ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Pohjois-Karjala Pride käynnistyy lauantaina Joensuussa ja ympäristössä

Sami Mollgren • 04.05.2016 10:45 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Hohto-kulkueeseen osallistuneiden ryhmäkuva Joensuussa (kuva: Darya Olykaynen)
Itärajan ainoa sateenkaariviikko Pohjois-Karjala Pride alkaa lauantaina. Tapahtumaviikkoa vietetään 7.–15. toukokuuta. Uuden nimen saanut tapahtuma jatkaa Hohto-sateenkaariviikon yli kymmenvuotista perinnettä. Nyt pride-viikon tapahtumia järjestetään ensimmäistä kertaa myös Joensuun ulkopuolella.

Pride-viikon teemana on raja. Rajalla viitataan erityisesti Pohjois-Karjalaan rajamaakuntana. Viikolla keskustellaan venäläisten sateenkaariaktivistien tilanteesta pietarilaisten aktivistien johdolla. Seksuaali-identiteettien näkökulmasta rajaa puolestaan pohditaan keskustelutilaisuudessa, johon osallistuu muun muassa kirjailija Iida Rauma.

Järjestäjien mukaan sateenkaarikulttuurin keskuksista katsoen syrjäisellä Pohjois-Karjalan maaseudulla luodaan omanlaistaan sateenkaarikulttuuria ja -elämää, johon viikon aikana tutustutaan muun muassa Enossa ja Lieksassa.

- Ohjelma painottuu kulttuuritapahtumiin ja asiaohjelmaan, mistä pohjoiskarjalainen pride-viikko onkin tunnettu pitkin Suomea. Tapahtumaviikon aikana pääsee muun muassa osallistumaan valokuvaus-, sarjakuva- ja kollaasitaidetyöpajoihin, katsomaan elokuvia, tutustutaan kahteen taidenäyttelyyn, retkeilemään päivävaelluksella ja lepakkoretkellä sekä osallistumaan sateenkaarimessuun.

Pride-viikko huipentuu Joensuussa lauantaina 14. toukokuuta iltapäivällä järjestettävään pride-kulkueeseen.

Pohjois-Karjala Pride on mittaluokassaan ainoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia esiin tuova tapahtuma koko Pohjois-Karjalassa. Suuri osa ohjelmasta toteutetaan eri tahojen yhteistyönä.

Hohto-kulkue Joensuussa (kuva: Darya Olykaynen)

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ja sinnehän on ainakin lesboille pippalobiisikin www.youtube.com
  human • 05.05.2016 19:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy