ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Pietarsaaren Jeppis Pride -tapahtuman lauantainen kulkue keräsi väkeä yli odotusten

Sami Mollgren • 26.07.2014 19:32 • 6 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Pietarsaaressa järjestetty Jeppis Pride -tapahtuma huipentui lauantaina paraatiin, joka kulki kaupungin läpi.

Väkeä osallistui paljon järjestäjien ennakko-odotuksia enemmän. Järjestäjät odottivat paraatiin muutamaa sataa ihmistä, mutta lopullinen osallistujamäärä ylitti arvion moninkertaisesti: osallistujamääräksi on arvioitu noin 2 000.

Pietarsaaren paraati sujui ilman häiriöitä. Esimerkiksi paikallisten medioiden mielipidepalstoilla on ollut kielteisiä kirjoituksia tapahtumaa kohtaan. Tapahtuman järjestäjistä arvellaan, että kielteinen kirjoittelu on voinut innostaa joitakin osallistumaan tapahtumaan.


Jeppis Pride! -video Youtubessa

Heinäkuun 25. - 26. järjestetty tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan 20 000 asukkaan Pietarsaaressa. Edellisen kerran Pohjanmaalla on järjestetty pride-tapahtuma vuonna 2003, tuolloin Vaasassa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jätte kiva! Paikalliset kristdemokratit yrittivät kunnanvaltuustossa estää sateenkaariliputuksen kaupungintalon saloilla Priden aikana. Hassu juttu. Lisäksi jotkut hihhulit yllyttivät pietarsaarelaiset pysymään kotona koko viikkonlopun, jottei voisi ajattella, että kaupunkilaiset tukevat Prideä. Men vi gör så!
  Gun (ei rekisteröitynyt) • 26.07.2014 21:49
Siirtyikö Kallion punavihreä kupla nyt Pietarsaareen?
  JP (ei rekisteröitynyt) • 26.07.2014 22:34
Mainiota!

Jeppis Pride -kulkue sai paljon osallistujia. Siihen on voinut vaikuttaa tasa-arvoisesta avioliittolaista käyty ärhäkkä julkinen keskustelu ja kristillisdemokraattien aktiivinen osallistuminen tilaisuuden markkinointiin. ;-)

Mediajulkisuutta tuli myös odotettua paljon enemmän. Monet ihmiset ovat kiusaantuneita raaoista sotauutisista. Muita aiheita on tarjolla niukalti. Johonkin muuhun aikaan vuodesta on vaikea kuvitella esimerkiksi sitä, että YLE julkaisee kotimaan verkkosivuillaan laajat kuvakoosteet ja jutut kahdella kielellä. En ole seurannut uutislähetyksiä. Voi olla, että Jeppis Pride olisi ollut sielläkin esillä.

Helsinki Pride -kulkueella oli juuri tuona päivänä upean hieno päivä. Sama näyttää olleen tilanne myös Jeppis Priden kohdalla.
  JuhaniV • 27.07.2014 09:27
Kuvagalleria ja video Jeppis Priden kulkueesta:

Jeppis Pride tog staden med storm
Österbottens Tidning (26.7.2014)
online.osterbottenstidning.fi

Hienoja kuvia pride-kulkueesta Pietarsaaren Sanomissa:

www.pietarsaarensanomat.fi

www.pietarsaarensanomat.fi

Kuvia Tidstjuven-blogista:

tidstjuven.com

Sateenkaarevia pyykinnaruja oli kaikkialla:

online.osterbottenstidning.fi
----

Kommenttia muokattu: 29.07.2014 klo 22:55
  Frankieboy • 27.07.2014 17:08
Bönde on siis ihan selkeesti Suomen homoisinta seutua, kun siellä 10 % paikkakunnan väkimäärästä osallistuu Prideen. Pietarsaaressa on asukkaita n. 20 000 ja siellä siis 2 000 pridetti.

Stadin Pridessä oli "vain" 20 000 osanottajaa, eli reilut 3 % Stadin väkimäärästä.

Näin se Suomemme vaan avautuu.

Ja turha tulla enään sanomaan/väittämään, että "ne Hesan homot" : D

Kommenttia muokattu: 27.07.2014 klo 20:13
  human • 27.07.2014 20:12
Kadun varsilla oli vielä enemmän väkeä kuin marssijoita. Lähes koko matkan varrella oli suuri joukko ihmisiä, jotka taputtivat. Tunnelma oli uskomaton!
  martin • 28.07.2014 22:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy