ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Oopperalaulaja Jorma Hynninen puhuu urastaan ja poikansa menehtymisestä HIV:n seurauksena

JuhaniV • 05.02.2012 09:00 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ
Jorma Hynnisellä on ollut loistava ura laulajana. Siitä hän puhuu kohta ilmestyvässä kirjassaan. Oman pojan menehtyminen aidsin seurauksena ja kiihkouskovaisten tuomiot ovat olleet hänelle rankka osa hänen elämäänsä.

Jorma Hynninen on antanut Eeva-lehdelle haastattelun. "Oman pojan kohtalo opetti suvaitsevaisuutta", hän toteaa lehdessä. Haastattelu liittyy hänestä tässä kuussa julkaistavaan, Pekka Hakon kirjoittamaan kirjaan. Sen nimenä on Jorma Hynninen, Sielun maisemia.

Hynnisellä on uskonnollinen tausta. Hän tuki aikaisemmin uskonnollisia yhteisöjä mm. omilla esiintymisillään. Kun hänen poikansa Marko tuli ulos kaapista kuusitoistavuotiaana, hänet torjuttiin julmasti omasta seurakunnastaan.

Marko Hynninen kuoli vuonna 2005 aidsin aiheuttamaan äkilliseen aivokalvontulehdukseen. Marko oli elänyt siihen mennessä parisuhteessa miehen kanssa kaksikymmentä vuotta. Kuollessaan hänen lähellään olivat puoliso ja koko perhe.

Jorma Hynninen otti tuon kaiken varsin raskaasti. Hän joutui miettimään suhdettaan homoseksuaalisuuteen ja suhtautumista erilaisuuteen. Hynninen tunnetaan kiivasluontoisena miehenä. Hänen mittansa täyttyi kun Kotimaa-lehdessä 2.4.2009 pastorit Timo Junkkala ja Jussi Miettinen yhdessä muutaman muun kirkon henkilön kanssa ilmaisivat raamatunlausein höystettynä voimakkaan torjuntansa homoja kohtaan yleensä ja kirkossa erityisesti. Hynninen kirjoitti vastineen, jossa hän tuomitsi pappien kannanoton sydämettömäksi ja rakkaudettomaksi. Samalla hän ilmoitti lopettavansa yhteistyön noiden uskonnollisten yhteisöjen kanssa. Suomen Kuvalehti teki (25-26/2009, 18.6.2009) tähän aiheeseen liittyvän laajan henkilöhaastattelun Hynnisestä. Hän toisti ihmettelynsä pappien jyrkästä asenteesta homoja kohtaan.

Tiistaina, 7.2.2012 Jorma Hynninen on TV1:n mukana Voimala-ohjelmassa 21.55 - 22.45. Otsikkona on: Laulutaiteilija Jorma Hynnisen tie.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy