ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

PS-Nuorten sukupuolikampanjan herättämä keskustelu jatkuu

Sami Mollgren • 27.02.2016 08:50 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
PS-nuoret käynnistivät torstaina "sukupuolikampanjan", jolla pyritään vastustamaan "sukupuolineutraalin yhteiskunnan ideaa" ja "feminismin pyrkimyksiä kyseenalaistaa sukupuolet". Julkistamista koskettavassa tiedotteessa esitetyt käsitykset sukupuolisuudesta saivat laajaa kritiikkiä niin sosiaalisen median keskusteluissa kuin asiantuntijoiltakin.

Esimerkiksi tiedotteissa esitetty tulkinta sukupuolineutraalius-käsitteen luonteesta herätti laajaa hämmästystä. Monissa kommenteissa muistutettiin, että sukupuolineutraalisuus ei tarkoita sukupuolisuuden häivyttämistä, vaan tilan antamista muullekin kuin "sukupuolilokeroiden" sisään mahtuville sekä sukupuoliroolien tuputtamisen välttämistä.

PS-nuoret kutsuivat kampanjaansa "sukupuolivallankumoukseksi", jolla olisi määrä lopettaa lasten ja nuorten hämmentäminen. Väestöliiton nuorille suunnattu Hurma-lehti vastasi PS-nuorille vuonna 2015 toteutetun leima-kampanjansa yhden valttikortin viestillä: "Jos vastaasi kävelee henkilö, jonka sukupuolesta et ole varma, noudata seuraavia ohjeita: 1.-älä huolestu 2.-jatka elämää".

Joidenkin näkemysten mukaan PS-nuorten tiedoiltaan heikko keskustelun avaus voi toisaalta johtaa sukupuolen moninaisuudesta käytävän keskustelun lisääntymiseen ja esimerkiksi transsukupuolisuus-ilmiötä koskevien stereotypioiden kyseenalaistamiseen julkisessa keskustelussa.

Setan verkkosivuilla kritisoitiin sitä, että PS-nuorten varapuheenjohtaja Tiina Palovuori typisti sukupuolisuuden X- ja Y-kromosomeihin. Setan nuorisotoimikunnan jäsen Joonas Kinnunen kysyi Setan kirjoituksessaan esimerkiksi, jätetäänkö intersukupuoliset tietoisesti mainitsematta?

Yritysmaailmasta teleoperaattori DNA otti kantaa PS-nuorten kampanjaan julkaisemalla Twitterissä kuvan viidestä henkilöstä, joilla kaikilla on yrityksen logolla varustettu lippalakki päässään. Saatteena on teksti "Me olemme sellaisia kuin olemme. Hyvä niin."
PS-Nuorten kampanjan julkistuksen yhteydessä julkaistiin kuva, jossa kuudella henkilöllä on tyttö- tai poika-tekstillä varustettu lippalakki päässään ja teksti "Me olemme erilaisia. Hyvä niin."

Perjantaina julkaistussa uudessa kannanotossa PS-nuoret ottivat esiin intersukupuolisina syntyneet lapset. Järjestö vaatii, että intersukupuolisten lasten on saatava päättää kehostaan, ja toteaa, että tämä ei Suomessa toteudu. Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sanoo tiedotteessa lääkärien tekevän "lähinnä vanhempien vuoksi ratkaisuja, joita ihminen ei pysty perumaan jälkeenpäin, vaikka haluaisi". PS-nuoret esittävät, että sukupuoleltaan epäselvälle lapselle määritellyn juridisen sukupuolen perään voitaisiin esimerkiksi merkitä i-krjain. Mahdollisen myöhemmän kirurgisen toimenpiteen jälkeen i-merkintä poistettaisiin ja sukupuolimerkintä tulisi oman ratkaisun mukaiseksi.

PS-nuorten tiedotteessa todetaan, ettei se kannata kolmatta sukupuolta, "johon kaikkien olisi mahdollista vaihtaa ilmoitusmenettelyllä".

Ilta-Sanomien mukaan Väestöliiton asiantuntija Elina Korhonen pitää PS-nuorten kampanjaa leimaavana ja lokeroivana. Hänen mukaansa "sukupuoli ei ole vain tyttö tai poika, vaan se on jatkumo, mihin mahtuu monenlaisia kokemuksia ja käsityksiä siitä mikä oma sukupuoli on". Toisaalta hän arvelee kampanjan voivan herättää keskustelua sukupuolesta.

Lauantaina julkaistussa tiedotteessa puolestaan kritisoidaan sukupuolikiintiöitä ja vaaditaan poistettavaksi sukupuoleen perustuvia "erityisoikeuksia olla palvelematta maatamme". Lauantaisessa tiedotteessa todetaan #tyttö_poika -kampanjan päättyvän.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"PS-nuoret käynnistivät torstaina "sukupuolikampanjan", jolla pyritään vastustamaan "sukupuolineutraalin yhteiskunnan ideaa". PS-nuoret kutsuivat kampanjaansa "sukupuolivallankumoukseksi", jolla olisi määrä lopettaa lasten ja nuorten hämmentäminen."

Jokos, jokos ps-nuoret vaativat tytöille omaa naisjumalaa ja naisprofeetttaa, jottei nuoria tyttöjä hämmennetä sillä että olisi uskoteltava sukupuolineutraalisti kaikkien uskovais-lapsukaisten vain pelkästään miesjumalaan ja miesprofeettaan, eikä olisi tuossa uskottelussa lainkaan tyttö- ja poika-eroa.

:D

Kommenttia muokattu: 27.02.2016 klo 12:58
  human • 27.02.2016 12:58
Mitähän Humanille on tapahtunut pikkutyttönä kun se uskonto noin stressaaa päivittäin?
  Perus ateisti (ei rekisteröitynyt) • 27.02.2016 14:24
Hyvä DNA! "Aika kall....erilaisia. Elämä on."
   (ei rekisteröitynyt) • 27.02.2016 14:51
Helpotetaanko tällä Sukupuolentarkastajien työtä? Video:
  Poittö (ei rekisteröitynyt) • 27.02.2016 20:07
perus-ateisti, tokihan uskontojen hölmöyksistä ja uskovaisten ristiriitaisuuksista saa kirjoittaa, sillä eihän ne nyt yhtään mitään jumalaisia totuuksia ole tietenkään ; )

Aiemminhan nuo kristinuskovaiset Suomessakin surmauttivat ihmisiä tuon niiden hölynpölyn arvostelusta, kun niillä ei usko riittänyt ideologiaansa ; )

persuthan ovat tunnetusti abrahaminen beduiinipuolue ; )
  human • 28.02.2016 17:18
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy