ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Out'n loud -kuoron ensimmäinen levy julkaistu

JuhaniV • 06.07.2014 22:30 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Outn loud -gaykuoron levykannen grafiikka Makla Laine
Out'n loud Helsingin gaykuoro - Helsingfors gaykör on julkaissut ensilevyn, joka ilmestyi tänä keväänä toukokuussa. Kuoron puheenjohtaja kertoo haastattelussa levyn syntyvaiheista.

Out'n loud -gaykuoron julkaisemassa ensimmäisessä levyssä kappaleita on yksitoista. Osa niistä on kymmenen vuotta täyttävän kuoron alkutaipaleelta. Levyn viimeinen kappale, nimeltään Tuuli, on sävelletty ja sanoitettu tilaustyönä tätä levyä varten ja se sai siis levyllä ensiesityksensä.

Levyn laulut ovat tyylilajeiltaan hyvinkin erilaisia, kuten kuoron oma ohjelmistokin. Mukana on euroviisusävelmiä, poppia, rockia aina jazziin saakka. Levyn esittelytekstissä Levyextrassa ( outnloud.fi ) kerrotaan punaisen langan löytyvän sanoituksista. Niissä kerrotaan ystävyydestä, rakkaudesta ja ihmisten välisistä kohtaamisista raja-aitoja ylittäen.

Levyyn on selvästi panostettu. Se on laadukasta työtä. Levyn musiikkia on helppo lähestyä. Jotkut sanoituksista ja melodoista suorastaan jäävät soimaan mieleen kuuntelun jälkeenkin. Muutamassa laulussa miksaus olisi voitu säätää hieman toisin. Säestys tulee liikaa etualalle. Tämähän on kuitenkin kuorolevy, jolloin jokaisen kappaleen tulisi tuoda laulu selkeästi etualalle.

Kuoron puheenjohtaja Raimo Niukkanen kertoi haaveen tehdä kuoron oma levy lähteneen mietintään jo vuonna 2009. Suurimpana haasteena oli levyn tuottamisen arvioitu kustannus. Usean vuoden harkinnan jälkeen työhön päästiin vuonna 2013.

Levyn kannen tekstit paljastavat, että kuorolaisten lisäksi tuotantoon osallistui monessa eri vaiheessa huomattavan monta henkilöä.

Puheenjohtaja Niukkanen kertoi, että oman levyn tuottamisen arvioitiin olevan raskas ja työläs tehtävä. Se oli todellisuudessa kuitenkin arviotakin vaativampi. Levyn tuottaminen koettiin haasteena ja jokainen kuorolainen oli vahvasti mukana. Kaikki jaksoivat studiotyöskentelyn loppuun asti. Väliajoilla ja studioaikaa odotellessa, usein väsyneenäkin, lensi kuorolaisten kesken huumori. Se kevensi ja paransi tunnelmaa. Useimmat kuorolaiset olivat nyt ensi kertaa äänitysstudiossa. Se vaati hieman totuttelua.

Out'n loud -kuoro on alkujaankin kaksikielinen johtuen siitä, että kuorossa on mukana molempia kotimaisia äidinkielenään puhuvia. Kuoron kotipesä on ruotsinkielinen työväenopisto Arbis Helsingissä. Ohjelmistossa on lauluja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, näin myös nyt julkaistulla levyllä.

Raimo Niukkanen kertoo, että ohjelmistoa harjoitellaan kerran viikossa. Kahdesti vuodessa kuorolaiset tapaavat myös kuoroleirillä, jossa harjoittelun lisäksi vietetään mukavaa yhteistä aikaa.

Keikkoja kuorolla on viime aikoina ollut runsaasti: toukokuussa levynjulkistuskonsertti, kesäkuussa osallistuminen Various Voices –gaykuorofestivaaleille Dublinissa, heinäkuussa yhteiskonsertti Sydney Gay and Lesbian Choirin ja lesbokuoro Kaupungin Naisten kanssa sekä esiintyminen Pietarsaaren Pridessä, elokuussa Art goes Kapakka. Kymmenvuotisjuhlakonsertti on vuorossa 2.5.2015. Kuoroa voi myös tilata yksityistilaisuuksiin. Kuoro ottaa mielellään uusia laulajia mukaan, mieluiten lukukauden alussa syyskuussa, kertoi kuoron puheenjohtaja Raimo Niukkanen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy