ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Outed - The Painful Reality

Sami Mollgren • 10.02.2016 22:02 ELOKUVAT JA SARJAFILMIT • ULKOMAAT

Tositarinaan perustuva elokuva kertoo Ugandan homokielteisten asenteiden uhrin Vidan elämästä ja kohtalosta.
Tositarinaan perustuvan elokuvan taustalla on yhden Ugandan homokielteisten asenteiden uhrin elämä ja kohtalo.

25. Helmikuuta 2014 ugandalainen Red Pepper -juorulehti julkaisi nimiä ja kuvia henkilöistä, joiden lehti arvioi olevan “Ugandan 200 johtavaa homoa”. Ainakin osa paljastuslistassa "outatuista" henkilöstä ei ole ilmaissut suuntautumistaan julkisesti, vaan lehti on tehnyt asiasta omia päätelmiään. Luettelossa on esimerkiksi hlbti-aktivisteja, artisteja ja katolinen pappi. Lehti oli ollut asialla aiemminkin.

Lehden paljastusjuttua oli edeltänyt homokielteisen lain hyväksyminen; Ugandan presidentti Yoweri Museveni oli allekirjoittanut lain, jonka perusteella samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisestä seksuaalisuhteesta voidaan rangaista ankarasti, esimerkiksi elinkautisella vankeudella. Lain hyväksyminen aiheutti itsemurhia, maastapakoja ja väkivaltaisia hyökkäyksi homoja ja sellaisiksi epäiltyjä kohtaan.

Yksi lehden outtamista on Vida, oikealta nimeltään John Alex Kigozi, joka työskenteli Ugandan pääkaupungissa Kampalassa mainostoimistossa. Vida menetti työnsä ja kotinsa, häntä kidutettiin ja moni ystävä kohtasi väkivaltaisen kuoleman.Ohjaus: Kamoga Hassan (aka Miracle)
Uganda, 2015, Feature narrative, 66 Min.
Pääosissa: Agaba Jeffrey, Mutabazi Phillip, Ssenfuka.J.Warry, Nkooyoyo Brian

Ugandassa on osittain kansainvälisen painostuksen ansiosta virinnyt keskustelua hlbti-vähemmistöihin kuuluvien heikosta ihmisoikeustilanteesta, ja muutkin kuin ankaran tuomitsevat äänenpainot hlbti-vähemmistöistä ovat pääseet esiin.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy