisiäkin, joten jos persuille ei käy heistä koko ihminen, niin puolinaisuuksiin ei sorruta. Halla-aholla on vain yksi agendansa, ihan samoin kuin Soinillakin, joten kauas eivät ole nuo mädät omenat persuksilleen samasta puusta pudonneet.

Kommenttia muokattu: 27.06.2017 klo 22:25
  human • 27.06.2017 22:17
Arja Juvosen saivat palaamaan - hänen omien sanojensa mukaan - äänestäjiltä tulleet viestit - kuten "Kike" Elomaankin. Rohkenen odottaa lisää palaajia, ehkä 2-3. Persujen kenttäväki ei nimittäin näytä seuraavan soinilaisia ja terholaisia, vaan joko pysyy entisissä asemissaan tai siirtyy kokonaan syrjään. Kepu ja demarit ovat jo kalastelemassa tätä väkeä.

Sipilän hallituksen kakkosversio on hiekalle rakennettu. Kun vielä Paavo Väyrynen saapuu ottamaan paikkansa "kansalaispuolueensa" ainoana kansanedustajana, hallituksella on äänestyksissä maksimissaan 103 edustajaa. (Tosin arvelen, että saitana miehenä Paavo pysyttelee mahdollisimman pitkään Europarlamentin palkoissa, vaikka pyrkiikin eduskuntaan 2019 vaaleissa. Presidenttiehdokkuudelle Bryssel on vain eduksi.)
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 28.06.2017 01:09
Hollannin Vapauspuolue ja sen puheenjohtaja Geert Wilders eivät ole profiloituneet homovastaisina. Päinvastoin, Wilders on avoimesti puolustanut hlbtiq-ihmisten oikeuksia.
  Coffee Shop (ei rekisteröitynyt) • 28.06.2017 07:09
Enpä usko että kovin suurta muutosta persuissa tapahtuu Juvosen paluusta huolimatta. Tuskinpa hän yksin siellä voi paljoa vaikuttaa - jos edes haluaa! Kovin vakuuttavaa ei ollut hänen eilinen julkitulonsa, lähinnä tuntui siltä että halusi varmistaa oman poliittisen tulevaisuutensa.

Rasismi ja vähemmistöjen syrjintä tulee edelleenkin olemaan persujen ohjenuora numero 1. Tämä on minun arvaukseni.
  Jacob (ei rekisteröitynyt) • 28.06.2017 14:45
Huhtasaari ja Niikko ovat puolueen telaketjukonservatiivit. Heidän kailotuksensa ylittämiseen saa Juvonen puhaltaa keuhkojensa koko tilavuudella. Myönteistä Juvosen paluussa on, että hän on ainoa sateenkaariväen koeteltu toivo tuossa porukassa.
  Markku Toivonen (ei rekisteröitynyt) • 28.06.2017 16:08
Tiedä arvoliberalisoitumisesta, mutta hlbti-teemat todennäköisesti lakkaavat olemasta entisenlainen tabu. Toisin sanoen jatkossa ei johtaja enää astu esiin keskustelua keskeyttämään mahtisauvallaan, jos joku aihepiiriin liittyviä kysymyksiä esiin nostaa.

Näissä hlbti-kysymyksissä (ja monissa muissakin asioissa) sanotaan, että jos ihmiset saadaan puhumaan asiasta, on jo puolet työstä tehtynä.

Tuskin perussuomalaiset ryhmänä varsinaisesti ja laajemmin arvoliberalisoituu, mutta siitä huolimatta suoranainen hlbti-vastaisuus murenee - se muuttuu hajanaisemmaksi.
  smo • 28.06.2017 16:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy