ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Olympialaisissa lähes puolet hlbti-urheilijoista pääsi mitaleille

Sami Mollgren • 22.08.2016 19:24 • 3 kommenttia. UUTISET: URHEILU
Riossa päättyneissä olympialaisissa mitelleistä sateenkaarivähemmistöihin kuuluvista 53 urheilijasta 25 pääsi mitaleille. Heistä kymmenen sai kultaa. Outsports kokosi listan Riossa mitaleille päässeistä avoimesti sateenkaarivähemmistöihin kuuluvista.

Kultaa voittivat Nicola Adams (nyrkkeily, Iso-Britannia), Rafaela Silva (judo, Brasilia) ja Caster Semenya (800 metrin juoksu, Etelä-Afrikka). Lisäksi Ison-Britannian naisten maahockey-joukkueen voiton myötä Kate ja Helen Richardson-Walsh sekä Susannah Townsend saivat mitalit, samoin USA:n naisten koripallojoukkueen Seimone Augustus, Elena Delle Donne, Brittney Griner ja Angel McCoughtry.

Hopeamitalisteja olivat Alexandra Lacrabère (käsipallo, Ranska), Sunette Viljoen (keihäänheitto, Etelä-Afrikka), Rachele Bruni (10 kilometrin avovesiuinti, Italia). Hopeamitaleille pääsi myös Ruotsin naisten jalkapallojoukkueen Lisa Dahlkvist, Nilla Fisher, Hedvig Lindahl ja Carolina Seger, samoin Alankomaiden naisten maahockey-joukkueen Carlien Dirkse van den Heuvel ja Maartje Paumen sekä Ison-Britannian joukkueratsastajat Carl Hester ja Spencer Wilton.

Pronssimitalisteja olivat Tom Daley (uimahyppy, Iso-Britannia), Jen Kish (rugby, Kanada) sekä Kanadan naisten jalkapallojoukkueen Stephanie Labbe ja Marie-Eve Nault.

Olympialaisten aikana nähtiin myös kaapistatuloja. Ennen kisoja Outsports teki listan 43 avoimesti sateenkaarivähemmistöön kuuluvista, mutta lista täydentyi.

Italian Rachele Bruni sanoi omistavansa hopeamitalinsa perheelleen ja tyttöystävälleen Diletta Fainalle. Muita Outsportsin listalle lisättyjä olivat Anne Buijs (Lentopallo, Alankomaat), Isadora Cerullo (rugby, Brasilia), Valentina Kogan (käsipallo, Argentina), Jen Kish (rugby, Kanada), Eefje Muskens (sulkapallo, Alankomaat), Fiona Pennie (kanootti, Iso-Britannia), Tessie Savelkouls (judo, Alankomaat), Rafaela Silva (judo, Brasilia), Marleen van Iersel (rantalentopallo, Netherlands) ja Linda Vilumsen (pyöräily, Uusi-Seeltanti).

Suomalaisuimari Ari-Pekka Liukkonen on yksi olympialaisiin osallistuneista avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluvista urheilijoista. Liukkonen karsiutui jatkosta 50 metrin vapaauinnissa. Hän oli alkuerissä sijalla 23.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onnea kaikille mitalisteille seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta!
  Xander • 22.08.2016 22:12
Melkein kaikki naisia...
  make (ei rekisteröitynyt) • 23.08.2016 10:57
Hienoa naiset!
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 24.08.2016 10:27
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy